2016. sze 16.

Adatvédelmi nyilatkozat

írta: tolvajnorbert
Adatvédelmi nyilatkozat

Az adatok kezelője a Társügynökség Kft (továbbiakban piackutatás) elrendelője. (Székhely: 2335 Taksony, Sas utca 1/B., cégjegyzékszám: 13-09-151175).

A nyilatkozat célja

A jelen nyilatkozat célja, hogy rögzítse a Társügynökség Kft. (továbbiakban Társaság) által alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elveket és a Társaság adatvédelmi és adatkezelési politikáját. A nyilatkozattal kötelezi magát a Társaság a piackutatásban résztvevők és azok személyes adatainak oly módon történő kezelésére, amely a vonatkozó hatályos jogszabályoknak teljes körűen eleget téve járul hozzá a látogatók biztonságos internetezési lehetőségeinek megteremtéséhez.

Jelen szabályok kialakításakor a Társaság különös tekintettel vette figyelembe az 1992. évi LXIII. törvény a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról, 1995. évi CXIX. törvény a kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről, az 1998. évi VI. törvény az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről továbbá a 2008. évi XLVIII. törvény a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól rendelkezéseit, illetőleg az “ONLINE PRIVACY ALLIANCE” ajánlásait.

A kezelt adatok köre

A felhasználó, a regisztráció alkalmával, saját döntése alapján a következő adatokat adhatja meg: név, e-mail cím, város.

A piackutatás megtekintése során a technikai működés miatt automatikusan rögzítésre kerül a felhasználó látogatásának kezdő és befejező időpontja, illetve egyes esetekben – a felhasználó számítógépének beállításától függően – a böngésző, az operációs rendszer adatai és a felhasználó IP címe. Ezen adatokból a rendszer automatikusan statisztikai adatokat generál. A piackutatás üzemeltetője ezen adatokat nem kapcsolja össze más személyes adatokkal, kizárólag a piackutatás látogatottsági statisztikáinak elkészítésére használja.

Az adatkezelés célja

A látogatás időpontja, az IP cím, valamint a böngésző és operációs rendszer adatainak felvétele és tárolása a rendszer működésének sajátossága, kezelésük technikailag elengedhetetlen, kizárólag statisztikai célokból, valamint az elektronikus levelek (megerősítés, visszaigazolás, postázási értesítő, ügyintézés) elküldésének biztosítása érdekében történik.

A regisztráció során megadott személyes adatok kezelésének célja a piackutatás szolgáltatásainak igénybevételét szolgálja, valamint a szolgáltatás biztosítása érdekében a szolgáltató és a felhasználó közötti kommunikációt biztosítja. Ezen adatok összesített, statisztikai célú felhasználására kerül sor.

A felhasználó által megadott, kapcsolattartásra szolgáló adatokat a Társaság megfelelő elővigyázatossággal tárolja, és kizárólag a következő célokra használja:

  • későbbi kapcsolatfelvétel céljából;
    -  további kapcsolati lehetőségek küldésének céljából
  • a piackutatás témakörére irányuló marketing célú hírlevelek küldésének céljából

Az adatkezelő a fent megjelölt céloktól eltérő célra a személyes adatokat nem kezeli. Az így megadott adatok kezelése a felhasználó önkéntes hozzájárulásával történik.

Az adatkezelés időtartama

A látogatás idejére vonatkozó adatokat (IP cím, operációs rendszer és böngésző adatok) a rendszer a böngésző bezárásakor automatikusan törli. A felhasználó személyes adatait a Társaság mindaddig tárolja, amíg a felhasználó ennek az ellenkezőjét kifejezetten nem kéri. Az adatok eltávolítására szolgáló kérést a felhasználó  parkovacs@gmail.com e-mail címen jelezheti. A felhasználó kérését az adatkezelő legkésőbb két munkanapon belül teljesíti.

Adatfeldolgozás

A felhasználók által megadott személyes adatokhoz, valamint a technikai működés miatt automatikusan megismert adatokhoz kizárólag az adatkezelő és munkatársai férhetnek hozzá. Személyes adatokat harmadik személyeknek az adatkezelő nem ad át. Ez nem vonatkozik az esetleges, törvényben előírt, kötelező adattovábbításokra. Az adatkezelő az egyes hatósági adatkérések teljesítése előtt minden egyes adat tekintetében megvizsgálja, hogy valóban fennáll-e az adattovábbítás jogalapja, szükség esetén kikéri az adatvédelmi biztos véleményét.

A nyilatkozat módosítása

Az adatkezelő fenntartja a jogot, hogy az adatvédelmi szabályzatát megváltoztassa. Erre különösen akkor kerülhet sor, ha a szolgáltatások köre bővül, vagy ha jogszabály azt kötelezővé teszi. Az adatkezelés megváltozása nem jelentheti a személyes adatok céltól eltérő kezelését. Az erre vonatkozó tájékoztatást az adatkezelő 15 nappal előre erre rendszeresített online felületén.

A felhasználók jogai személyes adataikkal kapcsolatosan

Személyes adataik kezeléséről a felhasználók a Társaságtól, mint adatkezelőtől bármikor az parkovacs@gmail.com címre küldött e-mailben tájékoztatást kérhetnek. A tájékoztatáskérést az adatkezelő csak akkor tekinti hitelesnek, ha azt a felhasználó regisztrált e-mailcíméről küldi.

Köszönjük, hogy végigolvasta adatkezelési nyilatkozatunkat a saját érdekében!

NNAIH engedély: NAIH-88831/2015.

Szólj hozzá

Adatvédelmi nyilatkozat