2015. júl 06.

Mikor bújunk ágyba?

írta: tolvajnorbert
Mikor bújunk ágyba?

A kérdés klasszikus és a két nagy tábor sem sokat változott az elmúlt években, de mégis érdemes a kérdéssel foglalkozni. A napokban hallottam egy szerintem szellemes megjegyzést arra vonatkozóan, hogyha állva szeretkezel valakivel az nem számít, hiszen nem feküdtél le vele. Nos, ez nem a Kámaszútra egyik fejezete, így nem a pózokon, hanem az időzítésen van a hangsúly.

Gyorsan nézzük meg a két nagy tábort, és az érveiket is. Azt gondolom, hogy mind a kettőben van igazság, és persze vannak extrém szélsőségek is, amelyeket nyugodt szívvel lehet túlzásnak tekinteni.

couple-480.jpg

Most és azonnal!

A felfogás hívei azt hangsúlyozzák, hogy a szexualitás a párkapcsolat alapja. Ha itt nincs összhang, akkor felejtsük el egymást, mert úgysem fog működni a kapcsolat. Ezért is jó túlesni minél előbb az első együttléten. Mind a nők, mind a férfiak, akik erre esküsznek, és akikkel beszélgettem erről elmondják, hogy nem egy éjszakás kalandot keresnek. A cél, hogy megtalálják a társukat, de nem akarnak azzal szöszmötölni, hogy milyen lesz a másik az ágyban, mert ha nincs meg a kellő alap, akkor inkább hagyjuk a fenébe az egészet, és keresnek olyat, akivel működni fog a dolog. Ők azok, akik ha nem történik meg az együttlét a lehető leggyorsabban, akkor egyszerűen elveszítik az érdeklődésüket a másik iránt, és tovább fognak lépni.

Ismerjük meg egymást alaposan!

Ha valakinek ez a fontos, akkor ők két dologra szoktak hivatkoznak. Az egyik az, hogy számukra fontos a bizalom kialakulása és kell, hogy megismerje a másikat, hogy egyáltalán vele akar-e lenni. Ez az ismerkedés akár hetekig, hónapokig is eltarthat. Itt most ne a vallási meggyőződésre gondoljon senki, hogy csak a házassági eskü után él nemi életet, mert az más tészta. Ha egy nő nem akar ágyba bújni a másik, akkor a belsőségességet keresi és a törődést hiányolja, mert ezek (is) kellenek ahhoz a bizalomhoz, hogy szeretkezni tudjon a másikkal, és ezt az érzelmek meglétével magyarázza. A pasik ebből a szempontból másképpen működnek. Ők tesztelik a lányt, hogy milyen könnyen adja magát, de arra vágynak sokan, hogy nemet kapjanak. Mert azt mondják, hogy csak akkor tudnak megbízni a lányban, nőbe, asszonyban, hogy nem adja oda magát könnyen, és ezt ők is megtapasztalták. Ehhez meg ugye az kell, hogy ők se egyből kapják meg, amit akarnak. Ügyfeleim elmondták, hogy azzal a nővel, aki könnyen adta magát oda nem akarnak tartós kapcsolatot, mert könnyű nőcske, és könnyen lecsaphatják a kezükről.

Magam is meglepődtem, amikor tanácsadásokon ez a téma előjött és mindig elmondom a két nagy tábort, és azt is, hogy én valahol a kettő között látom az arany középutat.

Egyetértek azzal, hogy a szexualitás egy párkapcsolat alapja, de fontos, hogy szerintem nem az egyetlen, hanem az egyik alapja, egy olyan pillér, ami ha nincs, vagy nem megfelelő, akkor nem fog a kapcsolat működni. Nem hiszek abban, hogy a megismerkedés után bújjunk ágyba már csak azért sem, mert sok esetben nem ez a a 0. randi célja. Ez a találkozásról szól, hogy lesz-e egyáltalán első randi. De azt sem gondolom, hogy hetekig kellene húzni az első együttlétet. NINCS IDEÁLIS IDŐZÍTÉS!!! Így nem fogom azt mondani, hogy akkor mondjuk a 3. vagy éppen éppen a 10. randin azzal jubiláljatok, hogy egy oltári együttlétben csúcsosodik ki a randitok. Ismerkedjetek meg és látni fogjátok, hogy milyen habitusú a másik fél. Ennek fényében pedig a döntés tiétek. Mérlegeljétek, hogy mi a fontos és mi fér nektek bele.

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért!

Szólj hozzá

kommunikáció szexualitás férfiak nők randi megértés bizalom házasság komoly kapcsolat laza kapcsolat egy éjszakás kaland 0. randi