2017. feb 07.

Biztos vagy benne, hogy Te tényleg társat keresel?

írta: tolvajnorbert
Biztos vagy benne, hogy Te tényleg társat keresel?

Amikor valaki arról beszél nekem, hogy ő társat keres, akkor mindig elgondolkodom, hogy vajon ezt komolyan gondolja-e, illetve tényleg társat keres-e? Hogy miért? Mert az esetek többségében kiderül, hogy csak úgy tesz, mintha társat keresne, illetve nem társat, hanem sokkal inkább társaságot keres.

 480_blogging-336376_1920.jpg

Az igazság az, hogy bár egyes felmérések szerint legalább 2 millió egyedülálló van ma Magyarországon, a többségük csak elvben keres társat. Illetve még elvben sem. Jól elvan magában. Nem is kell neki társ. De mi van a többiekkel? Ők 3 nagy csoportba sorolhatóak

  • azok, akik társat keresnek
  • azok, akik hiszik, hogy társat keresnek
  • azok, akik azt hiszik társat akarnak keresni, de nagyon nagy tévedésben vannak.

 

Azok, akik társat keresnek

Ez sima ügy! A társkeresés számukra az életük része. Lehet, hogy nem mennek fel 5 percenként valamelyik randiappra, nem nézik meg óránként, hogy jött-e levél valakitől és töltik az egész estét az online társkeresés világában, vagy mennek el valahova ismerkedni, de ők azok, akikről elmondható, hogy valóban fontos neki a társkeresés. De mitől lesz valaki társkereső? Attól, hogy nyitott arra, hogy valakit megismerjen. Ehhez rendszeresen használja azokat a társkereső csatornákat, amelyekről úgy gondolja, hogy megtalálhatja a társát. Ezek a társkereső csatornák lehetnek online társkereső felületek, és persze akár egy salsa est, konferencia, vagy bármi, ahol emberekkel tud találkozni. Ők azok, akik meg is fogják találni a társukat rövidebb vagy hosszabb idő után.

Azok, akik hiszik, hogy társat keresnek

Na ők azok, akik meg van győződve arról, hogy társat keresnek. Erről a környezetüket is megpróbálják meggyőzni. Hiszen elmondják, hogy melyik társkereső oldalon vannak regisztrálva, milyen sok időt töltenek a gép előtt, vagy a randiappok nézegetésével. A kulcsszó pedig a nézegetésen van. Ha ugyanis úgy keresel társat, hogy passzív vagy, akkor sokkal inkább érzem úgy, hogy alibiből csinálod, hiszen valahogy meg kell nyugtatni a lelked, hogy Te mindent megpróbáltál. De hát senkinek sem kellek. Maradok egyedül. Persze az is lehet, hogy nem érti mondjuk a Tindert, és ezért írja ki büszkén azt, hogy ő bizony senkit nem fog elhúzni jobbra, mert a férfinek kell az első lépést megtenni… Az igazság az, hogy mindegy is. Mert az eredmény ugyanaz. Marad az egyedüllét. A gond az, hogy ők azok, akik a legnagyobb arányban terjesztik később, hogy mindenki idióta az online társkereső világban és nem találnak egy normális társat sem. Pedig ha nem csak 3 embernek írt volna az elmúlt 2 hétben, akkor lehet, hogy megtalálta volna a párját. Persze ehhez lehet az is elengedhetetlen lenne, hogy egy picit (vagy nagyon) csökkentse az irreális elképzeléseit leendő társáról. Bár valószínűleg ez is azért van, hogy nehogy valakivel meg tudjon felelni az elvárásainak!

Azok, akik azt hiszik társat akarnak keresni, de nagyon nagy tévedésben vannak.

Ők azok, akiket ha közelebbről megnézünk, akkor láthatjuk, hogy bár állítják hevesen, hogy ők aztán társkeresők, de valójában eszük ágában sincs nemcsak keresni, de találni sem társat. A legjobb az, hogy ezt sokszor ők sem tudják magukról. Az elmúlt években sokszor megtörtént, hogy valaki leült velem szembe, és a beszélgetés végén úgy állt fel, hogy rájött, hogy ő nem társat keres, hanem társaságot. Ezzel az a baj, hogyha ő ezt bármely online társkereső segítségével próbálja megtalálni, akkor nem fog menni. Ő az, aki megijed, ha randizni kell, hiszen ő kártyázáshoz, színházhoz, stb. keres társat. Miért is akarna valakivel meginni egy kávét. Szívesen levelezget akár hónapokig, hiszen addig is van társasága, aki figyel rá.

telefonos_480_office-620822_1920.jpg

Az igazi katasztrófa akkor van, ha a második és/vagy a harmadik elkezd egymással ismerkedni. Na abból szokott az lenni, hogy megy az ujjal mutogatás, hogy a másik mit képzel és különben is. Az első körbe tartozóknak nincs más dolguk, mint megtalálni azokat, akik hozzájuk hasonlóan valóban társat keresnek. Ha a másik két csoportba tartozóval találkoznak, akkor vegyenek egy nagy levegőt, majd lépjenek tovább…

Imádtad? Utáltad? Mondd el a véleményedet a kommenteknél!

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért!

Ha szeretnéd, akkor Neked is szívesen segítek megtalálni a társad!

fotó: pixabay.com

Szólj hozzá

társkeresés ismerkedés társkereső randi levelezés társaság online társkeresés randiapp online társkereső oldalak