2015. már 23.

Kövérként szinte esélyed sincs randizni!!!

írta: tolvajnorbert
Kövérként szinte esélyed sincs randizni!!!

A társkeresés sokaknak nem szórakozás, hanem sokkal inkább kínszenvedés. Szeretnének társat találni, de nem nagyon megy nekik. Hiába online naphosszat valaki és van regisztrálva szinte mindenhova, ha hátránnyal indul a társkeresésben. Sajnos manapság egyre több minden miatt kerülhettek hátrányba. De csak egy olyan ok van, amit a társkeresők 97%-a megemlít nekem, mint kizáró okot, hogy milyen ne legyen az, akivel meg akar ismerkedni.

Sok minden megváltozott az elmúlt évszázadokban. Az irodalom, a festészet és a szobrászat fennmaradt alkotásai tökéletesen bemutatják, hogy melyik korban mi volt a vonzó a nőkben és mi volt a vonzó a férfiakban. Hiszen gondoljunk csak a Vénuszok ábrázolására: Hiszen volt, amikor ez egy kövér nő volt, mint a Willendorfi Vénusz és ott van a mai ízléshez sokkal közelebb álló Botticelli remekmű, Vénusz születése. Majd ezt követően ismét a kerekded formák voltak a vonzóak, hiszen ki ne emlékezne a barokk angyalkákra, de ma már megint a vékony a menő. Persze az elmúlt évezredekben a mindig más és más miatt volt a szépségideál meghatározója a külső. Hiszen volt, amikor a termékenység miatt volt fontos, hogy egy nőnek széles legyen a csípője, és legyen megfelelő tartaléka, hogyha gyereket vár, a várandóság alatt ez ne jelentsen problémát, és volt olyan is, ahol a gazdagság jelképe volt a túlsúly, hiszen volt miből elérni a plusz kilókat. Mára azonban a túlsúly és a kövérség egészen mást jelent. Hiszen ma már nem a gazdagságot, hanem a lustaságot, az egészségtelen táplálkozást, betegségekkel teli életet, az akaratgyengeséget, az igénytelenséget és ápolatlanságot jelenti. Jelenti mindezt annak ellenére, hogy a társadalom többsége túlsúlyos és elhízott. De itt jellemző az a leginkább, hogy más szemében a szálkát, a sajátjában a gerendát sem veszi észre.

venuszok.jpgForrás: Willendorfi Vénusz (Don Hitchcock 2008) és Vénusz születése: http://galeria.nlcafe.hu/files/379/053/000/53379/53379_417659_784x523.jp

Manapság azért brutális hátrány a túlsúly, mert bár 2 millió ember keres társat, a többségük ezt Interneten teszi. A netes társkeresés legnagyobb hátránya pedig az, hogy nincs személyes varázs és nem tud működni a kémia. Így azzal, hogy valaki nagyon nem felel meg a társadalmi elvárásnak, a média és a tv által sugallt ideáknak kimondva vagy kimondatlanul is hátrányba kerül. Mielőtt bárki felkapná a vizet elmondom, hogy a kövérek ugyan úgy nem akarnak kövér társat, mint a vékony, átlagos vagy éppen sportos testalkatúak.

fat-4.jpgForás: http://i0.wp.com/www.ambrosekane.com/wp-content/uploads/2013/10/Fat-4.jpg

