2016. máj 03.

Társkeresés diplomával

írta: tolvajnorbert
Társkeresés diplomával

Ha ma úgy döntesz, hogy társkeresésre adod a fejed, akkor vannak olyan körülmények, amelyek könnyíthetik és vannak olyan körülmények, amelyek nehezíthetik a helyzetedet. Az egyik ilyen „körülmény”, amely mind a kettőt eredményezheti, hogy a társkeresésbe egy (vagy több) diplomával vágsz bele.

Persze adódik a kérdés, hogy miért lehet előny, vagy éppen hátrány, ha van diplomád. Hiszen elsőre nem is gondolnád, hogy ez fontos lehet. Mert hát annak kellene számítani, hogy valaki helyes-e a mosolya, egy hullámhosszra tudok-e kerülni, vagy éppen megvan-e köztetek az a bizonyos kémia. De mégis a diplomás társkeresők egy jelentős részének igen is számítani fog, hogy a partnerének van-e diplomája. Hogy miért? Ennek sok oka lehet.

dip07.jpg

Miért jó egy speciális társkereső?

Ha már speciális igényeid vannak, akkor mi lenne, ha ennek megfelelő speciális társkereső segítségével vágnál bele a társkeresésbe? Hiszen ha egy oldal jól határozza meg, hogy kiknek szól, kiknek akar segíteni, akkor ezzel megkönnyítheti a dolgodat. Igaz, ehhez jól körülhatároltnak kell lennie, de nem lehet annyira szűk, hogy csak néhány tucat embernek szóljon.

A diplomás társkeresők pont egy olyan kör, amelynek speciális igényei vannak, de létszámukat tekintve vannak annyian, hogy van értelme létrehozni a számukra egy speciális társkeresőt. De mik is ezek az igények? Na, erről egy kicsit később…

Milyen speciális társkeresők vannak?

A speciális társkeresők egyik ismerve, hogy jól körülhatárolhatók, és olyan közösség tagjai alkotják a tagokat, akikben van valami közös. Ilyen lehet a koruk, az iskolai végzettségük vagy éppen a lakhelyük. Ez egy olyan pont, ami segít közelebb hozni őket egymáshoz, aminek segítségével talán könnyebb lesz a társkeresés, de mást nem kapaszkodót fog adni. Itt bízhatnak abban a tagok, hogy az 50+-os társkeresőn nem kell tinédzserekkel vetélkedni a többi tag figyelméért, vagy egy debreceni társkereső nemcsak pécsi magányos emberekkel fog összefutni. De jó példa erre az is, amikor valaki szeretőt keres. Könnyebben meg fogja találni az ideális kapcsolatát egy erre szakosodott oldalon. Ráadásul az sem fogja átverve érezni magát, aki komoly kapcsolatot keresne. Így nem csak az első éjszaka után derül ki, hogy az új párjának más tervei vannak.

Miért jó egy diplomás társkereső?

A kérdés úgy is feltehetnénk, hogy miért is van szükség diplomás társkeresőre. Sokan azt hiszik, hogy ez egyfajta sznobéria, ami alapján a diplomás társkeresők lenézik azokat, akiknek mondjuk „csak” érettségijük van.

A diplomás társkeresők közül elsősorban a nők keresnek maguk mellé diplomás társat. Bár egyre több diplomás férfinak kezd fontos lenni, hogy a partnere szintén diplomás legyen. Ennek több oka is van. A legtöbben, akiknek én is segítettem társat találni arról számoltak be, hogy ők megpróbálták korábban nem diplomás társsal is, de az esetek többségében az alacsonyabb végzettségű partnerük nem tudta megemészteni, hogy ők jobban képzettek. Ráadásul ez a különbség anyagi téren is megjelent, ami tovább nehezítette a dolgot. Senki ne gondolja, hogy ez csak akkor jelent problémát, ha a nő a magasabban képzett. Sokszor ilyenkor jön egy erőteljes manipuláció, amivel megpróbálja az alacsonyabb végzettségű rombolni a másik önértékelését. Igen, tudom, hogy vannak kivételek, de ez ritka, mint a fehérholló, illetve sokszor a párkapcsolatban elvégez legalább egy főiskolát, hogy ő is diplomás legyen. Az élet furcsa fintora, hogy sokszor, miután megszerezik a diplomájukat azzal a lendülettel szálnak ki a kapcsolatból, mert a korábban felállított törékeny egyensúly érvényét veszíti.

A másik oka, hogy diplomás társat keresnek ezek az emberek, az az, hogy azonos életutat jártak be, közös emlékek, és sok esetben ebből a körből találják meg azt, akivel egy hullámhosszra tudnak kerülni, akivel együtt tudnak gondolkodni. Ne értse félre senki, nem állítom azt, hogy az intelligencia diploma kérdése lenne, mert nagyon nem az. Egyszerűen arról van szó, hogy más szemüvegen keresztül tekintenek a világra, és amikor társat keresnek, akkor olyan társra vágynak, aki szintén úgy szemléli a világot, mint ők. Erre mondják azt, hogy keresi zsák a foltját.

dip05.jpg

Való-e neked, ha nincs diplomád? Miért nem?

