2016. nov 08.

Egyedülálló anya megosztaná

írta: tolvajnorbert
Egyedülálló anya megosztaná

Amikor úgy kell társat keresned, hogy közben gondoskodnod kell gyermekedről, gyerekeidről, akkor nincs könnyű helyzeted. De mire kell odafigyelned, hogy az új kapcsolat boldogságot hozzon, és ne csak újabb problémákat? Hiszen ez egy több szereplős helyzet, ahol a gyerekekre is figyelni kell. Ha egy férfi neveli egyedül a gyermekét, akkor ő könnyebb helyzetben van?

 mother-429158_480.jpg

Amikor egyedül maradsz a gyermekeddel, akkor minden rád marad. Ha ez megtörtént Veled, akkor pontosan tudod, hogy olyan erősnek kell lenned, amit csak azok fognak megérteni, akik már átélték ezt a helyzetet. Minél kisebb a gyermek, annál keményebbek lesznek a hétköznapok. Ráadásul a gyermeked, gyermekeid miatt csak este, amikor senki sem látja engedheted el egy kicsit magad.

Teljesen természetes az, hogy ezek után társra vágysz. Sok esetben viszont itt kezdődnek a bonyodalmak. Hiszen megtapasztaltad, hogy milyen egyedül maradni, és erőssé kellett válnod akár akartad, akár nem. Te erőssé váltál, és megoldod minden problémádat. Ilyenkor pedig a lehetséges jelöltek komoly tévedésben lesznek. Hiszen azt gondolják, hogy Te csak azért keresel valakit, mert kell valaki, aki az apja (vagy anyja) lesz a gyereknek. De egy dolgot rosszul gondolnak. Ők nem tesznek NEKED szívességet. Az igazság az, hogy bár lehet, hogy piszok nehéz a helyzeted, de megoldod egyedül. Az is lehet, hogy a szüleid segítenek, vagy éppen a barátok vannak ott melletted. Tehát neked nem szponzorra, jótevő van szükséged, aki kegyet gyakorol. Sokkal inkább egy társra, aki megért és ott van, amikor szükség van rá, legyen az akár csak egy ölelés.

Amikor belevágsz a társkeresésbe két dolgot kell tudnod, és majd tudatosítanod a leendő partneredben. Az egyik, hogy szinte soha sincs időd ismerkedni. A másik, hogy nemcsak téged kell levenni a lábadról az új társadnak, hanem a gyermeket, gyermekeket is. Ráadásul itt nem csak az új társat nyeri meg, hanem ajándékba kap hozzá egy vagy több tündéri gyerkőcöt, akik ha olyan helyzet, akkor lehet, hogy angyalian ördögiek lesznek…

A keresésnél egy dologra mindenképpen figyelj oda. Ne mutass be mindenkit a gyermekednek az első randi után. Tudom, hogy Neked sem könnyű, és jó lenne minél előbb megtalálni a társad, de hidd el elég volt a gyermeki lélekkel megélni egy válást. Arra semmi szükség, hogy elkezdjen reménykedni, majd egy hét, hónap múlva újra reménykednie kelljen. Amikor már mind a ketten készen álltok és megbeszéltétek, akkor kezdjetek el közös programokat szervezni, és csapatként együtt lenni ne csak párként. Ha ez jól működik, akkor lehet ebből majd család.

baby-22194_480.jpg

Legutóbb a szememre vetették, hogy csak az egyedülálló anyákkal foglalkoztam, és az egyedülálló apákkal nem. Azt gondolom, hogy ha férfiként maradsz egyedül gyermekeddel, akkor az egy más felállás, mintha a nőké. Egyre inkább tapasztalom azt, hogy a férfiak esetében két véglet van és nincs átmenet. Vagy élből elutasítják azoknak a férfiaknak a közeledését a nők, akik gyermekük van, vagy pedig éppen emiatt örülnek neki. Az igazán izgalmas az, hogy sokszor ez igaz akkor is, ha a gyermek nem velük él. A határ elég éles. De ez azért könnyebbség, mert nem kerülnek olyan helyzetbe, mint nő társaik a társkeresés során, hogy a tetszik-tetszik, és majd kiderül, hogy el tudom-e fogadni, hogy van gyereke. Ha egy gyermekét egyedül nevelő férfi kezd el ismerkedni egy nővel, akkor ha kudarc lenne az ismerkedésből, akkor az nem azért történt, mert van gyereke. Amíg a nőknél sokszor igaz, hogy a pasik hajlamosak elhessegetni azt a tény, hogy van gyereke a nőnek, mert a csaj az nagyon tetszik neki. Így a társkeresés során teljesen őszintén és komolyan nem vesznek erről tudomást, majd amikor szembesülnek vele, hogy mi vár rájuk, akkor megijednek és elmenekülnek.

 

Imádtad? Utáltad? Mondd el a véleményedet a kommenteknél!

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért!

Ha pedig segíteni szeretnél, akkor az itt tudsz nekem segíteni!

Fotó: pixabay.com

Szólj hozzá

társkeresés ismerkedés probléma menekülés komoly kapcsolat gyermeknevelés súgó egyedülálló anya egyedülálló apa erős nő női-férfi kapcsolat