2015. feb 19.

Az önbecsapás legjobb példája

írta: tolvajnorbert
Az önbecsapás legjobb példája

Van egy dolog, amit nem tudok a mai napig megérteni. Mi értelme van annak, hogy valaki hamis adatokkal regisztrál egy társkeresősre? Most vegyük ki az unatkozó embereket, akik viccesnek találják azt, hogy másokkal szórakoznak. Az egy külön blogbejegyzést is megérdemel, hogy vajon mi játszódhat le szánalmas kis lelkivilágukban. A témával azért is foglalkozom most, mert a napokban keresett meg egy hölgy, olyan urakkal szeretne ismerkedni, akik leinformálhatóak és a meglévő adatok megfelelnek a valóságnak. A beszélgetés 4 mondatánál kiderült, hogy ő erre vágyik, de amikor ő keres, akkor valótlan adatokkal szerepel a különböző társkereső oldalakon. 

Foglalkozzunk most csak azokkal, akik valóban társat keresnek és emiatt regisztráltak egy társkereső oldalra. Tudom, hogy sokan nincsenek megelégedve magukkal és ezért torzítanak. Persze olyanok is vannak, akik így akarnak rejtőzködni. Korábban úgy gondoltam, hogy az utóbbi táborban lévők vannak többen, de az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy sokkal kevesebb házas nő vagy férfi állít magáról valótlant, mint mondjuk egyedülállóak. A másik nagy tanulság pedig az, hogy hosszú távon kifizetődő, ha valaki valós tartalommal lép a társkeresés rögös útjára.

Apróbb csúsztatások

Kezdjük az apró-cseprő hazugságokkal. Sokan azt gondolják, hogy egy picit maszkíroznak és attól előnyösebb arcukat tudják megmutatni és könnyebben fognak társat találni. A kérdés csak az, hogyha már az ismerkedés első lépése előtt hazugságokra épít valaki, akkor mi lesz később?

Mik az apróbb csúsztatások? Ilyen lehet a lakóhely, amikor valaki két kerülettel odébb helyezi el magát, mert bár nem ott lakik, de ott dolgozik, vagy mondjuk egy megyeszékhely közelében lakik és például nem azt mondja magáról, hogy ő hajdúsámsoni, hanem azt, hogy debreceni. Apróság és sok esetben a társkereső oldalak kódolják is ezt a lépést, mert így könnyebb valakit megtalálni. Ilyen lehet a munkával kapcsolatos információ is. Én azt tapasztalom, hogy mostanában leginkább az a kérdés, hogy van-e munkád vagy nincs és hogy amit leírtál az ennek a két kategóriának megfelel-e. Itt megjegyzem, hogy sok esetben az jelenti a gondot, hogy amikor regisztrált valamilyen állapotban volt és amikor ez változott, akkor nem frissítette az adatlapján. De ilyen hiba lehet az is, ha valaki az iskolai végzettségével variál. Itt most nem arra gondolok, hogy valaki 8 általánossal egyetemi doktorátust hazudik az oldalon, hanem mondjuk, amikor nem egyértelmű, hogy felsőfokúnak számít-e az ő végzettsége, pl: OKJ-s végzettség.

Az öngyilkos hazugságok

Első helyen kétség kívül a fotók állnak. Annyi hírességgel, mint a magyar társkereső oldalakon kevés helyen lehet találkozni. Ez azért érdekes, mert tudom, hogy sok embernek nincs fotogén arca, de még mindig jobb egy rossz fotó rólad, mint mondjuk a Barcelona támadójáról vagy egy filmcsillagról. Persze sokan észre sem veszik, hogy egy hírességgel van dolguk, hiszen minden színészt, brazil topmodellt, sportolót, stb. nem ismerhetünk és könnyű kevésbé ismert, de szép arcot találni, legyen akár nő, akár férfi az illető.

messi.jpgForrás: http://cdn.haberdar.com/haberler/messi.jpg

megan-fox-look.jpgForrás: http://allnewhdwallpapers.com/wp-content/uploads/2014/12/Megan-Fox-Look.jpg

