2015. sze 10.

5 tévhit a társkereső irodákról

írta: tolvajnorbert
5 tévhit a társkereső irodákról

A társkereső irodákat a legtöbben sötét kis boszorkányvermeknek gondolják, ahol valamiféle bájitalt kevernek, ami segítségével megbabonázzák a kiszemelt áldozatot, aki utána nem menekülhet, nem szabadulhat. Mesebeli a megfogalmazás tudom, de azok, akik már gondolkodtak azon, hogy társkereső iroda szolgáltatását veszik igénybe hasonló elképzeléseket szoktak nekem elmondani.

 retro_eskuvo.jpg

Mely tévhitek élnek az emberek fejében, ha a társkereső iroda felmerül, mint a társkeresés egyik lehetséges módja?

  • Réges-régen megszűnt az összes
  • Csillagászati árakon dolgoznak
  • Megtalálják a társamat, még mielőtt annyit mondanék, hogy társkereső iroda!
  • Csak idióták veszik igénybe a szolgáltatásukat
  • Ez nem több, mint a budapesti magányosok úri huncutsága

Én néhány éve kerültem kapcsolatba egy társkereső irodával, és amikor a tulajdonossal beszélgettem arról, hogy mit csinálnak, akkor nagyon meglepődtem. Aztán beleástam magam a témába és rá kellett jönnöm, hogy a fenti öt tévhit hibás.

Réges-régen megszűnt az összes

Amikor én először hallottam, hogy ma még létezik társkereső iroda őszinte leszek, de hangosan felröhögtem, és megjegyeztem, hogy azok szerintem a dinoszauruszokkal együtt kihaltak. Hiszen ezek lehettek a nagy Társirodactiluszok. Nehezen mozgó izék, amik házasságközvetítéssel foglalkoztak a XIX. században és maximum a XX. század elején, akik azoknak a dzsentriknek próbáltak segíteni, akik kevésbé kapós lányuknak próbáltak jó partit találni, vagy ahogyan arról bohózatok is szólnak hozományvadászok terepe, hogy megtalálják az „igazit”.

Lőrincz Miklós kabaréjelenetét előadja: Mikó István, Benedek Miklós, Schütz Ila és Szolnoki Tibor.

De nemhogy nem szűntek meg a társkereső irodák, hanem a ’90-es évek végén újjászületek, és ma élik igazi reneszánszukat. Ráadásul annyi van belőlük, mint égen a csillag. Hiszen van több olyan kerülete is Budapestnek, ahol több, mint egy tucat különböző társkereső iroda áll az ügyfelek rendelkezésére.

slogans-801774_480.jpg

Ráadásul az ügyfél szabadon válogathat, hogy milyen szolgáltatás szeretne igénybe venni, amelynek keretén belül a hagyományos lapozgatom a könyvben a társkeresők fotójától telefonra letölthető applikációban kapom az újabb jelöltet közül válogathat.

Csillagászati árakon dolgoznak

A legnagyobb tévhit, amit az emberek gondolnak a társkereső irodákról, hogy csillagászati árakon dolgoznak. Azt meg kell jegyezni, hogy valóban vannak olyan irodák, amelyek csak néhány ügyféllel dolgoznak, és a közvetlen figyelemért cserébe éves szinten akár több tízmillió Ft-ot is elkérnek ügyfeleiktől.

De a társkereső irodák többsége nem kér el egy alap tagságért többet, mint egy ma divatos sportcipő ára. Ráadásul többségüknél ez a tagság több évig is igénybe lehet venni, sőt van olyan is, amelyik élethosszig tartó tagságot ad. Fontos megjegyezni, hogy ezek a 25.000-50.000 Ft-os tagságok arra jogosítanak fel, hogy bekerülj az adatbázisba, és azt Te bármikor szabadon fellapozhasd, átnézhesd.

Ha olyan szolgáltatásra vágysz, amelyben személyre szabott ajánlás, képzés, teljes portfólió elemzés és készítés is van, az már egy kategóriával fentebb van. Ott az árak elérhetik könnyedén a hat számjegyet is. Így könnyűszerrel azzal az ajánlattal találhatod szembe magad, hogy 100.000-180.000 Ft-os összegről beszélgettek. Persze itt már javában VIP, vagy valami jól csengő névvel találod szembe magad. A következő lépés viszont már a néhány százezer és millió, amiért már külföldi randikat, utazásokat, álomba illő tündérmeséket vázolnak fel neked!

