2015. sze 28.

Egy randiapp, ami Tinder akar lenni

írta: tolvajnorbert
Egy randiapp, ami Tinder akar lenni

A Tinder tud valami olyat, ami a társkereső embereknek kell. Ezt sok cég irigykedve nézi. De még többen lemásolták azt, amit csinálnak. Hiszen a társkeresés egy hatalmas piac. Ráadásul a sok szereplő jól megfér rajta egymás mellett. Egyre több olyan alkalmazás van, ami Tinder népszerűségére pályázik. De van egy, ami szeretne már holnap Tinder lenni, ez a Hinge.

hinge_kezdo_480.PNG

A napokban olvasta olvastam, hogy a Hinge panszkodik, hogy kevesebbet beszélnek róla, mint a Tinderről, ezért össze is állítottak egy kis randisegédanyagot, hogy mivel kell az ismerkedést kezdeményezni.

Gondoltam megnézem, hogy a Hinge nagyot álmodott, vagy nagyot gurított? Vajon lehet-e a Hinge ő a holnap Tindere? Meglepett, amit láttam, de kezdjük az elején.

hinge_kapcsolodas_480.PNG

Az App Store-ban gyorsan megtalálható és ingyenesen letölthető alkalmazás, ami az elmúlt pár napos tesztelés alatt sem dobott fel olyan részét az appnak, amiért fizetni kellene. A gond az, hogy ez az egyetlen pozitívum, ami elmondható róla! Ráadásul amit nagyon agresszíven csinál, az a terjeszkedés. Állandóan azt követeli kéri, hogy a Facebookon, és/vagy a levelező lista segítségével érjünk el minden barátot, és üzenjük meg nekik, hogy mi már lelkes Hinge felhasználók vagyunk.

hinge_invit_480.PNG

Az oldal három ponton tér el a megszokott randi appoktól:

  • A Facebookos ismeretségeink alapján próbál nekünk társat találni
  • 21 ember közül választhatsz. Ebből lehet, hogy egy sem lesz szimpi, de ha újabb emberekre vagy kíváncsi, akkor vagy vársz egy napot (Ezalatt nekem 14 embert töltött fel), vagy szólsz az ismerősöknek Facebookon, hogy megtudják, hogy akár veled is randizhatnának. (De ehhez miért kell egy külön app?)
  • A Facebookról átvett profilképek közül az összes megjelenik, és nem tudod kiszelektálni azokat, amelyeket nem akarsz megmutatni.

hinge_profil_480.PNG

Kicsit olyan érzésem van, mintha ez a Facebook társkereső kistestvére lenne, csak nem volt idő és pénz a fejlesztésre. Bár az jó ötlet, hogy alapból van lehetőség a magasság beállítására, illetve hobbi és egyéb dolgok közül is válogathatsz, ami segítheti azt, hogy megmutasd, hogy ki is vagy.

A legnagyobb hiányossága, ami miatt Magyarországon kevesen fogják használni az az, hogy Budapestre rákeresve senkit sem találtam, aki használná az alkalmazást. Szép dolog a távszerelem, de azért London egy kicsit messze van.

hinge_budapest_480.PNG

Azt gondolom, hogy mivel ingyen van, és könnyen használható népszerű is lehetne, de Magyarországon mostanában nem fog elterjedni. Hiszen ki akar napokig várni, hogy majd 21 emberből választhasson. A másik variáció, meg kétesélyes, hiszen annak sem örülünk, hogyha játékfelkérés jön egy ismerőstől, és nem hiszem, hogy egy randiapp nagyobb sikert aratni.

Ahhoz, hogy a Hinge legyen a jövő Tindere valamit ki kell találniuk. Mert így csak kullogni fognak tudni, és napról napra egyre messzebb kerülni a Tindertől. Pedig a szociometriai alapon működő társkeresés nem is olyan rossz ötlet! A kérdés az, hogy a 21 választható ember korlátot el merik-e törölni, mert ha igen, akkor van keresnivalójuk a randiapp piacon!

 

Imádtad? Utáltad? Mond el a véleményedet a kommenteknél!

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért!

 

Szólj hozzá

társkeresés ismerkedés súgó Tinder Hinge randiapp