2017. dec 28.

3 leküzdhető akadály, ami elveheti a kedved a társkereséstől!

írta: tolvajnorbert
3 leküzdhető akadály, ami elveheti a kedved a társkereséstől!

Mindenki azért vág bele a társkeresésbe, és kezd el használni online társkereső oldalakat, randiappokat, kezd el ismerkedik, mert úgy érzi, hogy meg szeretné találni a társát. De ha ez így van, akkor a többségük miért hagyja abba idő előtt? Miért nem keresi tovább a társát?

 clem-onojeghuo-193397_480.jpg

Az elmúlt években számtalan társkereső történetet hallottam már. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a többségükre ugyan az volt az igaz. A mesélő, azaz a társkereső valamilyen akadályba ütközött, ami miatt abbahagyta a társkeresést. Az igazán tanulságos az volt a számomra, hogy ezeket az akadályokat szinte kivétel nélkül egyikük sem vette észre.

Persze az igazság az, hogyha észrevették volna, akkor nagy valószínűséggel tovább keresték volna leendő társukat. De az akadályt olyan nagynak találták, hogy végül arra az elhatározásra jutottak, hogy feladják. Pedig apró, pici finomhangolás után könnyen megtalálhatták volna a társukat. Hogy honnan tudom, onnan, hogy azok, akik végül úgy döntöttek, hogy szeretnék megtalálni a társukat, és együtt elvégeztük ezeket a finomhangolásokat, illetve át kapcsoltak társkereső üzemmódba, könnyen megtalálták azt, akit kerestek. Akik nem akartak változtatni, azoknak a többsége a mai napig a fejét veri az ő láthatatlan falába, és nem érti, hogy miért nem találja meg a társát.

A három legyőzhetetlen tűnő akadály:

A cselekvés hiány – nem tudod, hogy mikor, mit kell csinálni

Leginkább arról van szó, hogy lefagysz. Attól tartasz, hogy nem fogod tudni jól csinálni, mert nem vagy egy randiguru, hogy minden helyzetben tudd, hogy mit kell tenned. Ha pedig összeszed a bátorságodat, akkor az esetek többségében több kárt okozol, mint hasznot. Pedig egy kis odafigyeléssel könnyedén megtalálnád a társadat!

A félelem átveszi az irányítást – kishitűség, önbizalomhiány

Elkezdesz rettegni, hogy egyedül maradsz, félsz, hogy mindenki csak kihasználni akar, és különben is rágondolni sem mersz arra, hogy mennyi, a kamu profil van neten, és milyen megrögzött hazudozók rejtőznek mögötte, akik csak rád fenik a fogukat. Félsz attól, hogy akivel Te szeretnél megismerkedni, annak nem fogsz kelleni, mert Te nem vagy elég jó hozzá. Pedig egy mákszemnyi önbizalom már segíthet abban, hogy ezen túl tudj lendülni. Nem lesz könnyű, de lépésről lépésre egyszerűbb lesz, lépésről lépésre erősebb leszel.

Rossz helyen kapirgálsz – nem megfelelő társkereső csatorna használata

Lehet, hogy csapatod a ritmust. Az is lehet, hogy sokan emberrel felveszed a kapcsolatot, de valahogy soha, de soha nem tudsz oda eljutni, hogy elinduljon egy beszélgetés, ismerkedés. Ha egy-két mondatot váltottál is másokkal, akkor utána tűnek el, esetleg a randira eszük ágába sincs eljönni. Ez igaz lehet akkor is, ha mondjuk a Tinderen csapatod a ritmust, ami talán a legnépszerűbb társkereső csatorna a világon.

 freddie-marriage-151597_480.jpg

A megoldás az lehet, bármelyik akadállyal is kerültél szemben, hogy megállsz, és egyet hátralépsz, amikor azt veszed észre, hogy nagyon nem haladsz. Mert ilyenkor van arra idő, és lehetőség, hogy észrevedd, hogy mi az, ami miatt nem haladsz. Persze ehhez sokszor kell az is, hogy tudd, hogy hova szeretnél eljutni. Ezért is lehet fontos, hogy készíts magadnak már az elején egy társkereső stratégiát, mi ilyenkor fog igazán a hasznodra válni.

 

Hogy miért nem lép mindenki egyet hátra, és gondolkodik el azon, hogy miért nem halad, min kellene változtatni? Azért mert egyrészt feleslegesnek tartja, hogy megálljon változtasson, hiszen a nagy számok törvényét jól megtanulta az iskolában, és azt gondolja, ha elég embernek küld levelet egy online társkeresőn, akkor majd csak lesz valaki. Az igazság, hogy mielőtt lehetne, meg ő fogja bedobni a törülközőt, mert azt még mindig könnyebb, és közben a társkereső oldalakat, a többi társkeresőt, akár engem vagy a blogomat hibáztatni, mint magába nézni, és felelősséget vállalni, ha kell, akkor előröl kezdeni az egészet.

 

A Podcast megtalálható az iTuneson is: http://apple.co/2ChTOw5

A társkeresés sokszor nem könnyű. Egy sor olyan tényező van, ami akadályozhat Téged is a társkeresésben. Ha szeretnéd a buktatókat kikerülni, akkor kérj segítséget, és kezdjük el együtt a társkeresést 2018-ban!

Fotó: https://unsplash.com/

Szólj hozzá

önértékelés társkeresés önbizalom gát akadály cselekvés társkereső stratégia társkereső csatorna