2017. jan 11.

Csináld magad Társkereső Stratégia 5 lépésben!

írta: tolvajnorbert
Csináld magad Társkereső Stratégia 5 lépésben!

A Társkereső Stratégiát több éves tapasztalat összegzéseképpen hoztam létre 2015. évvégén. Az elején néhány bátor és bevállalós társkereső volt az, aki segített tesztelni, finomítani. Az eredmény őszinte leszek, még engem is meglepett. Ez sem csodaszer, de segít abban, hogy elindul, és megtaláld a társad!

Amikor valaki úgy dönt, vagy egyszerűen olyan helyzetbe kerül, hogy a társkeresők népes táborát gyarapítja, akkor előbb vagy utóbb, de társkeresésre adja a fejét. Ilyenkor az esetek többségében regisztrál gyorsan az első online társkeresőre, vagy letölti valamilyen randiappon, és úgy érzi, hogy akkor ő most keményen elkezdett társat keresni. Mi a tapasztalatom? Ez a lelkesedés el fog tartani néhány napig, esetleg néhány hétig. A többség csalódni fog, megijed vagy éppen dühös lesz. Hogy miért? A válasz egyszerű: nem erre számított!

pencil-1891732_480.jpg

De honnan is tudnád, hogy mit is kell csinálni. Az embere változnak. Lehet, hogy valamikor mindenki veled akart találkozni, de jó eséllyel ezek az évek már elmúltak. Egy olyan időszakot élünk most, ahol az emberek többsége nem érti, hogy miért nem találja a társát, pedig minden 5. magyar ember egyedülálló, és elvileg a társát keresi.

Akkor most Veled a baj?

Szerintem nem. Azt látom, hogy az emberek többsége belefáradt a társkeresésbe. Elkönyvelte, hogy ő már egyedül marad. De ezeket az embereket hogyan lehet felrázni, hol lehet megtalálni. Részben miattuk is találtam ki a Társkereső Stratégiát.

Az első lépés az, amit a többség simán ki szokott hagyni. Hiszen a harmadik lépéssel kezdik. Majd a másodiknak a felszínét megkapargatják. Ha azzal megvannak, akkor simán kihagyják a további részeket. Ezek után pedig várják azt, hogy derült égből lecsapjon rájuk a szerelem!

Az első lépés:

Döntsd el, hogy milyen kapcsolatot keresel!

  • ismerkedés másokkal
  • alkalmi kapcsolat
  • laza kapcsolat
  • komoly kapcsolat

Hiszen mást kell csinálni, ha csak ismerkedni akarsz, és teljesen mást, ha házasságot szeretnél kötni a nagy Ő-vel. Fontos körülírni, végiggondolni, hogy Te mit is értesz azon, amit keresel. A kedvencem az, ahogyan sokan gondolkodnak a komoly kapcsolatról. Szinte ahány ember, annyiféle választ kaptam már.

Hogy miért ezzel kell kezdeni? Hogy miért ez a legfontosabb? Azért, mert ez fog tudni Neked abban segíteni, hogy irányban maradj. Sokszor, amikor jön egy szép arc, egy kedves mosoly, akkor könnyedén elcsábulhatsz. Majd jön a lélekölő felismerés, hogy de hát Te nem is kapcsolatot akartál. Ilyenkor könnyedén elkezdheted vádolni magad, hogy miért mentél bele olyan kapcsolatba, amibe egyébként nem akartál. Viszont ha tudod, hogy milyen kapcsolatot keresel, akkor ez lesz ez első szűrő. Aki ennek nem felel meg, arról tudod, hogy nem őt keresed. Sok olyan társjelölt ki fog esni, akivel szívesen randiznál? Igen! De nem kell aggódni. Így is bőven lesz olyan, akivel megismerkedhetsz.

A második lépés:

Határozd meg, hogy milyen társat keresel?

Itt viszont először írd körül, azokat az értékeket, amelyeket nem lehet paraméterezni. Hogy mire gondolok? Azokra, amiket nekem mondanál, ha megkérdeznélek arról, hogy milyen társat keresel. Például ilyen a kedves, aranyos, közvetlen, nyitott, megértő, igazi férfi vagy ízig-vérig nő, azok, amiket ösztönösen érzünk.

Majd ha ezzel megvagy, akkor jöhetnek azok a paraméterek, amelyeket akár egy társkeresőn is be tudsz állítani. Kor, magasság, súly, szem és hajszín, tetoválás, dohányzás, iskolai végzettség, munkahely, stb. Ilyenkor figyelj oda arra, hogy ne ess túlzásba. A magasságfétis a nőknél, a súly a férfiaknál simán tudja azt eredményezni, hogy ahelyett, hogy randiznál csak azon töröd a fejed, hogy senki sem akar szóba állni veled. Pedig ha csak 10-15%-kal módosítanád az adatokat, akkor nem lenne ilyen gondod, és készülhetnél egy kellemes találkozóra.

A harmadik lépés:

Határozd meg, hogy hol keresel társat!

Na ilyenkor szokott az lenni, hogy beírod a keresőbe, hogy társkereső, vagy társkereső oldal, illetve még van egy csomó variáció, majd az első 3-ból kiválasztasz jó esetben kettő-három társkeresőt. Majd azt gondolod, hogy megtetted, amit a haza megkövetelt.

