2015. jún 21.

A tíz legjobb szerelmes film

írta: tolvajnorbert
A tíz legjobb szerelmes film

Gondoltatok már arra, hogy vajon melyik a 10 legjobb szerelmes film? Én már mindenféle listával találkoztam már. Ezek első ránézésre legalább annyira szubjektívek voltak, legalábbis nekem, mint az én TOP 10 SZERELMES FILMEM. Persze amikor végiggondoltam, hogy mely filmek is kerüljenek rá ezen szép júniusi napon sok film volt, ami kimaradt, de lehet, hogyha lesz időm, akkor újabb és újabb párkereséssel kapcsolatos filmek fognak felkerülni a listára. Figyelem! Elvétve Csöpögő elemeket tartalmazhat!

10. Az aranyember

Tudom, hogy sokan a szerelmes filmek hallatán  arra gondolnak, hogy van egy szép és csinos lány, illetve egy jóképű srác, akik valamilyen konfliktust követően egymásba szeretnek olyan 47-53 perccel azután, hogy megjelentek a vásznon. Az aranyember ennél minden tekintetben több. Persze a történtet mindenki ismeri (ismerheti) ha csak egy kicsit is odafigyelt tanulmányai során. Bár nem egy klasszikusan szerelmes regénynek szánta Jókai Mór, de az a boldogság és szerelem utáni vágy, ami hajtja regénye főhősét igazi remekművé teszi a regényt. Tudom, hogy manapság nem trendi olvasni, bár én szeretek. Ezt a filmet leginkább kedvcsinálónak tettem be. Ha tetszik olvassátok is el. Megéri!!! Ez a klasszikus feldolgozás pedig egy kellemes, romantikus estét koronázhat meg. (Jókai Mór művének címe Az arany ember, melyet minden filmfeldolgozásban Az aranyemberre változtattak. Tudja valaki, hogy ennek mi az oka?)

9. Love Story

A történet ma is aktuális. A címe alapján is van helye egy ilyen listán, de mégsem emiatt került fel. Hiszen a történet eleje arról szól, hogy egymásba szeret a gazdag fiú és a szegény lány. A család pedig ellenzi a szerelmet. Ma már persze az is egyre inkább elterjedt nézet, hogy a lányok többsége csak a pénzre hajt. Ez a film tökéletesen mutatja be azt, hogy ez nem igaz minden esetben, és ilyenkor az akadályokat hogyan képes legyőzni a szerelem. Ez a film egy olyan korban emelte piedesztálra a szerelmet, amikor ez azért még erősen tabunak számított. Ráadásul a vége sem lett happy end... De hát az életben sem minden csupa móka és kacagás!

8. Liza, a rókatündér

A film humora mindent visz. Tudom, hogy sántít a párhuzam, de kicsit olyan ez a film, mint amikor a társkeresők mesélik nekem randizási élményeiket. Hogy miben sántít? Hát abban, hogy ők szerencsére nem lesznek halálesetek részesei, de hogy többségüknél valami mindig balul fog elsülni az is biztos. Ha még nem láttad, és szereted az elvont humort, akkor nézd meg. Ha nem szereted a humornak ezt a formáját, akkor a zseniális színészi teljesítmény miatt nézd meg, bár akkor készülj fel arra, hogy nem fogsz olyan jól szórakozni, de ezt a filmet látni kell. 

7. Bazi nagy görög lagzi

A film, mely népszerűségének köszönhetően megkönnyíti azóta is a hasonló témájú filmek címének magyarra fordítását. Hiszen a bazi nagy ... lagzival, vagy magával a bazi naggyal kezdődő címekkel adtak már el nekünk mindent. Igaz, egyik sem ér fel ehhez a filmhez. A filmből készült sorozat is, melyben a film szereplői játszanak, és bármennyire is adta át zseniálisan a film hangulatát kicsiny hazánkban mégis hamar lekerült a műsorról. A film humora mellett az is segített neki a 7. helyen landolnia, hogy nem tökéletesek a szereplők. Hiszen mindegyiküknek van valami jól kivehető, könnyen felismerhető hibája. Ezeket az esendő, hétköznapi embereket öröm nézni. Ha még nem láttad itt az alakalom, hogy a teljes filmet megnézd!

6. Hallgass a szívedre

Ez a film egy modern Love Story. De valahogy engem mindig magával tud ragadni. Jól van felépítve, és amikor elkezdek szurkolni az egyik szereplőnek vagy éppen elkezdek aggódni egy másikért, akkor tudom, hogy a film, amit nézek jó. A film nagy erénye, hogy továbblép, és utat mutat. Persze lehet azt mondani rá, hogy tele van klisékkel és túl amerikai, főleg a befejezése, de én ettől még nagyon szeretem. Hölgyeim ezt a filmet ti jobban fogjátok értékelni, mint a pasik. Megjegyzés: ne akkor akard megnézni, amikor padlón vagy! 