Soha ne ijedj meg az áraktól. Az irodák egy része ki van éhezve arra, hogy újabb és újabb ügyfelük legyen. Így ha besétálsz egy társkereső irodába, akkor jó eséllyel kapni fognak utánad. Persze kell majd a pénzed is, de a friss hús, az új ember, akit lehet a meglévőknek ajánlani mindig jól jön. Függetlenül attól, hogy van olyan iroda, ahova azért nem fogadnak több ügyfélet, mert fizikailag nem tudják megoldani a fogadásukat. Na, ha egy ilyen irodába is térsz be, akkor is merj bátran alkudozni. Hiszen a társkereső iroda olyan, mint egy autószalon. Legalábbis az árait nézve. Alkudozz bátran. 10-30%-ot simán le lehet alkudni, főleg, ha ez az összeg a rendelkezésedre áll. Ha vidéki társkereső irodába mész be, akkor pedig simán mondhatod, hogy a nagy csomagot kérem a kicsi árért. Így máris sokkal olcsóbb lesz a társkeresés.

Megtalálják a társamat, még mielőtt annyit mondanék, hogy társkereső iroda!

Ha valaki a társkeresés során eljut oda, hogy igénybe veszi egy társkereső iroda segítségét, az a leginkább azért szokott megtörténni, mert egyedül nem találta meg a társát. Ilyenkor két típus létezik. Az egyik, akik együtt fog az irodával működni, a másik pedig az, amelyiknek esze ágában sincs együttműködni.

bride-groom-480.jpg

Az első úgy tekint magára a társkereső irodára, mint eszközre. Azokat pedig, akik a társkereső irodában dolgoznak szövetségesének tekinti. Kommunikálnak, egyeztetnek, és a kiválasztott szolgáltatásnak megfelelően együttműködve keresik azt a lehetséges társkeresőt, akivel lehet ismerkedni, randizni, találkozni. Ilyen esetben a társkereső rengeteg támogatást, ötletet, tanácsot fog kapni, de ami a legfontosabb irtózatosan sok időt, és energiát fognak megspórolni neki. Így sem lesz egy laza, könnyed séta, mert simán előfordulhat, hogy így is több hónap, vagy akár év alatt fogja megtalálni az igazit. De mivel folyamatosa az együttműködése az irodával, ezért mindig megkapja a kellő támogatást ahhoz, hogy ne adja fel a reményt.

A második viszont azt gondolja, hogy megrendelt egy szolgáltatást, amiért cserébe hipp-hopp szállítani kell neki a partnert, aki természetesen csak arra várt eddig, hogy vele, és csak is vele találkozhasson. A probléma a fogalomzavarból adódik. A társkereső iroda nem nyújt escort szolgáltatást. Ha igen, akkor az nem társkereső iroda. Így amikor valakit kiválaszt nagy nehezen az adatbázisból az könnyedé mondhatja azt neki, hogy köszönöm szépen, de nem szeretnék megismerkedni veled. Ezt nehezen fogadják el. Ráadásul a második kategória igaz az is, hogy az elvárások köszönő viszonyban sincsenek a lehetőségekkel. Így nem érti meg, hogy azért nem talál magának társat, mert egyrészt passzív és szinte lehetetlen neki segíteni, másrészt nem fogadja el, hogy a másik dönthet úgy, hogy nem akarja megismerni.

Csak idióták veszik igénybe a szolgáltatásukat

Az általános tévhittel szemben nem csak idióták és félkegyelműek vesznek igénybe ilyen szolgáltatás. Akikkel én találkoztam, azoknak a többségére elmondható, hogy azért keresnek társkereső irodán keresztül társat, mert vagy nincs idejük társat keresni, vagy már nincs kellő erejük ahhoz, hogy újra és újra átnézzenek minden társkereső oldalt, majd újra és újra belekezdjenek egy ismerkedési rítusba, aminek nem lesz úgysem semmi eredménye, mert a másik fél nem igazán akar semmi komolyat.

