2017. feb 27.

A társkeresés ritmusa

írta: tolvajnorbert
A társkeresés ritmusa

Amikor elkezdesz társat keresni, akkor egy dologra biztosan nem gondolsz, mégpedig arra, hogy a társkeresésnek van egy jól leírható, és jól alkalmazható ritmusa. Persze sokan ösztönösen csinálják, de a többség pont ennek hiánya miatt is akad meg társkeresés közben.

 drummer-1209672_480.jpg

Nincs ebben semmi ördöngösség, hiszen ez a ritmus, vagy hívhatnánk ciklikusságnak is, ami jól leírható, könnyen meghatározható. A nagy előnye, hogy mindegy, hogy online társkeresés vagy éppen offline társkeresés (nézzen ez ki bármilyen hülyén is így leírva) az, ahol keresel, vagy éppenséggel ötvözöd a kettőt, akkor is működni.

Ez egy kb. 2-3 hetes ciklus, attól függően, hogy mennyire sietsz, vagy éppen akarod az egyes folyamatait elnyújtani. Ha ezt ismered, akkor nincs más dolgod, mint csapatni a ritmust, ismerkedni és kialakítani végre azt a párkapcsolatot, ami miatt belevágtál a társkeresésbe.

De milyen elemekből épül fel a társkeresés?

Azt gondolom, hogy ez nem túl bonyolult, bár fontos, hogy minden egyes elemével foglalkozz:

  • Tervezés (milyen kapcsolatot keresel, kivel és hol találod meg)
  • online regisztráció vagy/és offline ismerkedés lehetőségének feltérképezése
  • kapcsolatfelvétel (levélírás, beszélgetés kezdeményezése.)
  • ismerkedés (ne levelezz túl sokáig, hacsak nem levelezőtársat keresel.)
  • 0. randi (hogy megismerd a másikat végre személyesen)
  • randizás
  • kialakítani egy működő párkapcsolatot (Lerakni azokat az a alapokat, amire lehet építeni)

 

Ideális esetben az első és az utolsó lépést csak egyszer kell megtenni. Persze előfordulhat, hogy menetközben derül ki a másikról, hogy nem őt keresed!

A többi esetben egymás után, illetve bizonyos esetben akár párhuzamosan is történhet maga az folyamat. Ehhez a ciklikusságot, hogy könnyebb legyen szem előtt tartani lehet akár a hét napjaihoz is kötni. Ez segíthet abban is, hogy átlökd maga az ismerkedés holtpontján, de kérlek semmi esetre sem görcsölj rá.

Ha offline ismerkedsz, akkor készülj fel, hogy bárhol, bármikor kész legyél arra, hogy felvedd a kapcsolatot a másikkal. Mert ha elszalasztod, akkor nem biztos, hogy lesz második esélyed. Ennek is megvan a varázsa, és persze lehet, hogy a többség, akivel megpróbálsz beszélgetésbe elegyedni nem is keres társat. De hát mindennek megvan a maga varázsa.

Szerintem ideális lehet, ha valaki hétfőn, kedden megcsinálta a regisztrációt, és elkezd ismerkedni. Ez azért lehet jó megoldás, mert az emberek többsége könnyebben mozdul ki egy randira a hét második felében, péntektől vasárnapig. Így a hét felveszed a kapcsolatot azokkal, akikkel szeretnél megismerkedni, majd ismerkedtek levélben, telefonon, stb. és jöhet az első randi, ahol megnézed, hogy tényleg annak tűnik-e, aminek mondta magát. Így még időben kiderülhet, ha nem évekkel korábbi fotóval, vagy más adatival ismerkedett. Ezek után két irányba mehet tovább a folyamat. Hiszen ha minden jól alakult, akkor a következő héten jöhet a randizás, és lehet letenni a közös párkapcsolat alapjait. Persze ez nem mindig ilyen egyszerű, így akár párhuzamosan, akár újra, de lehet kezdeni újabb személlyel, személyekkel a kapcsolatfelvételt, majd az ismerkedést.

 dip01.jpg

Tudom, hogy sokan azt fogják mondani, hogy erre semmi szükség. De azt látom az elmúlt évek tapasztalatai alapján, hogy igen is van. Mert ez segít abban, hogy valaki tovább lépjen, hogy rá tudjon fókuszálni a társkeresésre. Mert ha ezt nem teszi, akkor azt fogja észrevenni, hogy eltelt 3-6 hónap, és ő még mindig egyedül van. Úgy fogja érezni, hogy ő nagyon akarta ezt a dolgot, és csak néha-néha jött közbe egy kis túlóra, egy baráti találkozó, egy közös főzés a csajokkal, egy régi baráttal eltöltött este, és még sorolhatnám. Nem azt mondom, hogy légy robot, és nem foglalkozz mással. Azt mondom, hogyha társat keresel, és tényleg meg akarod találni a társad, akkor a társkeresés az első számú prioritás, és Te akkor elsősorban társkereső vagy. Nem lesz könnyű, nem lesz egyszerű, de azt látom, hogy akik beleadnak anyait-apait azok megtalálják azt, akit keresnek. Akik pedig nem, azoknak pedig marad a szerencse, a magány, vagy beérik valaki olyannal, akivel igazából nem is szeretnének még csak szó sem állni…

Imádtad? Utáltad? Mondd el a véleményedet a kommenteknél!

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért!

Ha szeretnéd, akkor Neked is szívesen segítek megtalálni a társad!

Fotó: pixabay.com

Szólj hozzá

szerelem társkeresés ismerkedés párkapcsolat társkereső randi ritmus komoly kapcsolat súgó online társkeresés társkereső stratégia