2015. máj 12.

Megfelelő egzisztenciájú urat keresek!

írta: tolvajnorbert
Megfelelő egzisztenciájú urat keresek!

Manapság egyre több olyan hölgy fordul hozzám, akinek fontos, hogy leendő társának legyen miből a tejbe aprítania. Sokan, sok történetet elmondtak, amikor a miértek után érdeklődtem. Az emberek fejében ilyenkor elsőre a klasszikus aranyásókról jelenik meg egy kép, akik csak a pénzre hajtanak, és más nem is számít nekik.

Legyünk őszinték a társkeresők egy részének igazából nem is a leendő társ az érdes, hanem az, hogy milyen vagyonnal rendelkezik. A napokban pont azon gondolkodtam, hogy vajon miért alakult ez így, és miért ítélek ezt el ennyire.

old-people-616718.jpg

Forrás: Pixabay.com

Legyünk őszinték az elmúlt valamivel több, mint 100 évet leszámítva, ha a párválasztást nézzük, akkor legyünk őszinték nem a szerelem dominált. A vagyon a vagyonhoz ment hozzá. Az érdekházasság mindennapos volt.  Míg csak kevesek kiváltsága volt, hogy szerelemből házasodjanak. Hiszen sok esetben már gyerekkorban eldöntötték, hogy ki kivel házasodik. Azóta persze sokat fordult a világ, és a ma embere számára inkább szokatlan ez a felállás, mint elfogadható. Éppen ezért néznek rossz szemmel azokra, akik a vagyonra hajtanak.

De vannak olyanok, akiknek az érem másik oldalán vannak. Akiknek fontos a biztos egzisztencia, a megfelelő vagyon, de nem azért, mert nekik nincs semmije, hanem éppen ellenkezőleg, ő is dúskál az anyagi javakban. Most azokról nőkről beszélek, akik nem azért keresnek maguknak rendezett, biztos egzisztenciájú férfit, mert a vagyonra vadásznak, hanem azért, mert az ő vagyoni helyzetük is rendben van. Azért azt is jó tisztázni, hogy ebbe a kategóriába tartozók nem a húszas éveik elején járnak, hanem sokkal inkább a negyvenes éveik végén, de a legtöbben, akikkel én találkoztam a hatvanas korosztályhoz tartoznak. Történeteik mindig egy a forgatókönyv alapján születik meg. Volt egy nagy szerelem, boldog házasság, aminek vége lett. Ők özvegyek lettek, és ezért keresnek társat. Szinte minden esetben, mind a ketten sikeresek voltak a maguk területén, és emiatt rendelkeznek olyan anyagi körülményekkel, hogy nem jelet számukra gondot egy hosszabb Karib-tengeri nyaralás sem. Itt jön a probléma igazi forrása. Elmondják, hogy igazából nekik nem számít, hogy milyen anyagi kondícióval rendelkeznek az urak, de az fontos a számukra, hogy ha arról van szó, akkor el tudjanak utazni kettesben. Nem várják el, hogy a pasi fizesse mindkettőjük útját. Viszont arra sem hajlandóak, hogy ők fizessék mindkettőjük útiköltségét. Az új kapcsolatban sem vágynak többre, mint egy megértő, kedves, nyitott, őszinte társra. Persze a pozitív tulajdonságokat sorolhatnám. Elmondják, hogy meg is találják ezeket a tulajdonságokat, de mindig jön valami, ami anyagi okokra vezethető vissza. Így vége is lesz kapcsolatnak. Annak ellenére, hogy elmondják, hogy hangsúlyok átkerültek máshova, de mégis úgy érzik, hogy amit kapnak valahogy kevés, valami hiányzik. 

Ilyenkor jut eszembe a külső megfog, a belső megtart, és hasonló szlogenek. Mert egy ilyen esetben hiába fogja meg a külső, és egyébként tartaná meg a belső, mert egy tündérvirágszál-aránybogár a pasi, de az anyagi különbségek éket fognak verni közéjük. Azért vannak ezek a hölgyek bajban, mert egyrészt érzik, hogy a párjuk vergődik és szenved amiatt, hogy rosszabb anyagi helyzetben van, másrészt pedig ők szenvednek amiatt, hogy bár szeretne a korábban megszokott életszínvonalon élni, de nem tud, mert a társ, akit választott ebben visszahúzza.

old-450742_1280.jpg

Forrás: Pixabay.com

Igen, lehet a követ dobni ezekre a hölgyekre, és csúnyán nézni rájuk. De azért tegye mindenki a szívére a kezét. Ha megszokta 20-30-40 évig, hogy rendszeresen jár színházba, étterembe, kirándulni, síelni, távoli országokba pihenni, és még sorolhatnám, akkor miért kellene ezen változtatni. Nehéz a helyzetük, mert nehezen találják meg azokat az urakat, akik megfelelhetnek az (anyagi) elvárásaiknak, bár az ő helyzetük sem reménytelen. A legtöbbjük ráadásul ha kell, még le is mond egy-két dologról, csak hogy működjön a kapcsolat. Amire viszont nem hajlandóak az az, hogy emiatt ne a családjukat, gyerekeiket, unokáikat támogassák, hanem egy új pasit. Mert innentől már a pasi lesz az aranyásó.

A gond az, hogy az elmúlt években nagyon sokan nagyon eladósodtak, és amiatt veszélybe került az egzisztenciájuk. Ez alatt a súly alatt pedig megroppan az ember gerince. Aki volt ilyen helyzetben azt pontosan tudja. Sok esetben ezek a nők pontosan ettől akarják távol tartani magukat, és védik saját egzisztenciájukat.

Szólj hozzá

férfiak nők társkeresés párkapcsolat anyagiak egzisztencia online társkeresés aranyásók 60-as társkeresők 50-es társkeresők