Ráadásul a férfiak még inkább hátrányos helyzetbe kerülhetnek, mert a nők többsége azt gondolja róluk, hogy totálisan töketlenek, hogy mást kell megbízniuk azzal, hogy társat találjanak nekik. Azok a nők, akik pedig csinosabbak, szebbek, jobban tartják magukat az átlagnál azt kaphatják meg, hogy azért itt keres, mert túl válogatós. Pedig éppen azért kér segítséget, mert túlságosan sokan találják meg, és neki az kell, hogy dönteni tudjon, hogy valaki leinformálja, leellenőrizze a pasit. Márpedig ezt egymaga nem igen tudja megtenni.

Én azt tapasztalom, hogy az iroda tágságot többségében az értelmiségi réteg veszi igénybe. Talán az anyagi okok miatt. Nincs pontos számadatom, de ahogy én láttam, tapasztaltam a társkereső irodai tagok 70-75%-a rendelkezik valamilyen diplomával.

Ez nem több, mint a budapesti magányosok úri huncutsága

Szinte minden megyeszékhelyen van valamilyen társkereső iroda, bár az elmondható, hogy arányaiban kevesebb iroda van, mint Budapesten. A gond az velük, hogy kevésbé mobilak az emberek, így nagyon nehéz egy jó adatbázist létrehozni, ami valódi segítséget tud a tagságnak biztosítani. Ráadásul az emberek anyagi lehetőségei is korlátozottak, emiatt pedig az iroda mind bevételei, mind adatbázis oldalon kihívásokkal küzd. De ha úgy dönt valaki, hogy ezt is egy lehetséges iránynak tartja a társkeresésében, akkor van rá lehetősége.

 typewriter-801921_480.jpg

Kinek ajánlom, hogy igénybe vegye a társkereső irodai tagságot?

A legfontosabb, hogy erre a tagságra úgy kell tekinteni, mint egy lehetséges csatornára a társkeresésben. Ha irreális elvárásai vannak valakinek, akkor abban sem fog tudni minden iroda segíteni. Érdemes több irodában érdeklődni, körülnézni, hogy melyik a legszimpatikusabb. Ráadásul ez is olyan, mint bármilyen kapcsolat. Kell a kémia is, hogy egy hullámhosszon tudj lenni azzal, aki segít neked. A társkeresés ráadásul olyan, mintha munkát keresnél, csak itt nem egy állásportál hirdetéseit nézed, hanem valamilyen társkereső adatbázist. Tehát rá kell szánni az időt és az energiát. Én egy bizonyos összeg felett fölöslegesnek tartom, hogy valaki kiadjon társkeresés címszó alatt, még akkor is ha nagyon, de nagyon extra elképzelései  is vannak. Amivel érdemes készülni az olyan 50.000 és 100.000 Ft közötti összeg, ami nem kevés, de ahogy írtam érdemes alkudni, mert az olcsóbb szolgáltatás sok esetben fölösleges pénzkidobás lehet.

Mielőtt szerződik valaki érdemes jól átbeszélni, hogy milyen szolgáltatást is kap pontosan, mert abból is sok félreértés szokott lenni, hogy valakinek tetszik egy drágább csomag, de arra nincs pénze, és megveszi a legolcsóbbat, majd nem érti, hogy miért nem kapja meg azt, amire nem volt pénze.

Úgy gondolom, hogy 30 alattiaknak teljesen fölösleges tud lenni egy ilyen szolgáltatás. Már csak azért is, mert nem nagyon fognak tudni nekik mutatni senkit. A többiek pedig azt gondolják meg, hogy milyen segítségre van szükségük, mert lehet, hogy irodai tagság nélkül is megkaphatják azt a segítséget, támogatást valakitől. Ez esetben ráadásul akár a fenti áraknál jelentősen olcsóbban juthatnak a segítségért. Ha pedig rendezvényeken akar ismerkedni, akkor sem a társkereső iroda a legjobb megoldás, mert sokszor elmondják ugyan, hogy van ilyen rendezvényük, de azon a legtöbb esetben csak néhányan lézengenek.

A társkereső iroda, melyet tiszta szívből ajánlok: bit.ly/2AY8oIs

Fotó: pixabay.com

Szólj hozzá

társkeresés ismerkedés társkereső társkereső iroda