Párkapcsolati Kovácsmester társkereső blogja!

Tolvaj Norbert hivatalos társkereső blogja! Párkapcsolat, exvisszahódítás a tolvajnorbert.blog.hu-n!

A tíz legjobb szerelmes film

Gondoltatok már arra, hogy vajon melyik a 10 legjobb szerelmes film? Én már mindenféle listával találkoztam már. Ezek első ránézésre legalább annyira szubjektívek voltak, legalábbis nekem, mint az én TOP 10 SZERELMES FILMEM. Persze amikor végiggondoltam, hogy mely filmek is kerüljenek rá ezen szép júniusi napon sok film volt, ami kimaradt, de lehet, hogyha lesz időm, akkor újabb és újabb párkereséssel kapcsolatos filmek fognak felkerülni a listára. Figyelem! Elvétve Csöpögő elemeket tartalmazhat!

10. Az aranyember

Tudom, hogy sokan a szerelmes filmek hallatán  arra gondolnak, hogy van egy szép és csinos lány, illetve egy jóképű srác, akik valamilyen konfliktust követően egymásba szeretnek olyan 47-53 perccel azután, hogy megjelentek a vásznon. Az aranyember ennél minden tekintetben több. Persze a történtet mindenki ismeri (ismerheti) ha csak egy kicsit is odafigyelt tanulmányai során. Bár nem egy klasszikusan szerelmes regénynek szánta Jókai Mór, de az a boldogság és szerelem utáni vágy, ami hajtja regénye főhősét igazi remekművé teszi a regényt. Tudom, hogy manapság nem trendi olvasni, bár én szeretek. Ezt a filmet leginkább kedvcsinálónak tettem be. Ha tetszik olvassátok is el. Megéri!!! Ez a klasszikus feldolgozás pedig egy kellemes, romantikus estét koronázhat meg. (Jókai Mór művének címe Az arany ember, melyet minden filmfeldolgozásban Az aranyemberre változtattak. Tudja valaki, hogy ennek mi az oka?)

9. Love Story

A történet ma is aktuális. A címe alapján is van helye egy ilyen listán, de mégsem emiatt került fel. Hiszen a történet eleje arról szól, hogy egymásba szeret a gazdag fiú és a szegény lány. A család pedig ellenzi a szerelmet. Ma már persze az is egyre inkább elterjedt nézet, hogy a lányok többsége csak a pénzre hajt. Ez a film tökéletesen mutatja be azt, hogy ez nem igaz minden esetben, és ilyenkor az akadályokat hogyan képes legyőzni a szerelem. Ez a film egy olyan korban emelte piedesztálra a szerelmet, amikor ez azért még erősen tabunak számított. Ráadásul a vége sem lett happy end... De hát az életben sem minden csupa móka és kacagás!

8. Liza, a rókatündér

A film humora mindent visz. Tudom, hogy sántít a párhuzam, de kicsit olyan ez a film, mint amikor a társkeresők mesélik nekem randizási élményeiket. Hogy miben sántít? Hát abban, hogy ők szerencsére nem lesznek halálesetek részesei, de hogy többségüknél valami mindig balul fog elsülni az is biztos. Ha még nem láttad, és szereted az elvont humort, akkor nézd meg. Ha nem szereted a humornak ezt a formáját, akkor a zseniális színészi teljesítmény miatt nézd meg, bár akkor készülj fel arra, hogy nem fogsz olyan jól szórakozni, de ezt a filmet látni kell. 

7. Bazi nagy görög lagzi

A film, mely népszerűségének köszönhetően megkönnyíti azóta is a hasonló témájú filmek címének magyarra fordítását. Hiszen a bazi nagy ... lagzival, vagy magával a bazi naggyal kezdődő címekkel adtak már el nekünk mindent. Igaz, egyik sem ér fel ehhez a filmhez. A filmből készült sorozat is, melyben a film szereplői játszanak, és bármennyire is adta át zseniálisan a film hangulatát kicsiny hazánkban mégis hamar lekerült a műsorról. A film humora mellett az is segített neki a 7. helyen landolnia, hogy nem tökéletesek a szereplők. Hiszen mindegyiküknek van valami jól kivehető, könnyen felismerhető hibája. Ezeket az esendő, hétköznapi embereket öröm nézni. Ha még nem láttad itt az alakalom, hogy a teljes filmet megnézd!

