2016. már 06.

Az élet könyve, avagy milyen egy síron túli szerelem mexikói módra?

írta: tolvajnorbert
Az élet könyve, avagy milyen egy síron túli szerelem mexikói módra?

Az élet könyve annak ellenére, hogy rajzfilm talán többet mond a felnőtteknek, mint a gyerekeknek. A történet lehetne akár sablonos is, de a számtalan jól elhelyezett poén mellet végre egy történet, ami túlmutat önmagán. Akik szeretik a mexikói kultúrát, azoknak kötelező!

az-elet-konyve-04-meselandia_blogra.jpg

Fotó: http://meselandia.hu

A történet egyszerű, mint egy faék. Van két fiú, Manolo és Joaquin, akik már gyerekkorukban beleszeretnek a falu legszebb lányába, aki nem más, mint helyi elöljáró lánya, Maria. Szerencsére a történetet megspékelik az alkotók egy kis akcióval, jellemfejlődéssel, fogadással és cselszövéssel is.

az-elet-konyve-03-meselandia_blogra.jpg

Fotó: http://meselandia.hu

Ezek után jön egy kis Rómeó és Júlia is a történetben, hiszen miután Manolo halottnak hiszi Mariát, arra vágyik, hogy láthassa. Ekkor eldobja az életét, hogy az El nem feledettek földjén újra találkozhassanak. De az igazi izgalmak csak ezek után jönnek. Hiszen rájön, hogy átverték. Így a családja segítségével, akik szintén az El nem feledettek földjén vannak elindul, hogy újra az élők között lehessen.

az-elet-konyve-slide-meselandia_blogra.jpg

Fotó: http://meselandia.hu

Ehhez nem kell mást tennie, mint az Elfeledettek földjén át eljutni a Gyertyakészítőhöz (aki erősen hajazz a Mindenhatóra), majd legyőzni a legnagyobb félelmeit, majd önmagát. Ha ez megvan, akkor nem marad majd más dolga, mint újra az emberek között legyőzi a világ a legnagyobb banditáját, és elnyerni Maria kezét.

az-elet-konyve-02-meselandia_blogra.jpg

Fotó: http://meselandia.hu

De miért is ajánlom ezt a rajzfilmet? Nemcsak azért, mert bájával és ábrázolásával magával ragad, hanem azért, mert ideális lehet arra, hogy a pároddal kettesben összebújva megnézzétek. Hiszen van benne minden, ami csak kellhet nektek: romantika, humor, akció, alvilág, cselszövés, hős, aki legyőz mindenkit és közben szól a spanyol gitár…

De ha ez nem lenne elég, akkor kiderül a történetből az is, hogy a csirkék nem fürdenek…

 Jó szórakozást hozzá:

 

Imádtad? Utáltad? Mond el a véleményedet a kommenteknél!

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért! Nézz vissza holnap is az új bejegyzésért!

Szólj hozzá

kritika halál szerelem ismerkedés vágy párkapcsolat nehézségek gyerekkori szerelem Az élet könyve spanyol gitár