2017. nov 21.

3 fojtogató tény, hogy miért nem vagy sikeres a társkeresésben!

írta: tolvajnorbert
3 fojtogató tény, hogy miért nem vagy sikeres a társkeresésben!

Ha nem találod meg 1-2 hét alatt a társadat, akkor érdemes elgondolkodnod, hogy vajon mely tények azok, amelyek Téged is gátolnak a társkeresésben. Az is lehet, hogy nem igaz rád egyik sem, de mégis akadályozni fog a sikeres társkeresésben! Hogy miért? Mert azokra, akikkel Te meg tudnál ismerkedni valamelyik, vagy akár az összes igaz lehet.

freestocks-org-160637.jpg

A társkeresők többsége évekig nem találj a társát. Egy tavalyi felmérésünk alapján a társkeresők kétharmada több, mint egy évig nem találja meg a társát. Sőt, 28%-a 3 év társkeresés után is egyedül van. De mi lehet ennek az oka?

Itt olyanokról beszélünk, akik rendszeresen próbálkoznak. Hétről hétre ott ülnek valakivel szembe, és kavargatják a kávéjukat, de valahogy soha nem lesz belelő semmi.

Fogalmad sincs, hogy mit keresel!

Amikor elkezdesz társat keresni, akkor nem tudod, hogy milyen kapcsolatot keresel. Nincs egy stabil értékrendszer, amibe kapaszkodni tudna, amikor jön egy-egy lehetőség, ami eltéríti az eredeti tervétől. Hiszen olyan emberekkel is fog randizni, ha kétségbe esik, akkor nem is csak randizni, akik valami teljesen mást keresnek, mint ő. Ha meg tudod fogalmazni, hogy mit keresel, akkor könnyű dolgod van. Mert csak olyanokkal találkozol, akik hasonló értékrenddel, hasonló párkapcsolatot keresnek. A többiekre pedig nem vesztegeted az idődet. Ha azt veszed észre, hogy senki nem felel meg az elvárásaidnak, akkor érdemes felülvizsgálni az értékrendedet, és ha kell, akkor újratervezni azt.

Zavaros férfi és női szerepek

A férfiak és nők fejében van egy ideál, amit úgy akarnak egyre többen megtalálni, hogy az alapot, a mintát, ami alapján kialakították az ideális társról a képet egy magazinból, egy filmből, egy regényből vették. A gond az, hogy ember nincs, aki ennek meg tudna felelni.

Ilyenkor merül fel az erős nő mellé erős férfi való, mert csak egy erős férfira lehet felnézni! De milyen is egy erős férfi? Igazi fitness császár, vagy fantasztikus családfő, esetleg soha nem enged a kísértésnek, vagy mindegyik, vagy egyik sem? Az ideális, tökéletes nőkről, amelyet pedig férfiak tudnak megálmodni maguknak még nem is beszéltem. Olyan paraméterek vannak, olyan tulajdonságokkal, hogy az ideális csajok ugyan úgy nem léteznek, mint az elképzelt pasik. Te pedig azért maradsz egyedül, mert akit keresel éppen valaki mással randizik álomországban…

Találd meg a saját társkereső ritmusodat!

A társkeresés önmagában nem ördöngösség, csak csinálni kell. Ha nem keresel társat, csak ábrándozol róla, akkor nem fogod megtalálni a társadat. Az is kevés, ha csak vársz arra, hogy valaki majd csak ír neked! Kezd el csapatni ritmust. A társkeresés olyan, mintha munkát keresgélnél, csak nem egy állásportálon böngészel. Ha megteszik valaki, akkor azt tudasd vele. Ha pedig kölcsönös a szimpátia fussatok össze egy kávéra, hogy fel tudjátok mérni, hogy el tudjátok-e képzelni a folytatást.

 

Hogy mi kell ahhoz, hogy túl tudj lépni ezeken, és végre megtaláld a társadat? Először is gondold végig, hogy miért csinálod az egészet. Tisztázd le magadban a 3 fojtogató akadályt, és ha az megvan, akkor kezd el csapatni a ritmust. Ha ez megvan, akkor már könnyebb lesz csinálni, és végre eredményes leszel. Ehhez érdemes megvizsgálni persze azt is, hogy hol keresel. Ha pedig nem boldogulsz, akkor merj segítséget kérni.

 

Podcast tartalma:

1 Fogalmad sincs, hogy mit keresel! 1:38

2 Zavaros férfi és női szerepek 6:14

3 Találd meg a saját társkereső ritmusodat! 12.20

4 Tanuld meg, hogyan kell társat keresni 17:27

5 Tervezd meg a párkapcsolatodat 19:00

6 Készítsd el a saját társkereső stratégiádat 20:00

Szólj hozzá

kudarc társkeresés magány társkeresőstratégia