2014. júl 02.

Csajok pasi szemmel

írta: tolvajnorbert
Csajok pasi szemmel

Tegnap elkezdtem azokkal a városi legendákkal, sztereotípiákkal foglalkozni, amikbe a legtöbben belefutnak, megtapasztalnak, ha társat keresnek. Miért? Mert általánosítunk. Az első részben talán a legnagyobb ilyen sztereotípiával foglalkoztam, miszerint a pasik csak szexet akarnak.

Azért tartom fontosnak, hogy ezeket a témákat boncolgassuk, mert a társkeresők egy jelentős része már csalódott, keserű, kétségbe van esve és ők azok, akik mindig a másik keresik a hibát. Most egy kis reményt akarok nekik adni, hogy nincs veszve semmi és mindenki megtalálja azt, akit a szíve mélyén keres. (Ha kell segítség, akkor szívesen segítek, akár személyesen is.)

Most néhány kisebb-nagyobb sztereotípiát fogok boncolgatni. Olyanokat, melyek a férfiak fejében él a nőkről. Sok esetben tudom, hogy naivitással fog vádolni egy-két olvasó, de vállalom, mert úgy gondolom, azt látom, hogy ezek fontos kérdések, és akiknek már sikerült segítenem eddig, azok megerősítettek ebben és abban is, hogy ezeknek az előítéleteknek a legtöbb esetben nincs alapjuk.

A legnagyobb: Minden nő csak a pénzre hajt!

Ez a típuspéldája a társkeresők körében megtalálható előítéleteknek. Hiszen van néhány –, hogy is fogalmazzak finoman – pénzéhes nőszemély, akik valóban az alapján döntenek, hogy milyen slusszkulcsot pörget meg előtte a pasi. A gond azzal van, hogy a legtöbb támadás mégsem őket éri.

Amikor egy férfi eljut arra pontra, hogy elkezdi ezt hangoztatni, akkor már jó pár kudarcon túl lesz és mivel ma olyan közegben élünk, ahol mindenki hibás csak én nem, akkor nem fog egy ilyen helyzetben sem mást csinálni, mint hogy mást fog hibáztatni. Jelen esetben a nőt. A nőnek pedig biztonság kell. Sokáig én sem értettem, de aztán több hosszas beszélgetés után megértettem, hogy mi okozza a két nem között a konfliktust.

Miről is van itt szó. A női ügyfeleim szinte kivétel nélkül elmondják, hogy ők olyan férfival akarnak megismerkedni, akik anyagilag legalább ugyan olyan rendezett körülmények között él, mint amilyen körülményeket ő megteremtette. Hiszen nem azért tanult, szerzett diplomát, dolgozott keményen és lett sikeres mondjuk egy multi cégnél, hogy utána egy felelőtlen pasi elszórja a pénzét. Emellett a másik fontos kérdés, hogy a férfi képes-e előteremteni annyi pénzt, hogyha családot, közös háztartást alapítanak, akkor első körben ki tudja belőle venni a részét, másodsorban pedig, ha gyermekáldásra kerül a sor, akkor nemcsak a nő kieső fizetését kell valahogyan pótolni, de a megemelkedett költségeket is fedezni kell. Ha a hölgynek pedig már van gyermeke, akkor pedig ez azért fontos kérdés, mert gondoskodnia kell a gyermekről.

Férfiak! Azt se felejtse el senki, hogy a pénz kényelmet ad. Imponál, ha valaki sikeres a munkájában, vállalkozásában. Tehát, ha egy jó tanácsot adhatok, akkor először tisztázd le a pénzügyeidet és érd el, hogy el tudod tartani magadat. Majd törekedj arra, hogy ennél többet keress. Miért fontos ez ma Magyarországon? Mert a házasságok 67%-a válással végződik és ezen válások elsődleges oka (közvetve vagy közvetlenül) a pénzügy problémák. Gondoskodj magadról és gondolj a pénzügyeidre. Semmi ördöngösség, mert nem kell milliomosnak lened, csak figyelj rá oda és biztosítsd az a biztonságot anyagi értelemben is a nőknek, amire vágynak.

