2017. okt 27.

Mikor kell abbahagyni a társkeresést?

írta: tolvajnorbert
Mikor kell abbahagyni a társkeresést?

Sokszor érzi azt az ember, hogy elég volt. Ha még egy pillanattal tovább kell csinálni, akkor abba beleőrül, belehal, stb. Voltál már ilyen helyzetben? Amikor társat keresel, akkor sokszor fogod úgy érezni, hogy nem babra megy a játék. Egy-egy visszautasítás, egy borzalmas randi után pedig könnyű arra a megállapításra jutni, hogy feladod az egészet. De vajon mi a megfelelő pillanat arra, hogy abbahagyd? Mikor kell továbbmenni?

 

Mielőtt végleg feladsz érdemes végiggondolni, hogy mi is az, amit fel akarsz adni, miért kezdted el, és hova szeretnél eljutni. Ez igaz a társkeresésre, egy párkapcsolatra, de egy exvisszahódítására is. Fontos azt is látni, hogy Te most gödörben, holtpont vagy-e, ahonnan ki tudsz mászni, vagy éppen zsákutcában, ahonnan nem fogod tudni elérni a célodat. Adj magadnak időt, hogy el tud dönteni, hogy melyikben vagy. Ha megcsináltál mindent, de semmi nem változik a megszabott határidőig, akkor emelt fővel adhatod fel, vagy kereshess más utat, mert az nem holtpont, hanem olyan zsákutca, ahol csak a fejedet tudod a falba verni. Én ezt a saját életemben is megtanultam. Jó példa erre a saját cégem. Voltak workshopjaim, amire vagy senki, vagy csak kevesen jelentkeztek. Volt olyan, amit el kellett engednem, mert bár jónak tartottam, de senkit nem érdekelt. Nem volt könnyű, de rájöttem, hogy ez az én zsákutcám. Ezek után könnyű volt továbblépni.

 people-2576947_1920.jpg

Társkeresés

Ha társat keresel, akkor határozd meg, hogy egy-egy társkereső csatornában mit fogsz csinálni, és meddig. Mondjuk eldöntöd, hogy a következő 2-3 hónapban csak ingyenesen és online fogsz társat keresni. Két lehetőség van. sikerül megtalálni a társad vagy nem. Amikor letelt az általad meghatározott határidő el tudod dönteni, hogy min változtatsz! Előfizetsz, elkezdesz személyesen ismerkedni, más oldalakat is kipróbálsz, segítséget kérsz, de tudni fogod, hogy nem kell feladnod, mert nem a társkereséssel volt a hiba, csak a módszerrel, amivel próbálkoztál. A módszert pedig könnyű megváltoztatni.

 

Párkapcsolat

Valami miatt érzed, hogy nem működik a kapcsolat. Ilyenkor bármennyire is nehéz, és félelmetesek a következmények, de dönts el, hogy ez így nem mehet tovább. Beszélj a pároddal és határozzatok meg egy határidőt, ameddig változtatni fogtok a dolgokon, hogy végre megint jól működjön a kapcsolat. Miért fontos ez? Hiszen egy pokoli kapcsolatban is le lehet élet élni egy életet, de szerintem annál még az is jobb, ha egyedül vagy boldog. Mondom én, aki házasságpárti vagyok. Tehát, ha megvan az időpont, akkor addig adjatok bele anyait-apait. Két dolog lehet: minden a helyére kerül és jól vagytok, vagy nézetek új párkapcsolat után. De még a sikertelenség után is van kapaszkodó, hiszen lehet szakemberhez fordulni, új közös dolgokat, közös életet kialakítani. A lényeg, hogy ne elégedj meg egy vacak kapcsolattal, ne fásulj bele. Mert sokkolni fog a tudat, hogy leéltél 40-50 évet valakivel, akiről azt sem tudod, hogy kicsoda, és az elmúlt éveket már nem fogod tudni visszahozni.

 

Exvisszahódítás

Itt sokszor már eleve zsákutcáról beszélünk, mert nem véletlen a szakítás. Ráadásul a szakítást követő néhány napban, hónapban sikerül még azt a kicsi esélyt is lerombolni, ami megmaradt. Éppen ezért, amikor ilyenen gondolkozol jól gondold végig, hogy miért akarod visszahódítani, tényleg őt akarod-e és mi lesz akkor, ha nem fog sikerülni a visszahódítás? Ezek után adj magadnak egy 30-60 napos határidőt, amikor jól megkomponáltan (lehetőség szerint segítséggel) megteszel mindent azért, hogy visszahódítsd az exedet.

 

1 Könyvek – filmek – színház 0:30

2 Nagyon nem társkereső könyv 2:25

3 A könyvről röviden 3:10

4 Holtponton társkeresés közben 6:12

5 Holton egy párkapcsolatban 9:20

6 Holton exvisszahódítás közben 12:45

7 Beharangozó: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? 17:04

 

Ingyenesen letölthető tudásanyagot ebben a zárt Facebook csoportban találod! Itt találod!

Ha szeretnéd, akkor Neked is szívesen segítek megtalálni a társad!  Ide kattints!

Fotó: Pixabay.com

Szólj hozzá

podcast társkeresés párkapcsolat zsákutca holtpont hvg könyvek Seth Godin exvisszahódítás szerelmes könyvek