2018. okt 03.

Vele mitől fog működni?

írta: tolvajnorbert
Vele mitől fog működni?

Az előző kapcsolatodnak vége lett, és most újra beleállsz, és meg akarod találni azt, akivel boldog leszel. Végre boldog… Jelentsen is ez bármit, de tudod, hogy erre vágysz mindennél jobban. Mert ha valaki, akkor Te igazán megérdemelnéd, hiszen az elmúlt években annyi mindent megtettél ezért, és most már épp itt az ideje, hogy működjön a párkapcsolatod.

people-2576947_1920.jpg 

Keresed, kutatod, majd randizol boldoggal boldogtalannal vagy éppenséggel jól megválogatod, mondván, hogy Te az igazit keresed. A múltat már (lehet, hogy) régen a hátad mögött hagytad, pedig lehet, hogy nem ártott volna végiggondolni, utána járni, hogy a korábbi kapcsolataid miért is mentek tönkre.

Nem arról beszélek, hogyha vége lett egy kapcsolatodnak, akkor nincs más lehetőséged, mint elásni magad egy életre, és keseregni a múlton. De mielőtt belevágsz a társkeresésbe jó lenne, ha végiggondolnád, hogy merre vagy arccal előre. Arról nem is beszélve, hogy jó lenne azt is tudni, hogy honnan jöttél, és hová akarsz eljutni.

A legtöbb esetben az a legnagyobb kerékkötője a társkeresésnek, hogy nem zártad még le a korábbi kapcsolatodat. Olyannal is találkoztam már, aki szinte az összes korábbi kapcsolatából cipelt magával valamit. Ami persze jól megfért az ő csomagjában, csak éppen ember nem volt, aki meg tudott volna felelni az összes korábbi párja által felállított feltételrendszernek.

De az igazi kérdés az, hogy vajon vele, már mint az új pároddal jobb lesz? Jobban fog működni a kapcsolatod, mint a korábbiak? Van olyan helyzet, amikor persze erre egy határozott igen a jó válasz, de tegyük a szívünkre a kezünkre, és vegyük észre, hogy a soron következő kapcsolat semmivel sem lesz sem jobb, sem rosszabb, mint az előző volt. Leginkább ugyan olyan lesz, vagy azt is mondhatnám, hogy éppenséggel semmilyen lesz.

Sokan azért lesznek társkeresők, mert azt gondolják, hogy azért volt pokol az életük, mert a párjukkal azzá tette. Majd ezt érzik újra, és újra. De az meg sem fordul a fejükben, hogy ők is felelősek azért, hogy milyen a kapcsolatuk. Ha pedig tennének érte, akkor végre tényleg olyan lenne, amilyet mindig is kerestek. Hiszen lehet, hogy nem a társunkat kell lecserélni azért, hogy jól működjön a kapcsolatunk, hanem nekünk kell változni, és ezzel a változással gond nélkül el lehet, lehetne érni, hogy az oly annyira keresett, áhított harmonikus párkapcsolat részesei lehessünk!

 

 

Elakadtál a társkeresésben? Pörgeted a Tindert, ezer online oldalon regisztráltál, de mégsem találod a párod? Nyugi, ha gondolod, akkor Neked is örömmel segítek, hogy végre megtaláld a társadat! A segítségért kattints ide: http://bit.ly/2iX1hYS

Fotó: https://unsplash.com/

Szólj hozzá