2018. aug 08.

Démonok, melyek gúzsba fognak kötni!!!!

írta: tolvajnorbert
Démonok, melyek gúzsba fognak kötni!!!!

Kattog az agyad. Minden fogaskerék zakatol, és jönnek sorra a gondolatok. Egyik percben felemel, majd hirtelen a földhöz vág. Te pedig azon kapod magad, hogy elbizonytalanodsz, és már abban is kételkedsz, amiben korábban teljesen biztos voltál.

 chester-wade-417855-unsplash_480.jpg

A helyzet az, hogy teljesen mindegy, hogy éppen társkereső vagy, az exedet akarod visszahódítani, vagy benne vagy egy kapcsolatban, ha jönnek a démonok, és Te nem vagy rájuk felkészülve, nem fogod tudni azt, hogyan kell legyőznöd őket. TE veszíteni fogsz! Magukkal ragadnak, és a mélybe rántanak, és rólad nem fognak tanulni a történelem órákon, mint Dugovics Tituszról. Sőt, első körben a zombi üzemmód vár rád, na meg persze a teljes bizonytalanság.

Egy démon, amely gátolja az exed újbóli meghódítását!

Hiszen amikor azon kattogsz, hogy vajon mit csinál a másik, és abból próbálsz levonni következtetéseket, hogy mikor volt online a Viberen, a Messengeren, a WhatsAppon, stb, akkor olyan hibás következtetésekre fogsz jutni, mint az egyik ügyfelem, aki ült velem szembe, és az őrület határára került, miközben mutatta nekem, hogy a volt kedvese, akit szeretett volna újra meghódítani felváltva volt online és offline. A közösségi médiát, és kommunikációs appokat figyelni, hogy a másik mikor volt online nem csak felesleges, hanem sokszor félrevezető, és a segítségükkel egy hamis valóságot építhetsz csak fel.  Zsolti (ez persze csak kitalált név) a következőt mondta:

Nézd meg! Most online, most offline! Ha offline, akkor biztos keféli valaki. Most online! Most nincs vele senki! Most offline! Most biztos van ott egy pasi! Most online, biztos felszaladt a netre, hogy rendeljen magának, meg a pasijának kaját! Most offline, most biztos benne vannak! Most online, és nézd írt nekem! Mit írjak neki? Most hogy tudom, hogy mit csinált az elmúlt 1,5 percben?

De vajon tudta, hogy mi történt az elmúlt másfél (!) percben? Oh, ez már soha nem fog kiderülni, de az a félelem, hogy a volt kedves valaki mással ismerkedett meg teljesen megbénította, ahogy a többséget is meg szokta bénítani. Ezzel pedig egyre távolabb kerül attól, hogy újra egymás karjaiba kerülhessenek, mert a felfokozott idegállapotnak, a démonok keltette hamis valóságnak mindig az a vége, hogy feszültség, vita, botrány kerekedik a két ember között.

 

Egy démon, amely gátolja a társkeresést!

De ha éppen társkereső vagy, akkor is megvannak a saját magad démonaid, amelyek gátolni fognak abban, hogy végre rátalálj a szerelemre. Ebben az az igazán szép, hogy a többség olyan szinten hiszi el mindenféle valóságalap nélkül, hogy ő nem elég jó, hogy már magába a társkeresés világába sem mer belépni, és bár jó lenne találni valakit inkább egyedül marad! Ha mégis belevág, akkor vagy az első „pofon” után fog felhagyni vele, vagy olyan brutálisan alacsonyra, vagy éppen magara fogja a lécet emelni, aminek következtében biztosan nem azt fogja kapni, mint amit valójában szeretett volna. Ráadásul az online társkeresés világán kívül el sem tudja, meri képzelni, hogy lehetne ismerkedni.

Tádé (szintén kitalált név) folyamatosan mazsolának tartja magát, pedig ő az a férfi, akiből kevés van a piacon, és a nők többsége szó szerint ölni tudna azért, hogy összejöhessen vele. Hiszen sikeres cégvezető, mérnöki tudásának köszönhetően az egyik lekeresettebb szakember az országban. Ráadásul gyereket szeretne, sportol, zseniális humora van és figyelmes pasi, akinek nemcsak a szíve van a helyén, de még csak túlzó elvárásai sincsenek. Mégis, amikor ismerkedni kellene, akkor elkezd rettegni, hogy ő nem lesz elég jó. Egy-egy randin annyira begörcsöl, hogy totálisan elfelejti, hogy mi is történt. Néhány randiját végig nézve ráadásul elmondhatom, hogy a lányok a tenyeréből ettek, teljesen elvarázsolta őket. Igaz, a végén mindig túltolta, hogy azzal igazolja, hogy igaza van, és tényleg nem elég jó…

 

Egy démon, amely tönkreteheti a párkapcsoltodat!

Azon lehet vitatkozni, hogy az elmúlt évek változásai, amelyek komoly hatással voltak a párkapcsolatokra, a házasságokra jók-e vagy rosszak. Bár szerintem ez egy felesleges és meddő vita tud lenni. Sokkal izgalmasabb, hogyan élik meg a párok ezt a változást. Azzal, hogy egyre több ember van egyedül, és egyre többen döntenek úgy, hogy egyedül folytatják kialakult azokban a párokban, akik együtt maradnak egyfajta félelem. A lelküket egy démon kezdi el rágni, mely azt sugallja, hogy lemaradnak valamiről, és ha nem lépnek ki a kapcsolatukból, akkor elvesztegetik az idejüket! A barátok, a családtagok, a média folyamatosan mutat be olyanokat, akik elváltak, szétmentek, és mindenhol azt harsogják, hogy mennyire jó döntés volt a régit eldobni, és valami egészen újba kezdeni. Ez pedig beindítja az agytekervényeket! Persze azok a tömegek, akik már rég megbánták, és visszacsinálnák ilyenkor mindig hallgatnak, sőt, amikor beszélni kell ők is arról beszélnek, hogy életük legjobb döntését hozták meg.

Ilona (na őt sem így hívják) rendesen retteg attól, hogy találna magának sokkal jobbat is, mint a férje, akivel egyébként harmonikus és kiegyensúlyozott a kapcsolata, de mivel nem mer váltani lemarad arról a szuper kapcsolatról. Elmondta, hogy megkap mindent, amire vágyik, de valahogy úgy érzi, hogy valamiből kimarad, valamiről lemarad. Nem tudja megfogalmazni, hogy mégis miről, hogy mi az, amire igazán vágyik az újdonság varázsán kívül, de ez a belső félelem elkezdte szétfeszíteni a házasságát.

 

Egy záró gondolat

A démonjaiknak mi adunk erőt. Sokszor éppen azzal, hogy nem tudjuk, nem merjük, nem akarjuk nevükön nevezni, és engedjük, hogy hatalmuk legyen felettünk. Most csak egy-egy példát hoztam, de az igazság az, hogy nem az határozza meg, hogy kinek mely démonnal kell szembe nézni, hogy éppen társkereső vagy éppen párkapcsolatban él. Ráadásul sokszor nem is csak egy démonnal kell szemben nézni, hanem többel. De nem lehet úgy élni, hogy hagyjuk, hogy átvegyék az irányítást tőlünk, hogy eluralkodjanak felettünk.

 

 

Ha érdekel a téma, akkor bővebben olvashatsz a weboldalamon: http://bit.ly/tolvajnorbert

Fotó: https://unsplash.com/

Szólj hozzá

tévedés online együtt félelem társkeresés párkapcsolat démon házasság válás Facebook Viber Whatsapp exvisszahódítás újra meghódítani