6. Hallgass a szívedre

Ez a film egy modern Love Story. De valahogy engem mindig magával tud ragadni. Jól van felépítve, és amikor elkezdek szurkolni az egyik szereplőnek vagy éppen elkezdek aggódni egy másikért, akkor tudom, hogy a film, amit nézek jó. A film nagy erénye, hogy továbblép, és utat mutat. Persze lehet azt mondani rá, hogy tele van klisékkel és túl amerikai, főleg a befejezése, de én ettől még nagyon szeretem. Hölgyeim ezt a filmet ti jobban fogjátok értékelni, mint a pasik. Megjegyzés: ne akkor akard megnézni, amikor padlón vagy! 

5. Ha eljön Joe Black

Ez a film időről időre eljön a tanácsadásokon is. Van a filmben egy idézet (ami itt is megnézhető), amivel sokszor, sok helyen határozzák meg emberek a szerelmet. Ezt a filmet, mint ahogyan sok más filmet lehet szeretni vagy éppen gyűlölni, de ha őszinte akarok lenni, akkor ez a néhány mondat elég volt, hogy nálam bekerüljön a legjobb ötbe. Ha éppen társat keresel, akkor ezek a sorokat azért érdemes szem előtt tartani.

4. Spanom csaja

Ez a film nálam sokáig mindent vitt. Két dolog miatt került fel a listára! Az egyik a humora, ami zseniális, ami felejthetetlenné teszi a filmet. Vannak filmek, amiknek a feleségem szerint pasi humoruk van. Én nem nagyon tudom, hogy ez mit is jelent, de tény, hogy vannak filmek, amiken én hatalmasat nevetek, míg ő és egyébként más lányok, nők, asszonyok sem tudnak igazán jól szórakozni. Na ez a film nem ilyen!!! A baráti, ismerősi körben, akinek csak megmutattam jól szórakozott rajta. (Anyukám egyik kedvenc filmje!) Vannak részei, amelyek szállóigévé váltak.A másik, hogy megtanulhatod a filmből, hogy mit ne csinálj egy randin, hogyha össze akarsz jönne egy lánnyal. Ha még nem láttad, akkor itt a teljes film. Jó szórakozást hozzá! 

3. S.O.S. Szerelem

Egy film, ami nagyon amerikai akart lenni, de nem sikerült neki. Hála a jó Istennek. Imádtam a filmet, és azon kevés filmek közé tartozik, amelyeket időről időre előveszek, és bármikor megnézem mindig szórakoztató tud lenni. Ez egyetlen film, amit két napon belül újra megnéztem moziban, és olyan hírverést csináltam neki, hogy a baráti társaságunk elfoglalta a mozi teljes utolsó sorát. Fenyő Iván talán utolsó olyan alakítása, melyet nem árnyékol be a Fény... 

2. Igazából szerelem

Ez volt az a film, amit először néztem meg a feleségemmel moziban. Persze ettől még lehetne az Igazából szerelem pocsék. Az sem von le semmit az értékéből, hogy a karácsonyi vonal miatt minden évben leadja valamelyik nagy kereskedelmi csatorna. Ez az a film, amit nem fognak tudni - legalábbis nálam - úgy elkoptatni, mint az Aludj csak én álmodom  vagy más, a karácsonyi filmkínálat kihagyhatatlan elemeit. Talán ez az egyetlen olyan film, ahol ennyi formáját mutatják meg a szerelemnek, a szeretnek, és még szórakoztató is. Sajnálom, hogy a teljes filmből kimaradtak azok a jelenetek, karakterek, amelyek a DVD-n megtalálhatóak, mert azokkal  még tovább tudták volna árnyalni, színesíteni a képet.

