2016. dec 18.

3 karácsonyi mondat egyedülállóknak

írta: tolvajnorbert
3 karácsonyi mondat egyedülállóknak

Van az úgy, hogy segíteni akarnak Neked megtalálni a társadat! Még ha nem is látszik, vagy nem is úgy érzed, de hidd el, hogy ők tényleg segíteni akarnak. Erre a segítségre tippikus példa a következő három mondat, mely úgy hozzátartozik a Karácsonyhoz, mint a bejgli, a karácsonyfa és a Reszkessetek, betörők!

christmas-tree-1856343_1920.jpg

Ezekkel a mondatokkal az a legnagyobb baj, hogy nagyon félre visznek. Hiszen az első két mondattal leginkább félre fogod vezetni a másikat. Nem hiszel nekem? Én az elmúlt években azt tapasztaltam, hogy sokan azért csalódnak a társkeresés közben, mert nagyon nem azt kapták, amire számítottak. Nem értik, hogy mi lehet  baj. Hiszen mindenki azt mondta nekik, hogy:

Mindenki ilyen társra vágyik, hiszen milyen jól nézel ki

Megérdemelsz már végre egy szerető/kedves/hozzád való/stb. társat

A baj csak az, hogy a társkeresés nem így működik. Azért, mert a barátaid szerint mindenki összetenné a két kezét, ha veled járhatna, még nem biztos, hogy a többi társkereső így fogja gondolni. Ők nem ismernek és tetszik, nem teszik a társkeresés ma sokkal inkább szól a külsőről, mint a belső értékekről. Arról nem is beszélve, hogy még nincs olyan kategória, hogy Társkereső Nobel-díj. Ha lenne, akkor lehet, hogy megérdemelnéd, és lehet, hogy még a 250 millió Forintól is lemondanál végre egy normális párkapcsolat kedvéért, de hát ez nem így működik.

Az utolsó mondatot leginkább motivációnak szánják, bár én nem nagyon találkoztam olyannal, akinél működött volna. Érthetően sürgetni akarják azt, akinek mondják. Ráadásul itt is tetten érhető a szeretet/aggódás/segítő szándék, de hát a Pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve. Így amikor azt hallod:

Mikor lesz nekem unokám vagy Nem vagy még annyira öreg, hogy egyedül legyél,

akkor tudd, hogy ezekkel a mondatokkal nem bántani akarnak, hanem segíteni.

Imádtad? Utáltad? Mondd el a véleményedet a kommenteknél!

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért!

Ha szeretnéd, akkor Neked is szívesen segítek megtalálni a társad!

Fotó: pixabay.com

Szólj hozzá

társkeresés ismerkedés társkereső gyerekvállalás súgó unoka megérdemled Karácsony társadalmi elvárások társkereső kérdés jó nézel ki