Alapesetben azt mondanám, hogy nem. Miért? Mert nem téged keresnek a többiek! Kakukktojás leszel, de tudom, hogy mégis regisztrálni fogsz. Én azért nem ajánlom Neked, hogy regisztrálj egy diplomás társkeresőre, hogy megóvjalak a csalódásoktól. Itt jegyzem meg, hogy a felsőfokú OKJ vizsga nem diploma. Kicsit olyan ez, mint amikor valaki csak egy éjszakás kapcsolatot keres, de rossz tóban pecázik.

Mégis miért fogsz ott is regisztrálni?

Mert van egy olyan tévhit, hogy ott nagyobb halat fogsz tudni fogni (maradjunk az előbbi pecás hasonlatnál). Sokan azt hiszik, hogy a diploma egyenlő az igényességgel. Ez nagyon nincs így. De van olyan társkereső, ami előszeretettel hirdette magát diplomás társkeresőnek, de amikor ismerkedni akartál, akkor azt vetted észre, hogy több a kőműves és a műkörömépítő az oldalon, mint az orvos vagy a tanár. Ezzel persze csak az a baj, hogy ha Te azért regisztrálsz, mert diplomás társat keresel, legyen bármilyen végzettséged is, de csak őket nem találod ott, akkor menekülni fogsz az oldalról.

dip01.jpg

Melyek a legismertebb diplomás társkeresők?

Sok olyan online társkereső, és sok társkereső iroda van ma Magyarországon, ami kifejezetten diplomás társkeresőként hirdeti magát. Ezek többsége a diplomást összekapcsolja az igényes, presztízs, prémium, VIP, stb fogalmakkal, amik csak ráerősítenek arra, hogy ezen szolgáltatók közös nevezője a sznobizmus. Pedig azt kell, hogy mondjam, hogy az esetek többségben mind az oldal, mind az irodák, sőt még a tagoktól is messze áll a sznobizmus.

 

A legismertebb diplomás társkereső, ami ma már nem is diplomás társkereső:

Elittárs, ami évekig csak diplomás társkeresőnek hirdette magát  a napokban leadott tévé reklámjában már csak igényes társkeresők oldalának hirdette magát. (Igen, tudom hogy az oldalon, még ott a diplomás szó is.) Ez talán azért van, mert ez nem speciális társkereső, hanem egy nagy gyűjtő oldal, ahol az ügyfeleim elmondása szerint egyre kevesebb diplomás társkeresővel találkoztak. Legalábbis arányaikban egyre több lesz a nem diplomások száma. De a legtöbb mégis azért pikkelnek rájuk, mert szinte lemondhatatlan az előfizetésük és ha nem tudják a kártyádról levonni az előfizetést, akkor gondolkodás nélkül végrehajtót küldenek rád…

 

Diplomás társkereső iroda:

Hogy melyik a legjobb diplomás társkereső iroda? Ezt nehéz eldönteni, bár a kínálat széles. Ezek többsége megtalálható a világhálón is, bár jellemzőn a tagok ott nem tudnak keresni. A diplomás ügyfeleim a Dualst emlegették, bár sokan elmondták, hogy tagként úgy érezték, hogy az alapító csak azért hozta létre az irodát, hogy magának találjon társat, és a tréningeken minden pasival flörtölt, kikezdett. De a diplomás társkereső irodákkal is az a probléma, mint a többi társkereső iroda esetében. Vajon van-e megfelelő számú jelölt ahhoz, hogy megtaláld a társadat…

 

A legjobb diplomás társkereső applikáció:

Na, ilyen nincs. Legalábbis olyat nem találtam, ami releváns lenne a magyar társkeresők számára.

 

A legjobb megoldás:

Sokat gondolkodtam, hogy vajon most melyik lehet a legjobb és legkézenfekvőbb megoldás azon diplomásoknak, akik társat keresnek. Van-e egyáltalán ilyen. Lesznek, akik nem fognak velem egyet érteni, de szerintem ma a  legjobb választás, amit biztos kipróbálnék, ha társat keresnék az a Cronos diplomás társkereső oldala. Hogy miért? A válasz egyszerű: több megoldást nyújt egy kézből. A döntés a tiéd, hogy melyik területet használod. Körbenézel a neten és felméred a terepet. Ha megtaláltad a megfelelő jelöltet, akkor belevágsz az ismerkedésbe, vagy dönthetsz úgy is, hogy társkereső irodai szolgáltatásukat veszed igénybe. A cég elég régóta a piacon van és behálózza az egész országot. Így tudnak Neked segíteni. Persze ne várj csodákat! Nem varázslók ők sem, de ha komolyan gondolod, akkor megkaphatod azt a segítséget, amire szükséged van.

 dip04.jpg

Ha pedig eldöntötted, hogy diplomásként hol keresel társat, akkor nincs más hátra, mint belevetned magad a társkeresés útvesztőjébe. De nem kell megijedni. Nem olyan rémisztő ez a világ. Most már azt is tudod, hogy milyen utakon indulhatsz el. Ne feledd nem vagy egyedül, aki egyedül van, hiszen több, mint 2 millió ember keresi most ebben a pillanatban is a társát csak itt Magyarországon. Vágj bele és találd meg a társad!

 

Imádtad? Utáltad? Mond el a véleményedet a kommenteknél!

 

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért! Nézz vissza holnap is az új bejegyzésért!

parkovacs_320.png

Szólj hozzá

társkeresés társkereső diploma súgó online társkeresés Duals diplomás társkereső társkereső iroda diplomás társkeresés diplomás nők diplomás férfiak Elittárs Cronos Cronos Diplomás Társkereső