A nagy kedvenceimről még nem is beszéltem, a vicces képekről. Olyan kíváncsi lennék annak az embernek a lelkiállapotára, aki mondjuk ilyen képeket tesz fel profil képként. Értem én, hogy ő egy igazi Humor Herold, de ez ekkora öngól, hogy az hihetetlen. Az igazi veszélye ráadásul az, hogy sokan még írnak is neki, hogy milyen vicces vagy, csak éppen amikor randira hívná a másikat, azt, akinek tetszett a kép annak mindig valami halaszthatatlan dolog jön közbe. Megjegyzem egyszer megnézném, amint valaki egy kiscicával, zsiráffal és egyéb mókás állattal megy el randizni és a döbbent arcot, amikor ehelyett egy húsvér ember várja a kávézóban. Arról nem is beszélve, amikor valaki 15-20 évvel korábbi képet rak fel, mert akkor még jól nézett ki és sportolt, mostanra pedig már kopaszodik vagy éppen elhízott rendesen vagy éppen mindkettő igaz rá.

vicces_hatterkepek_105-1440x900.jpgForrás: http://www.ingyen-hatterkepek.hu/wallpapers/vicces_hatterkepek_105-1440x900.jpg

Ha a kép rendben van, akkor még mindig maradt több terület, ahol igazat kell(ene) mondanunk. Az egyik az, hogy párkapcsolatban élsz-e vagy sem. Ha szeretőd keresel, akkor arra ma már vannak igen jó oldalak, ahol ezt simán meg tudod oldani és a hagyományos társkereső oldalakon is eredményesebb lehet valaki, ha őszinte ezen a téren. Megjegyzem, a legnagyobb gyávaságnak tartom, ha valaki szeretőt tart és nem korrekt igazából senkivel szemben sem. Ha már unod a régit bármi okból kifolyólag, mert fiatalabbat akarsz vagy arra vágysz, hogy bepelenkázzanak, akkor állj a sarkadra és merj váltani!

Az előzőekhez hasonlóan egyből kiveri a biztosítékot, ha valaki a korával kapcsolatban próbál manipulálni. Úgy látom, hogy 40 felett nagyobb arányban jellemző. Tudom, hogy mindenki marha fiatalos, de amikor valaki 65 helyett 50-nek mondja magát, ott azért hamar kilóg a lóláb. Míg hasonló hatása lehet a dohányzás kapcsán meglévő csúsztatásnak, elhallgatásoknak is. Hiszen ha napi egy dobozt szív el valaki, akkor csak azért ne mondja, hogy alkalmanként gyújt rá, mert álmai társkeresője nem dohányzik és ő nemdohányzó társat keres magának.

A magasságról és a testalkatról még nem is beszéltünk. Sok esetben azt látom, tapasztalom, hogy embereknek fogalmuk sincs arról, hogy milyen magasak, mert ezt utoljára a középiskolában mértek náluk és a súlyról is hasonlóak mondhatóak el. Persze van olyan, hogy valaki pontosan tudja, hogy  mondjuk 168 cm magas és azt mondja, hogy pici csalás belefér és 175-nek mondja magát vagy az a plusz 10 kg ide vagy oda nem is számít és különben sem tűnik fel senkinek.

Sokan úgy vannak vele, hogy azért állítanak valótlant legyen az kicsi vagy nagy ferdítés, mert úgy gondolják, hogy jobbnak kell mutatniuk magukat és majd az első találkozó alkalmával úgyis elvarázsolják a másikat. Csak ilyenkor egy dolgot nem gondolnak végig. Mondjuk Te vagy a nő, aki várja álmai délceg lovagját. Picit Te is csaltál és 178 helyett 175-nek mondtad magad és átlagos testalkatúnak a magad 90 kg-jával (mégis csak elhízott a magyar társadalom). Erre megérkezik a 168 kg-os szőke herceg, aki nemcsak fehér ló nélkül érkezik, de nem is szőke és igazság szerint a kopaszodásánál mértékénél már csak hastérfogata nagyobb. De hát ő sportos testalkatú, hiszen a szumó is egy sport. (Persze annyi, de annyi kombináció létezne, de most csak ezt képzeljük el...)

Szerinted ki fog kit elvarázsolni? Ja és csak úgy kérdem, hogy ki lesz jobban megsértődve, hogy nem mondott a másik igazat és az online társkeresők többsége egy szemét hazudozó?

facebook_csoport.jpg

 

Szólj hozzá

kommunikáció hazugság férfiak nők társkeresés ismerkedés fénykép randi első randi kamu profil társkereső profil