2017. jún 28.

Társkereső fantom

írta: tolvajnorbert
Társkereső fantom

Jártál már úgy, hogy elkezdtél valakivel ismerkedni a neten, és minden jól alakult? Elkezdtetek ismerkedni, megvolt az első randi, ami után TE 10-15 centivel a föld felett jártál. Hiszen mindig is egy ilyen társról álmodtál. Pont úgy néz ki, pont úgy beszél, olyanok a gesztusai, mint amit mindig is kerestél. Ő a tökéletes társjelölt. De akkor miért nem tartott sokáig a kapcsolatotok?

Szögezzük le már az elején, hogy nem vagyok híve a hosszas levelezéseknek. Ennek az az oka, hogy azt látom, azt tapasztalom nap, mint nap, amikor ügyfelekkel beszélgetek, hogy minél hosszabb ideig tart az online ismerkedés, annál nagyobb lesz a csalódás a legtöbb esetben a személyes találkozások után, az ismerkedés személyes részében.

surreal-749685_480.jpg

De vajon mi lehet ennek az oka? Vegyük most ki azt, hogy valaki nem mond igazat! A levelezéssel az a baj, hogy a leírt szöveg mellé felépít a legtöbb társkereső egy fantomot, egy képzeletbeli személyt. Ez a társkereső fantom lesz az, akiről emberünk álmodik. A társkereső fantom tetőtől talpig olyan, amilyenek kitalálója megalkotta. Lehet, hogy arca, magassága, lakhelye, stb. megegyezik azzal a személlyel, akivel az ismerkedés folyik, de sok-sok mindent hozzágondol, hozzáképzel. Minél hosszabb a levelezés, annál erősebb, annál életszerűbb lehet ez a társkereső fantom. Hiszen minden egyes csepegtetett információ közelebb hozzá. Az egyik ügyfelem a napokban mutatta meg 3-4 napi levelezését egy úrral. Nem olvastam el, mert úgy éreztem, hogy az a több, mint 50 A4-es oldal felesleges időpazarlás lenne. Megjegyzem sok-sok ember képes ódákat, regényeket megírni a billentyűzet mögül. A többségük éppen azért nem találja meg a társát, mert az ő társkereső fantomja messze áll azok valós egyéniségétől, akikkel ismerkedik. Ők azok, akik nem tudják kihasználni egy társkereső iroda előnyeit, mert ott a fantáziavilág mellett megjelenik az a kép is, amit a társkereső iroda mutat meg a lehetséges társról.

rules-2330728_480.jpg

A gond ott van, hogyha főhősünk vagy éppen főhősnőnk elmegy, és találkozik. Mi történik ilyenkor? A beszélgetés, az ismerkedés alatt megerősítést keres, kutat, hogy az, aki itt van vele szembe olyan, mint amilyennek elképzelte. Ha emberünk hasonlít a fotóra, amit feltett magáról a netre, akkor ez pipa, a többit meg 40-50 perc alatt úgy sem lehet kideríteni. Boldogan megy haza, igen, megtalálta, ő lesz az igazi. De mi ezzel a baj? Ezzel még semmi. A baj ott lesz, amikor folytatják az ismerkedést, és kiderül, hogy a másik mégsem pont olyan, vagy akár bizonyos esetekben teljesen el is tér attól, mint amit elképzelt. Ilyenkor hangzik el a következő két mondat:

Mi történt Veled? Annyira megváltoztál!!!!

Majd néz bután, vagy éppen fájdalmasan. Pedig nem a hintalova döglött meg, hanem egyszerűen csak elkezdte megismerni a másikat. Ő pedig pont olyan, amilyennek elkezdte megismerni. De az esetek többségében kicsit, vagy éppen jelentősen, de eltér attól a társkereső fantomtól, amit főhősünk vagy főhősnőnk elképzelt magától. A baj kettős! Az egyik, hogy elkezd megvádolni valakit azért, mert nem olyan, mint amilyen az ő fantáziája. Ilyenkor a kedvencem az, hogy még azt is szemére vetik a másiknak, hogy becsapta. A másik probléma, hogy ahelyett, hogy megpróbálná megismerni a másikat, akivel akár még boldog is lehetne eltaszítja magától, mondván, hogy ő nem ilyen lovat akart magának.

Hogy mit tudsz tenni, ha ez a bizonyos főhős, vagy főhősnő téged kevert össze a saját társkereső fantomjával? Az egyik, hogy gyorsan továbblépsz. A másik, hogy megmutatod a saját értékeidet. A kérdés csak az, hogy lesz-e erőd lerombolni azt az álomvilágot, azt a társkereső fantomot, amit ő megálmodott magának, illetve, hogy ő ezt engedi-e neked. Ha igen, akkor új alapokra helyezve egy boldog párkapcsolat részesei lehettek.

 

Imádtad? Utáltad? Mondd el a véleményedet a kommenteknél!

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért!

Ha szeretnéd, akkor Neked is szívesen segítek megtalálni a társad!

Fotó: Pixabay.com

Szólj hozzá

hazugság álom társkeresés ismerkedés tippek társkereső átverés levelezés csalódás álompár csalódottság képzelgés álompasi online társkeresés álomnő társkereső fantom