1. Sorsügynökség

Ha őszinte akarok lenni, akkor ez a film, amikor ezt a blogbejegyzést először végiggondoltam nem is szerepelt a listán. Nem azért, mert korábban nem láttam volna. Nem is azért, mert ne lenne szerelmes film, illetve talán éppen azért, mert több annál. De az elmúlt napokban inspirációra volt szükségem, és akkor mindig ezt a filmet nézem meg. Ez a film számomra visszaadja mindazt, amit hiszek, és ami alapján próbálom élni az életem. Ha nem láttad, akkor nem fogod érteni, hogy mire gondolok. De ez nem baj. Nézd meg a filmet, és vedd a kezedbe a sorsod. Mert nem számít, hogy mit írtak a könyvbe...

sors.jpg

forrás: port.hu

+1 Büszkeség és balítélet

Ez a film a feleségem kérésére került bele ebbe a listába. Így elmondhatjuk, hogy egy igazi kosztümös film is szerepel a listán. Annyiszor, annyian feldolgozták már Jane Austen regényét, hogy emiatt sem maradhatott le a erről a listáról. Talán csak a Rómeó és Júliát dolgozták fel ennél is többször a szerelmes történetek közül.

 

Imádtad? Utáltad? Mondd el a véleményedet a kommenteknél!

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért!

Ha szeretnéd, akkor Neked is szívesen segítek megtalálni a társad!

Fotó: Tinder és Pixabay.com

Ha szeretnéd, akkor Neked is szívesen segítek megtalálni a társad!  Ide kattints!

A bejegyzés trackback címe:

https://parkovacs.blog.hu/api/trackback/id/tr537561676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mészáros Laci 2015.06.23. 08:54:16

A cikk felvezető képen mintha a Selyem c film egy képét láttam volna. Vagy azt az index szerkesztősége rakta oda?

(Megjegyzem, a Selyem nagyszerű szerelmes könyv, a film nekem nem annyira jött be, ezzel szemben a hangoskönyv Csányi Sándorral zseniális kompozíció)

Mészáros Laci 2015.06.23. 08:54:27

....és (nincs a listán) nemrég néztem meg egy pár éves lengyel filmet. Listy fo M - Levelek M-hez (M itt a mikulás), karácsonyi romkomnak lehetne inkább nevezni, de élvonalbeli színészek, pörgős rendezés, szóval jól meg van csinálva. Most fordítom a feliratot magyarral.

LoveKills 2015.06.23. 09:43:55

Szánalmas egy lista. Tele kommersz filmekkel. Hol marad mondjuk Thomas Hardy regényklasszikusai, a Lidércfény vagy A Tiszta nő?

A gördeszkás huligán 2015.06.23. 09:43:59

+Perfect Sense (magyarul a szörnyű "Hétköznapi pár" címen fut)

VCSELman 2015.06.23. 12:11:27

A forrás...
Csodás álmok jönnek...
...és valamiért a Dante:pokol c. animációs film jutna eszembe ilyen témában.

Én a dimenziókon és időn átívelő szerelmet bemutató filmeket szeretem, talán a szerelemről kialakult téves képzetem miatt.

gyerek 2015.06.23. 12:11:33

Eternal sunshine of the spotless mind

tejfölöszöldbabfőzelék 2015.06.23. 12:11:43

Szerintem mindannyiunknak megvannak a saját kedvencei. A posztírónak ezek a filmek tetszettek a legjobban. Nem kell annyira kritikus szemmel nézni, hisz van akinek a pap, van akinek a paplan. :)

gym 2015.06.23. 12:12:09

Szabó István: Szerelmesfilm?

laci_52 2015.06.23. 12:34:45

Hiányzik: Casablanca, Elfújta a szél, Pretty Woman stb.

Freedy23 2015.06.23. 13:16:31

Számomra a Before Sunrise és Before Sunset a legjobb szerelmes filmek.

Terézágyú 2015.06.23. 13:16:50

"Jókai Mór művének címe Az arany ember, melyet minden filmfeldolgozásban Az aranyemberre változtattak. Tudja valaki, hogy ennek mi az oka?"