Ilyenkor jön a belső értékek a fontosak duma, ami lássuk persze fontos, de mivel egy képet és néhány adatot fog látni valaki a virtuális térben sok mindent nem fog mondani. Persze mondhatod, hogy nincs tévéd, és ha valakit, akkor téged soha, senki nem fog befolyásolni és megmondani, hogy ki a szép és kivel ismerkedj meg a neten. Lehet, hogy tévét nem nézel, de ha kiteszed a lábad otthonról, akkor máris „tökéletes” lányok és fiúk, nők és férfiak néznek veled farkasszemet a plakátokról, a buszon melletted olvasó újságjából és még sorolhatnám. Így tudat alatt a Te vonzalmad is ebbe az irányba fog elmozdulni. Nekem például Disney Hófehérkéje égett bele az elmémbe még gyerekkoromba. Így nekem mai napig a hófehér bőrű, ébenfekete hajú, kékszemű nők jöttek, jönnek be. Amikor elmondom egy-egy társkeresőnek, hogy higgye el, hogy előre fogom tudni, hogy ki fog neki bejönni, amikor együtt nézzük át a társkeresőket és választjuk ki, hogy Ő kivel szeretne randizni, akkor először nem hisznek nekem. De ez könnyen kiszámítható a korábban leírtak alapján. Innen szép nyerni és szerencsére sikerülni is szokott. Mert miután kiválasztja azt a 10-15 embert, akit a többség választ lehet megmutatni, hogy kivel miért lenne érdemes meginni egy csésze kávét és megismerkedni vele, függetlenül attól, hogy lehet, hogy nem felel meg a „tökéletes” testalkat elvárásnak, de a mosolya, a kedvessége, az intelligenciája, stb le fog venni a lábadról.

Sokan tiltakoznak, hogy ők bizony túlsúlyos emberrel nem is akarnak találkozni. De sokszor azt veszem észre, hogy nem a szexuális vonzalom hiánya az elsődleges ok, hanem attól félnek, hogy ők pont egy lusta, igénytelen, akaratgyenge kövér nőt vagy éppen pasit fognak ki. Tehát nem is a külső, hanem a belső okozza az igazi félelmet.

06072010-fat-man.jpgForrás: https://crystalspins.files.wordpress.com/2010/06/06072010-fat-man.jpg

Ha túlsúlyosként mégis randizni szeretnél, akkor több dolog közül választhatsz. Az egyik, hogy bízol a nagy számokban és olyan brutális mennyiségű emberrel veszed fel a kapcsolatot, ami garantálhatja, hogy lesz köztük olyan, aki elfogad olyannak, amilyen vagy. A másik, hogy elkezdesz a virtuális téren kívül is ismerkedni, mert itt a személyes varázsod, lebilincselő humorod, intelligenciád meg tud mutatkozni (persze csak ha van) és akkor a másik nem képviselője nyitott lehet arra, hogy megismerkedjetek. Persze szerintem a legjobb megoldás, ha úgy döntesz, hogy leadod a súlyfelesleget. Nem azért, mert így talán több lesz a randid, hanem azért, hogy ne kapj szívinfarktust 40 évesen, hogy ne fulladj ki, ha fel kell menned lépcsőn a másodikra és ne kelljen naponta többször tusolni nyáron plusz 35 fokban, hogy a környezeted ne szédüljön az izzadságodtól. Ne azért fogyj le, hogy könnyebben találj társat, hanem hogy egészségesebb legyél és akár hiszed, akár nem az lesz a következménye, hogy egyre többen akarnak majd megismerni. Hidd el tudom milyen kövérnek lenni. Nem volt könnyű, de elkezdtem lefogyni és jobban érzem magam. Én nem simán túlsúlyos, hanem extrém kövér voltam. Hidd el tudom, hogy milyen az, amikor visszautasítják a másikat. Ne a másikban keresd a hibát, hanem fogad el a játékszabályokat és fordítsd a javadra. Ha okosan játszol, akkor lesz randid és társat is fogsz találni. Mi az ügyfeleimmel simán megoldjuk ezt, és bár az elején mindig döcög a társkeresés, a végére megvannak a randik és kialakul a párkapcsolat. is

De mondhatod azt, hogy Te egy örök lázadó vagy, és neked senki nem mondja meg, hogy mikor fogyjál le. Különben is, Te szeretsz kövér lenni és mondjuk 100 kg alatt a férfi csak karácsonyfa dísz. A döntés a tiéd! Sőt, dönthetsz úgy is, hogy megvárod, amíg ismét a barokk angyalkák határozzák meg a szépségideált. A kérdés, hogy erre mennyi időd van?

Imádtad? Utáltad? Mondd el a véleményedet a kommenteknél!

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért!

Ha szeretnéd, akkor Neked is szívesen segítek megtalálni a társad!

Szólj hozzá

tanácsadás reklám kövérség társkeresés ismerkedés fogyás randi bullshit kövér szépségideál ideál belső értékek