 1377964_49815169.jpg

A legellentmondásosabb: a nők csak komoly kapcsolatot keresnek vs. egy éjszakás kalandot keresnek

Már a címből is látszik, hogy ahány ember annyi világ. Alapvetően ez a két vélemény tartja magát és átmenet nincs a kettő között. Ebből is látható, hogy vannak hasonló gondolatok, de sok esetben egy adott témáról emberek képesek pont az ellenkezőjét gondolni.

Azok, akik úgy gondolják, hogy a nők csak komoly kapcsolatot akarnak mindig abba futnak bele, hogy a hölgyek már az első randin megálmodják, hogy milyenek lesznek a gyerekeik, hol lesz a lagzi és hogyan fognak együtt, kéz a kézben megöregedni. Ez komoly hiba. Riasztó. Higgyétek el nekem lányok, asszonyok, hogy a férfiak többsége komoly kapcsolatot keres, de a világ végére menekül, ha az első két-három randi után már babaholmikat mutogatsz nekik és arról kérdezgeted, hogy mi legyen az első gyerek neve. Tudom, hogy ez kicsit sarkítva van, de gondolj bele, hogy mi van akkor, ha pont neked nem fog a pasi tetszeni mondjuk 3 hét múlva? Akkor mit csinálsz?

A másik véglet amikor a csajokra úgy gondolnak, mint ágyrajárókra. Úgy beszél sok férfi a nőkről, hogy túlságosan szabadok és meg van győződve arról, hogy semmi házias nincs bennük. Itt azért a pasi elgondolkodhat, hogy vajon az első szexuális együttlét után miért menekülnek el tőle a csajok vagy miért csak ilyen csajokkal találkozik.

 apa_gyerekkel.jpg

Amit a média sugall: A nők a rosszfiúkat szeretik!

Erre az előítéletre komoly iparág is épült. De ne rohanjuk előre. Ennek az elméletnek a híve azt tartják, hogy a nők az olyan pasikat szeretik, akik vadak, irányíthatatlanok, durvák, sőt rendszeresen kihasználják, megalázzák a nőket. Ebből kiindulva a jófiúk senkinek sem fognak kelleni. Így felesleges udvariasnak, figyelmesnek és odafigyelőnek lenni. Mert ha azt akarod, körülrajongjanak, akkor lény nemes egyszerűséggel egy marha nagy tahó. Sok férfi azért tartja ezt fontosnak, mert ezzel magyarázza saját sikertelenségét. Mi az alapja ennek a tévhitnek? Az, hogy azok a hölgyek, akik egy rosszfiú bűvkörébe kerülnek sok esetben összetévesztik a folyamatos stresszt, nyomást, frusztráltságot és a kiszámíthatatlanságot a szerelem okozta bizsergéssel. De ez hosszútávon soha nem tartható fenn. Arról nem is beszélve, hogy melyik nő vágyik arra, hogy rendszeresen megverjék, megcsalják, megalázzák? Persze van egy-két megkeseredett mazohista, aki még lehet, hogy élvezi is vagy elkeseredett szerető, aki képtelen kilépni ebből a kapcsolatból, de a csajok többsége nem erre vágyott már akkor sem, amikor hercegnőkét babázott gyerekkorába. A szomorú az, hogy vannak olyan párkapcsolati, csajozásra oktató trénerek, akik pont arra buzdítják, tanítják a megszeppent pasikat, hogy váljanak igazi rosszfiúvá. Ennél nagyobb zsákutcába nem is irányíthatnák őket.

rosszfiú.jpg

Imádtad? Utáltad? Mondd el a véleményedet a kommenteknél!

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért!

Ha szeretnéd, akkor Neked is szívesen segítek megtalálni a társad!

Fotó: Pixabay.com

 facebook_csoport.jpg

Szólj hozzá

szex szexualitás erőszak férfiak sztereotípia nők előítélet társkeresés társkereső szenvedély randi gyerekvállalás komoly kapcsolat rosszfiúk jófiúk hozományvadászok