2014. jún 25.

Öt lépés a harmonikus párkapcsolathoz

írta: tolvajnorbert
Öt lépés a harmonikus párkapcsolathoz

Társas lények vagyunk. Ennek megfelelően keressük, kutatjuk a társunkat és ha rátaláltunk, akkor először mindent elkövetünk, hogy meghódítsuk, majd mindent elkövetünk, hogyha ez sikerült, hogy együtt maradjunk és népmesébe illően csak az ásó, kapa és a nagyharang választhasson el bennünket egymástól.

Hogy mi kell a jó párkapcsolathoz? Szerintem nincsenek ilyen szabályok. De az biztos, hogy kell két ember, aki már az elején eljátszik a gondolattal, hogy milyen csodás lenne együtt. Ha ez megvan és egyik fél sem bénázza el az első randit, akkor máris sínen vagytok! Innentől már csak öt "apró" lépés a lépcsőkön felfelé és máris elértétek a célotokat!

1 lépcső: A Rózsaszín-korszak

Ezt a korszakot szerintem mindenki ismeri. Ha máshonnan nem, akkor bemegy bármelyik moziba vagy egyszerűen csak bekapcsolja a tévét és tuti, hogy legalább egy film a nagy egymásra találással és a romantika túlcsordulásával fog foglalkozni. Ez az az időszak, amikor 10 centivel a föld felett jársz, és nem bírod ki a másik nélkül. Tele lesz hirtelen a város szerelemmel és mindenről ő fog eszedbe jutni. Csodás élmények várnak itt mindenkire. Ez a szenvedélyes, tüzes ismerkedés időszaka, és el sem tudod képzelni, hogyan létezhettél nélküle. Ez maga a tömény romantika. Ez az a korszak, amin minden párkapcsolat végigmegy. Amibe eltérnek egymástól az egyrészt ennek az időszaknak az intenzitása, és a mi nagyobb kérdés, hogy ez meddig fog tartani.

puszi_kicsi.jpg

2. lépcső: Ébredés

A Rózsaszín-korszakotok lehet, hogy néhány hétig tart vagy az is elképzelhető, hogy akár 2 évig is abban a világban éltek, de egyszer csak véget fog érni. Ilyenkor jön az ébredés. A furcsa az benne, hogy olyan ez, mint derült égből a villámcsapás. Nem akarja senki, hogy jöjjön, de egyszer csak ott van. Mert észreveszed, hogy bár még mindig csodásak a szemei, de nem hajtja le a WC deszkát, vagy ilyen formás lábakat még nem láttál soha, de basszus rossz helyen nyomja ki a fogkrémet. Ilyenkor a rózsaszín köd már tovaszáll és nem rejti el tovább azokat a vakfoltokat, emberi gyarló tulajdonságokat, amiket eddig észre sem vettünk. Olyan dolgok fognak idegesíteni a másikban, amit vagy észre sem vettél korábban, sőt lehet, hogy még vonzó, szexi volt korábban. Ez az a pillanat, amikor a cukiság faktor már inkább taszít és bizony itt már nem fogsz 10 centivel a föld felett járni. Sok kapcsolat ilyenkor ér véget. Az egyetlen ellenszer, ha elkezdtek egymással beszélgetni és odafigyelni a másikra. Ha nem így tesztek, akkor könnyen megjósolható, hogy milyen sors vár a kapcsolatotokra.

hiba.jpg

3. lépcső: Határvonalak meghúzása

Ez itt már az igazi csatamező! Ez az a zóna, ahová nem érdemes védőeszközök nélkül belépni. Ha ide eljutottatok, akkor egyrészt ez egy ijesztő terület, másrészt pedig nyugtázzátok, hogy jó úton haladtok. Mi történik itt? Egyrészt nemcsak azt fogod észrevenni, hogy nem hajtotta le azt a bizonyos deszkát, de még lehet, hogy el is csöppent pár csepp vagy éppen nemcsak a hihetetlenül formás lábait fogod észrevenni, hanem a rajta növésnek induló szőrszálakat is. Itt vagy megbeszélitek a dolgokat vagy elkezditek csapkodni az ajtót. Igen uraim, ti is! Ez az a pont, amikor elkezdtek egymástól eltávolodni, amikor már nemhogy 10 centivel jársz a föld felett, ha eszedbe jut a másik, hanem még lehet, hogy az is megfordul a fejedben, hogy te jó ég, mit keresek mellette. Ilyenkor felerősödnek a rossz dolgok és rájössz, hogy gyűlölöd a konfliktusokat. Ekkor fogtok eljutni oda, hogy meghúzzátok a határokat. Eldöntitek, hogy mit lehet és mit nem. Mi fog beleférni és mi az, ami teljes mértékben elfogadhatatlan. Ezt csak akkor tudjátok elérni, hogyha beszélgettek egymással. Nem kiabálásra, üvöltözésre gondolok, hanem véleménycserére. Ha erre képtelenek vagytok, akkor bármennyire is csodás volt a rózsaszín-korszakotok az már csak egy meghalványult emlék lesz.

vita.jpg

4. lépcső: Alapok lefektetése

Ha ide megérkeztettek, akkor két dologban biztosak lehettek. Az egyik, hogy ez az állapot a nyugalom szigete. A másik pedig, hogy a kapcsolatotok megerősödött és le lehet rakni egy közös jövő alapjait. Ilyenkor a határokat már leraktátok és ennek mentén elindíthatjátok az építkezéseteket. Ilyenkor van az, hogy a párkapcsolat mind a két tagja elkezd önálló életet élni a párkapcsolaton belül és tud létezni a párja nélkül is. Ilyenkor alakulnak ki újabb hobbik, kezdenek el sportolni vagy éppen megint a baráti körrel találkozni. Amikor egy kapcsolat erre a szintre jut el, akkor korábban meg nem tapasztalt kötődés és korábban meg nem tapasztalt mélységű szerelem élhető meg. Itt már nemcsak szerelemről, hanem szeretetről, barátságról van szó. Ekkor fogod tudni elfogadni azt, hogy a másik koránt sem tökéletes, de tudod, hogy te sem vagy az. Itt egyetlen egy dologra kell figyelni, hogy ne hagyjátok elszürkülni a nagy nyugalomban a kapcsolatot. Legyen benne mindig valami újdonság, valami izgalmas.

sport4.jpg

5 lépcső: Révbe érés

Erre vágyik mindenki, de ide csak a párkapcsolatok töredéke szokott eljutni. Egyes számítások szerint ez kevesebb, mint 5%. Az idei vezető útnak nincs meghatározható ideje. Amikor révbe értek, akkor már minden hibáját ismered a párodnak, és azt teljes mértékben is el fogod fogadni. Itt már olyan csapat vagytok, ahol olyan mértékű a bizalom, mint korábban soha. Itt még nagyobb a nyugalom és nem fogtok a másiknak nagyobb meglepetéssel szolgálni. Ilyenkor már félszavakból is megértitek egymás. Ha megtanultok együttműködni, akkor nagyon sok akadályt le fogtok tudni győzni együtt. Ez az ásó, kapa, nagyharang szint. Mivel ide csak kevesek fognak eljutni vigyázzatok egymásra és mutassatok példát másoknak, hogyan kell igazán harmonikus és boldog párkapcsolatban élni!

csalad_gyerekkel.jpg

facebook_csoport.jpg

 

Szólj hozzá

kommunikáció szex szexualitás erőszak szerelem társkeresés szeretet párkapcsolat szenvedély randi unalom partner közöny komoly kapcsolat rózsaszín köd WC