A helyesírásunk változása.
És annak mi az oka, hogy te, pár sorral feljebb nagybetűvel írtad?
"10. Az Aranyember"
???????
angolmajmolás?

tolvajnorbert · http://bit.ly/tolvajnorbert 2015.06.23. 13:18:23

@Terézágyú: A válasz sokkal prózaibb. Egyszerű gépelési hiba. Köszönöm, hogy szóltál. Máris javítom!!!

mojoking77 2015.06.23. 17:16:26

Hehe... Kettot lattam (harmat, de az Aranyemberbol kb annyira emlekszem, hogy rohadtul untam konyvben), egyel egyet ertek, a love actually az egyetlen szerelmes film, amit meg tudtam nezni masodjara es meg tetszett is.
Lehet nem en vagyok a celkozonseg?

vackor1 2015.06.23. 17:16:30

Meryl Streep , Clint Eastwood a Szív hídjai....

sélli_ 2015.06.23. 17:16:57

Ha egy picit jobban megerolteted volna magad, es nem ezt az altudomanyos dumaval eloadott azert az Aranyember mert... akkor mondjuk meg azt is megertettem volna ha az Egri csillagokat rakod fel a listara. de igy....

sélli_ 2015.06.23. 17:17:13

S.O.S szerelem mint nr 3? Eleg erdekes lista.... Keresnem a megfelelo jelzot (szar. fos. moslek.hasznalhatatlan) de nem akarom megserteni a posztirot.
Ghost? Pretty woman? Szenvedelyek viharaban? Szerelmunk lapjai?

Shadow82 2015.06.23. 17:17:29

Kista, amin rajta van az S.O:S szerelem, de nincs rajta az Abput time… ehh.

HUN_Sector 2015.06.25. 12:03:33

Ghost? Sehol? Nem? Nincs? Patrick Swayze zseniális alakítását lenyomja egy magyar förmedvény, ami még a port.hu-sok jóindulatából adódóan is csak egy alacsony középszerű?
na neeeee

irdesmond 2015.06.25. 12:03:41

@sélli_: hát ezen én is megütköztem, rikán láni ennyire rossz filmet, mint ha egy amatőr iskolai csapat gründölta volna össze.

irdesmond 2015.06.25. 12:03:47

a szerző ezeket a filmeket látta, és ilyen az izlése, de hogy ezek lennének a legjobb filmek, hát a sajnos messze nem áll meg.

devilstrueface 2015.06.25. 12:03:58

régen láttam, de emlékeim szerint az Atonement (Vágy és vezeklés) nagyon ott volt...

porch monkey 4 life! 2015.06.25. 12:04:20

Nem sértésnek szánom, de a lista alapján vagy a feleséged ízlésbeli rabszolgája vagy, esetleg - ami rosszabb -- menthetetlenül buzi vagy (hogy egy hasonló témájú filmet idézzek).

Csak két hetero tipp: A szív hídjai, 500 nap nyár

porch monkey 4 life! 2015.06.25. 12:04:23

Bocs, ha a blogmotor bénázik, de a cenzúra nem rejti el a másságodat...

blaubner 2015.06.25. 12:04:42

Lost in translation, tobbek kozott.

Szputya 2015.06.25. 12:04:47

Krumplirózsa... és a fent említett Szív hídjai... és a P.S. I love You...

aaeronika 2015.06.25. 12:04:56

Hasamra ütve mondok tíz minőségibb szerelmes filmet, amikbe talán még értelem is szorult. Remélem attól még hiteles lesz a hozzászólásom, hogy nem írok minden mondat után három felkiáltójelet.

True Romance
Natural born killers
Big Fish
Edward Scissorhand
The Royal Tenenbaums
Cruel Intentions
Jeux d'enfants
City of Angels
Sweet November
Butterfly Effect

Hirdetés

Tanulj meg társat keresni!

borito_uniweb_320.png

Hódítsd vissza az exedet!

webuni_exvissza_320.png

Párkapcsolati Kovácsmester társkereső blogja!

Tolvaj Norbert hivatalos társkereső blogja! Párkapcsolat, exvisszahódítás a tolvajnorbert.blog.hu-n! Egyedül vagy, és fogalmad sincs arról, hogy hogyan és hol fogod megtalálni a társad? A blogban választ kaphatsz azokra a kérdésekre, amelyek a társkereséssel kapcsolatban foglalkoztatnak!

Facebook oldaldoboz

Társkereső Facebook Csoport

facebook_csoport.jpg