2017. jan 05.

Tökéletesnek kell-e lenned ahhoz, hogy társat keress?

írta: tolvajnorbert
Tökéletesnek kell-e lenned ahhoz, hogy társat keress?

A társkeresés egyik legnagyobb visszafogó ereje, hogy aki egyedül van attól fél, hogy nem elég jó ahhoz, hogy belevágjon a társkeresés világába. Erős önbizalomhiánytól szenved, vagy egyszerűen csak annyira törekszik a tökéletesre, hogy egyszerűen nem mer belevágni a társkeresésbe.

 man-1246028_480.jpg

Tudom, hogy manapság a társkereső oldalakon, applikációkban mindenki próbálja a legszebb, a legtökéletesebb arcát mutatni. Nem véletlen, hiszen él bennük egy kép, ami arra sarkalja az embereket, ők maguk csak a tökéletessel elégedjenek meg. Hogy mi lesz ennek a következménye? Sok-sok magányos ember.

A társkeresés manapság igen csak magányos dolog. Egyedül vagy, mert hát nem tudsz, nem mersz segítséget kérni. Pedig megtehetnéd. A legnagyobb gond az, hogyha nem tudod elfogadni magad. Ráadásul rettegsz attól is, hogy mit fognak mondani mások rólad! Mert hát akár tetszik, akár nem, de itt patikamérlegen fogják megmérni, hogy mennyit érsz. Legalábbis ezt gondolod! Ismerek olyat, akit egyhuzamban több, mint 1600-an utasítottak vissza. Gondolj bele, hogy ő mennyire vacakul érezhette magát. De tudod hogy mi az izgalmas! Hogy azok, akik elutasítanak úgy mondanak rólad véleményt, hogy nem is ismernek. Persze valahogy túl kell élni. Csinálni kell. Ha egy-két, vagy akár száz visszautasítás után arra vársz, hogy tökéletes legyél, mert csak akkor fognak keresni, akkor van egy rossz hírem! Soha nem találod meg az igazit!

Két dolgot vegyél tudomásul! Nem kell tökéletesnek lenned ahhoz, hogy megtaláld a társad. Vedd fel a kesztyűt, és álld a pofonokat, az ütéseket, a visszautasításokat. A másik, hogy ne akard magad másnak, vagy többnek mutatni magad annál, mint ami vagy! Ha kellesz a másiknak, ha meg akar ismerni, akkor akár kövér, akár alacsony vagy éppen magas és vékony vagy, nem fog számítani, ahogy az sem, hogy kopaszodsz, vagy éppen van egy kis beszédhibád. Ezt a sort sorolhatnám, de talán ennél is fontosabb, hogy Te se a tökéletest keresd.

Kezdjetek el őszintén és nyíltan beszélgetni. Ismerkedjetek, és ha nem egymást keresitek, akkor mond meg a másiknak. Keresd azt, ami maradandó, ami fontos, ami értékes. Tudom, hogy az online társkeresés és a Tinder világában szinte esélytelen, de mégis keresd azt, ami fontos Neked. Keresd az őszinte, kedves, humoros, nyitott vagy éppen zárkózott, bájos, beszédes vagy hallgatag, ötletes, dolgos, kreatív, védelmező, kíváncsi, konzervatív, vagy liberális, stb. tulajdonságokat. Fölösleges lenne minden belső értéket, tulajdonságot vagy éppen látásmódot felsorolni, de nem is lehet.

Neked mi az, ami számít?

Ha nem az ilyen értékek, hanem csak is a magasság, a mellméret, a BMI, stb. számít, akkor szólok, hogy ezt a bejegyzésre, és úgy általában az összes eddigi bejegyzésemre kár volt időd szánni. Nem neked szólnak az írásaim. Segítek azért Neked is! Egy jó tanács: több blogbejegyzésemet ne olvasd el, mert azok sem Neked fognak szólni!

Ha pedig TE is azt az embert keresed, akivel együtt tudsz élni, akkor ne feledd, hogy keresd a tökéletlent, ismerkedj meg azzal, akit valóban keresel. Keresd az egyedit, azt, aki igazán fontos tud lenni a Te életedben, és akinek Te is fontos lesz az ő életében!

 

Imádtad? Utáltad? Mondd el a véleményedet a kommenteknél!

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért!

Ha szeretnéd, akkor Neked is szívesen segítek megtalálni a társad!

 

Fotó: pixabay.com

Szólj hozzá

tökéletes beszélgetés társkeresés ismerkedés társkereső fontos nehézségek őszinteség online társkeresés belső értékek Tinder magasságfétis