5. Ha eljön Joe Black

Ez a film időről időre eljön a tanácsadásokon is. Van a filmben egy idézet (ami itt is megnézhető), amivel sokszor, sok helyen határozzák meg emberek a szerelmet. Ezt a filmet, mint ahogyan sok más filmet lehet szeretni vagy éppen gyűlölni, de ha őszinte akarok lenni, akkor ez a néhány mondat elég volt, hogy nálam bekerüljön a legjobb ötbe. Ha éppen társat keresel, akkor ezek a sorokat azért érdemes szem előtt tartani.

4. Spanom csaja

Ez a film nálam sokáig mindent vitt. Két dolog miatt került fel a listára! Az egyik a humora, ami zseniális, ami felejthetetlenné teszi a filmet. Vannak filmek, amiknek a feleségem szerint pasi humoruk van. Én nem nagyon tudom, hogy ez mit is jelent, de tény, hogy vannak filmek, amiken én hatalmasat nevetek, míg ő és egyébként más lányok, nők, asszonyok sem tudnak igazán jól szórakozni. Na ez a film nem ilyen!!! A baráti, ismerősi körben, akinek csak megmutattam jól szórakozott rajta. (Anyukám egyik kedvenc filmje!) Vannak részei, amelyek szállóigévé váltak.A másik, hogy megtanulhatod a filmből, hogy mit ne csinálj egy randin, hogyha össze akarsz jönne egy lánnyal. Ha még nem láttad, akkor itt a teljes film. Jó szórakozást hozzá! 

3. S.O.S. Szerelem

Egy film, ami nagyon amerikai akart lenni, de nem sikerült neki. Hála a jó Istennek. Imádtam a filmet, és azon kevés filmek közé tartozik, amelyeket időről időre előveszek, és bármikor megnézem mindig szórakoztató tud lenni. Ez egyetlen film, amit két napon belül újra megnéztem moziban, és olyan hírverést csináltam neki, hogy a baráti társaságunk elfoglalta a mozi teljes utolsó sorát. Fenyő Iván talán utolsó olyan alakítása, melyet nem árnyékol be a Fény... 

2. Igazából szerelem

Ez volt az a film, amit először néztem meg a feleségemmel moziban. Persze ettől még lehetne az Igazából szerelem pocsék. Az sem von le semmit az értékéből, hogy a karácsonyi vonal miatt minden évben leadja valamelyik nagy kereskedelmi csatorna. Ez az a film, amit nem fognak tudni - legalábbis nálam - úgy elkoptatni, mint az Aludj csak én álmodom  vagy más, a karácsonyi filmkínálat kihagyhatatlan elemeit. Talán ez az egyetlen olyan film, ahol ennyi formáját mutatják meg a szerelemnek, a szeretnek, és még szórakoztató is. Sajnálom, hogy a teljes filmből kimaradtak azok a jelenetek, karakterek, amelyek a DVD-n megtalálhatóak, mert azokkal  még tovább tudták volna árnyalni, színesíteni a képet.

1. Sorsügynökség

Ha őszinte akarok lenni, akkor ez a film, amikor ezt a blogbejegyzést először végiggondoltam nem is szerepelt a listán. Nem azért, mert korábban nem láttam volna. Nem is azért, mert ne lenne szerelmes film, illetve talán éppen azért, mert több annál. De az elmúlt napokban inspirációra volt szükségem, és akkor mindig ezt a filmet nézem meg. Ez a film számomra visszaadja mindazt, amit hiszek, és ami alapján próbálom élni az életem. Ha nem láttad, akkor nem fogod érteni, hogy mire gondolok. De ez nem baj. Nézd meg a filmet, és vedd a kezedbe a sorsod. Mert nem számít, hogy mit írtak a könyvbe...

sors.jpg

forrás: port.hu

+1 Büszkeség és balítélet

Ez a film a feleségem kérésére került bele ebbe a listába. Így elmondhatjuk, hogy egy igazi kosztümös film is szerepel a listán. Annyiszor, annyian feldolgozták már Jane Austen regényét, hogy emiatt sem maradhatott le a erről a listáról. Talán csak a Rómeó és Júliát dolgozták fel ennél is többször a szerelmes történetek közül.

 

Imádtad? Utáltad? Mondd el a véleményedet a kommenteknél!

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért!

Ha szeretnéd, akkor Neked is szívesen segítek megtalálni a társad!

Fotó: Tinder és Pixabay.com

Ha szeretnéd, akkor Neked is szívesen segítek megtalálni a társad!  Ide kattints!

Szólj hozzá

kritika szerelem filmkritika Igazából szerelem Hallgass a szívedre Love story Sorsügynökség Liza a rókatündér Bazi nagy görög lagzi Az Aranyember szerelmes filmek Ha eljön Joe Black SOS szerelem Spanom csaja