2015. jún 16.

Kaparjuk meg jobban a felszínt?

írta: tolvajnorbert
Kaparjuk meg jobban a felszínt?

Mi van akkor, ha egy problémával találod szembe magad? Te mit teszel ilyenkor? Keresgélsz a neten? Megkérdezed a barátaid és/vagy a családod véleményét? Szakemberhez fordulsz, hogy segítsen megtalálni a megoldást? Sokan, sokféleképpen reagálunk. A társkereséssel sincs ez másképpen. De vajon van olyan sablon (recept), ami mindenre gyógyír?

Ez a bejegyzés az elmúlt napokban kapott kommentek nyomán született. Hiszek abban, hogy bárki elmondhatja a véleményét. Eddig talán egyetlen kommentet nem tettem közkincsé és azt sem a tartalom miatt, hanem a kritikán aluli stílus eredményezte, hogy így döntöttem.

Ami miatt most billentyűzetet ragadtam az az volt, hogy néhány posztomnál a mélységet, a személyre szabott megoldást hiányoltátok. Igazatok van. Sok esetben a felszínt mutatom meg, az első lépéseket, az irányokat feledem fel. Ennek természetesen oka van.

NINCS MINDEN HELYZETRE HASZNÁLHATÓ MÓDSZER, AMIVEL MEGOLDÓDIK MINDEN TÁRSKERESÉSSEL KAPCSOLATOS PROBLÉMÁD!!!!

Persze mondhatnám az ellenkezőjét, de az nem lenne igaz. Vannak irányok, lépések, amelyeket fel lehet vállalni. Azt a blog indulásnál eldöntöttem, hogy bárkivel leülök, és egy kávé mellett átbeszélgetem vele a problémáját, majd segítek neki konkrét társkeresési stratégiát felállítani. De itt nem megyek bele abba, hogy egy konkrét helyzetre egy konkrét megoldást adjak.

hiba.jpg

Tudom, hogy ezzel felületesnek tűnök, de éppen miattad döntöttem így kedves olvasó. Hiszen gondolj bele leírom a tuti módszert arra, hogyan kell megismerkedni a NAGY Ő-vel! A kérdés, hogy az pont Neked, pont úgy működni fog-e! Lehet, de lehet hogy nem. Gondolj bele a baráti társaságodba, a családodba, az ismerőseidbe. Tegyük fel, hogy többen vagytok, akik társat keresnek, és első ránézésre ugyan olyanok vagytok. Tehát számotokra lehetne ugyan azt a megoldást alkalmazni. DE!!!! Itt, jön a de, mert lehet, hogy az egyik magasabb 2-3 centivel a másiknál, magasabb az iskolai végzettsége, többet keres, nincsenek adósságai, rendszeresen olvas vagy éppen színházba jár, lesz olyan is köztetek, aki dohányzik és olyan is, aki nem, lesz olyan aki szeret strandolni a tengerparton és olyan is, aki hegyet szeret mászni és olyan is, aki eljár sportolni és olyan is, aki inkább tévét néz helyett. Ebből pedig máris jön, hogy eltérőek lesznek az igények. No meg persze a lehetőségek. Persze első az lesz, hogy szeretnél valakivel megismerkedni. Sőt, még az is lehet, hogy ugyanaz a lány tetszik az összes srácnak a baráti körödben vagy éppen mindenki ugyanannak a srácnak az udvarlásának örülne a legjobban a barátnőid közül. De ha elfogadjuk azt, hogy én eldöntöm, hogy kivel randiznék, akkor fogadjuk el azt is, ha valaki nem akar velünk, és itt jönnek a bonyodalmak. Mit kell ilyenkor tenni? Mi a következő lépés? Mindenkinél más és más. Pontosan ettől lesz jó móka a társkeresés, mert bár kapaszkodók vannak, de lehet újabb és újabb „területeket” felfedezni. Mert csak így lehet személyre szabni a társkeresést. Ez kicsit olyan, mint egy öltöny. Lehet konfekciót venni, de az nem fog igazán jól állni rajtad soha.

Nem akarok abba a hibába esni. Hogy azt írom, hogy erre a helyzetre ez a megoldás. Mert, amikor böngészed a netet, és rátalálsz erre a blogra, akkor azt akarom, hogy kapaszkodókat találj, olyan iránymutatást, ami segít elindulni.

Ha pedig ez kevés, akkor írj nekem, vagy éppen hívj fel. Kaparjuk meg a felszínt, de ezt csak személyesen fog menni. Segítek mindenkinek szívesen. Ráadásul, ha szeretnéd, hogy segítsek, akkor az első találkozón nekem bőven elég, ha meghívsz egy kávéra. Ha pedig arra sincs pénzed, akkor meghívlak én. Sokszor már ez a beszélgetés is segíteni szokott, és az is lehet, hogy nem is engem keresel, hanem egy másik szakembert, és ha kell, akkor segítek megtalálni a számodra leginkább megfelelő támogató személyt.

Szólj hozzá

tanácsadás segítségnyújtás társkeresés elemzés párkapcsolat társkereső társkereső stratégia jó móka a társkeresés