2015. sze 06.

Cicaharc a húspiacon!

írta: tolvajnorbert
Cicaharc a húspiacon!

Érdekes volt látni a Vigyél el című televíziós showműsort az RTL Klubon. Már csak azért is, mert nem volt több első ránézésre, mint egy társkeresőnek álcázott Áll az alku. Csak a bőröndök hiányoztak, bár azokat lehet, hogy már előre küldték Cupido Beachre.

A műsor beharangozásakor őszinte leszek én teljesen másra gondoltam. Tudom naiv vagyok, mert azt gondoltam, sőt reméltem, hogy majd egyedelálló embereknek segítenek megtalálni a társukat. Gondoltam lesz benne egy kis lelkizés, támogatás, és jöhet az új kapcsolat. Ennél nagyobbat legyünk őszinték nehéz tévedni. Hiszen kaptunk egy szirupos, közhely gyűjteményektől hemzsegő showműsort!

20150902vigyel-el.jpg

Fotó: http://www.origo.hu/teve/20150902-istenes-bence-mesel-az-rtl-klub-uj-tarkereso-musorarol-vigyel-el.html

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a társkereső vonal még ha harmatgyenge is volt, és ez nem volt más, mint egy húspiaci vetélkedő önmagukat tálcán felajánló kiéhezett cicusokkal, ahol kifacsart ismerkedési helyzetben csináltak bolondot magukból. De showműsornak tökéletes. Van benne minden, ami szem-szájnak ingere, és végre Istenes Bence is megtalálta a helyét.

A casting remekül sikerült. A kiválasztott lányok és fiúk tökéletes hozzák a mai trendi átlagot. Hiszen szemrevaló nyuszi lányok várták a (mű)macsókat. A gond ezzel csak annyi, hogy nem ilyen egy átlagos társkereső. De amikor erre gondolok, akkor rá kell jönnöm, hogy a TV előtt ülve, amikor szórakozni akar valaki, akkor nem a szomszéd gyerekre lesz kíváncsi, független attól, hogy mennyire jópofa. Ő cirkuszt akar látni, és ezt meg is kapta. Mert hát sokkal jobban illik a cirkuszi porondra egy pompom lány, aki lemegy „spontán” a színpad közepén spárgába, mint egy önbizalom hiányos leányka.

Nekem egyetlen bajom volt a műsorral. Ha valaki szórakozni akar, akkor jól fog szórakozni, de aki társat keres az még csalódottabb lesz a műsor után. Hiszen már az első pillanattól elindul a sztereotípiák megerősítése. Minden egyes karakter hozza azt, amit elvárunk tőlük, és megtudjuk magunkban erősíteni azt a kifogást, hogy miért vagyunk egyedül. Hogy csak a magas pasik kellenek, vagy éppen legyen minimum egy sportkocsid, hogy labdára rúghass. Persze nem mintha a pasikról ez ne lett volna elmondható...

20150826vigyel-el1_origo.jpg

Fotó: http://www.origo.hu/teve/20150902-istenes-bence-mesel-az-rtl-klub-uj-tarkereso-musorarol-vigyel-el.html

Ezek a lányok annyira ki voltak éhezve, hogy még MR. Mamahotelt sem küldték haza egy értelmezhetetlen hastáncparódia után.

A három kedvenc mondatom:

„Nekem rengeteg tapasztalatom volt, képzeld el! Az igazság az, hogy már kétszer váltam el!”

 

„– Kicsit olyan kamus feje van. – Volt már dolgod kamus fiúkkal? – Csak azzal!!! Az a baj!”

 

„Ez a kikockázott pajesz nagyon zsiványos. Meg figyelj! Sportatók? Benne vagyok! Elvihet!”

A lányok többségén érezni. látni lehetett, hogy valóban társat keres. Talán kíváncsiságból, talán elkeseredettségükből jelentkeztek a műsorba valószínűleg soha nem fog kiderülni. Bár az is igaz, hogy a Tinderen is rendesen vadásztak a szereplőkre. A gondom csak az, hogy ezek a lányok nem hiszem, hogy pont itt fogják megtalálni azt, amit keresnek. Persze ne legyen igazam és éljenek boldogan, míg az ásó, kap és nagyharangos rész nem jön.

Hogy a műsor meddig húzza? Nem az én tisztem eldönteni, de most az első adás után úgy érzem, hogy 30 sikítozó lány egy idő után unalmas lesz. Kérdés, hogy Cupido Beach milyen meglepetéseket tartogat. Vajon sikerül-e hétről hétre megfelelően extrém arcokat találni, hogy legyen nézője is a műsornak?

Te pedig kedves társkereső szórakozz rajta, szurkolj a kedvencednek, ha van, de ne feledd, hogy bármikor megfogadhatod azt, amit folyton kiabálnak. Nyomd meg a gombot és vágj bele a társkeresésbe még ma, hogy legalább te megtaláld a párodat.

 A Vigyél el nem egy társkeresőknek, segítő, támogató és irányt mutató műsor lett. Talán jobb is így. Talán jobb is így. Én csinálom tovább, kamerák nélkül azt, amit eddig is, hogy minél többen találják meg a társukat!

Imádtad? Utáltad? Mond el a véleményedet a kommenteknél!

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért!

Szólj hozzá

társkeresés ismerkedés társkereső showműsor RTL Klub Istenes Bence Vigyél el!