De ez édes kevés. Nem véletlen, hogy a társkeresők több, mint 30%-a több, mint 3 éve keres társat. Mert ez így kevés. Gondold végig, hogy Te milyen kapcsolatot keresel, akit keresel az milyen ember legyen. Vajon hol fordulhat meg ez az ember. Igen, használj online társkereső oldalt. Vagy csatlakozz egy társkereső közösséghez. De itt is nézz körül több helyen. Ha ez megvan, akkor klassz, de ez még mindig kevés. Döntsd el, hogy mikor hova fogsz eljárni, hogy ismerkedj. Milyen rendezvényeken, eseményeken fogsz részt venni, beiratkozol-e valamilyen kurzusra? Hidd el, attól hogy otthon ülsz nem lesz jobb. Meglepő, de sem a hercegnő, sem a herceg nem fog kopogtatni az ajtódon, hogy megjött és csak Téged keresett eddig. Ismerkedj bátran! Igen, akár a boltban, munkába menet vagy éppen az edzőteremben, táncórán vagy egy kiállításon. Ahol emberek vannak, ott van esélyed, hogy megtaláld azt, akit keresel. Hogy ez miért fontos? Emlékszel az elején írtam, hogy sokan csalódottak. Őket nem fogod megtalálni egyetlen online oldalon sem. De lehet, hogy melletted ül a buszon, ugyan oda jártok edzeni, egy szakra jártok a fősulin, ugyanakkor jár a nyugdíjas találkozóra, amikor Te. Akkor miért ne kezdenél el vele beszélgetni?

A negyedik lépés:

Csináld meg azt, amit eltervezted!

Na ezzel is szokott probléma lenni. Ha egy-egy lépést még úgy-ahogy megcsinált valaki, akkor úgy érzi, hogy jön a jól megérdemelt pihenés, hiszen a nehezén már túl is van. De hát ennél nagyobbat nem is tévedhetnél! Hiszen csak most jön az izgalom, most jön a neheze. Én azt látom, hogy azok, akik komolyan veszik a társkeresést átlagosan 6-7 hónap után jutnak el oda, hogy már arról beszélhetnek, hogy megtalálták a társukat, és nem keresnek tovább. Tehát ebből is látszik, hogy nincs időd lazsálni. Ismerkedj, bókolj, hívd fel magadra a figyelmet. Ilyenkor tudod tökéletesíteni a fotókat, az adatlapodat, és korrigálni, eldönteni, hogy mely társkereső csatornákon keresztül ismerkedj. Hogy meddig kell csinálnod? Ha az a célod, azt határoztad meg az első lépésnél, hogy mondjuk szeretnél valakivel összeköltözni, akkor a válasz egyszerű, addig, amíg nem találsz valaki olyat, akivel szívesen összeköltöznél.

couple-1853996_480.jpg

Az ötödik lépés:

El jött az ideje annak, hogy randizz!

Talán az ez egyik legszórakoztatóbb része a dolognak. Nem hiszek abban, hogy Neked levelezőtársakat kellene keresned! Így abban sem hiszek, hogy hetekig levelezz valakivel. Nekem az mindig gyanús, ha valaki az első levélváltás után nem akar néhány napon belül találkozni a másikkal. Ha szimpatikusak vagytok, akkor jöhet az első találkozás. Ilyenkor nyugodtan használjátok a 0. randi szabályt. Hiszen az online ismerkedésre ez nagyon is igaz. Ha máshol találkoztatok, akkor is simán bevethető, hogy igyatok meg egy kávét, és majd eldől, hogy lesz-e folytatása.

Két dolgot tarts észben. Az egyik, hogy ez a találkozó nem kötelez semmire. Sem Téged nem kötelez egy második randira, de Őt sem. Így állj hozzá és azt is fogad el, ha a másik nem akarja, hogy folytatása legyen. Hidd el, hogy jól van ez így. Ilyenkor meríts erőt az elsőből, és keress tovább. A másik, hogy kivel randizol. Találkozz mindenkivel, akiről el tudod képzelni, hogy megiszol vele egy teát, kávét, üdítőt, stb. Hogy erre Neked nincs időd? Értem. Arra van, hogy évekig ne találkozz senkivel, majd kínodban az első emberrel, aki szembe jön veled kialakíts egy kapcsolatot, ami nem vezet sehova? Amikor valaki arról beszél nekem, hogy nincs ideje randizni, akkor tudom, hogy ő nem akar társat keresni, és megtalálta az ideális kifogást. Tehát randira fel! Ismerkedj! Mert csak így leszel társkereső helyett párkapcsolatban élő.

Lehet, hogy elsőre úgy érzed, hogy ez Neked biztos nem fog működni. Hidd el, hogy fog. Nincs benne semmi ördöngösség. Ha nem akarod Társkereső Stratégiának hívni, akkor hívd másként. A lényeg, hogy csináld. Ne azzal áltasd magad, hogy Te nyitva tartod a szemed, mert attól még a lehetséges szerelem elsétál melletted!

hoditsd_vissza_az_exedet_-9.png

Ha szükséged van személyes segítségre: http://bit.ly/tolvajnorbert

Ha online szeretnél tanulni: https://bit.ly/tudastar_tolvajnorbert

Fotó: pixabay.com és Canva

Szólj hozzá

álom beszélgetés társkeresés ismerkedés párkapcsolat társkereső randi komoly kapcsolat álompár súgó álompasi online társkeresés álomnő társadalmi elvárások laza kapcsolat társkereső stratégia 0. randi 10legjobbtarskereso.hu