2018. okt 18.

Önbizalomhiányos társkeresés

írta: tolvajnorbert
Önbizalomhiányos társkeresés

Rettegsz attól, hogy egyedül maradsz, de van még valami, amitől nagyon félsz. Ennél már csak attól félsz jobban, hogy belevágj életed egyik legnagyobb kalandjába, és megtaláld a társadat. Pedig mindened meglenne hozzá, hogy megtaláld a társadat, de Te mégis úgy érzed, hogy Te esélytelen vagy, és úgy sem fogsz kelleni senkinek! De mitől is félsz igazán?

brooke-cagle-336467-unsplash_480.jpg

Nem tudom, hogy a Te önbizalom hiányod miből fakad, de azt tudd, hogy nem Te vagy az egyetlen, aki félelmében összecsinálja magát akkor, amikor meg kellene szólítani egy lányt vagy éppen el kellene érnie, hogy egy fiú felfigyeljen rá. Az igazság az, hogy a bátorságod akkor sem fog erőre kapni, ha online kezdesz el ismerkedni. Hiszen ott meg azt nem fogod tudni, hogy mit írj neki. Azon fogsz agyalni, hogy amit írtál az nem túl sok-e. Indul a kattogás, aminek következtében még vacakabbul fogod érezni magad, és inkább törlöd magad, vagy egyszerűen nem válaszolsz, vagy a mi a lehető legrosszabb el sem fogsz menni a korábban megbeszélt randira.

Miért baj az, ha nincs elég önbizalmad társkeresés közben?

 

Hááátttt! kapásból mondok Neked három okot is, hogy ez miért gond:

  • Mivel nem értékeled magad bele fogsz menni olyan helyzetekben, amiben nagyon kellene. Hiszen kapsz egy kis figyelmet, egy kis törődést, és máris rá fognak venni olyan dolgokra, amelyeket Te nagyon nem szeretnél! Ilyen lehet egy gyors menettől a nagy értékű készpénz, vagyontárgy elajándékozásáig sok minden. Majd jön másnap a felismerés, hogy kihasználtak.
  • Olyan kapcsolatba fogsz belemenni, amiről eleve tudod, hogy nem volna szabad! Ráadásul mivel nem tartod magad elég értékesnek, ezért sok esetben azt sem hiszed le, hogy kellhetsz bárkinek is. Így nem elég, hogy nyitni fogsz valaki olyan felé, aki felé lehet, hogy nem kellene, még az is a Te nyakadba lesz varrva, hogy miattad nem működik a kapcsolat.
  • Ahelyett, hogy elkezdenél társat keresni rombolni fogod önmagad, és így még rosszabb helyzetbe fogod sodorni magad, mint amilyenben előtte voltál.

Ráadásul ezekkel az a legnagyobb baj, hogy ahelyett, hogy bármit megoldana jön a lefelé pörgő spirál, és az, hogy világodat nem fogod tudni. Jobb estben csak kicsit fogod magad szarabbul érezni néhány napig, rosszabbik esetben jön a mély depresszió, és a tudat, hogy mennyire értéktelen vagy.

 

Hogyan erősítsd meg magad, és legyen önbizalmad a társkereséshez?

 

Ebben az a szép, hogy sokkal egyszerűbb, és könnyebb, mint azt a többség gondolná. Nem kell semmi ördögtől valóra gondolni. Amikor elkezdek egy konzultációt, akkor mindig ez az első lépés. A többség azokra a dolgokra koncentrál, amelyeket kritizálnak rajta, és azt siratja, hogyha ő ilyen, vagy olyan lehetne, akkor milyen boldog is lenne ezzel vagy azzal. Talán igen, talán nem! De a lényeg pont ott van, hogy arra koncentrálj, amid van. Ha úgy érzed, hogy változtatnod kell, akkor pedig változtass. Kicsit sántít a példa, de ha meg akarod érteni, akkor meg fogod. Engem folyamatosan két dologgal ekéznek. Az egyik, hogy milyen fantasztikus a helyesírásom, a másik, hogy milyen hatalmas a kasznim. Ha ismersz, akkor tudod, hogy egyik sem izgat igazán, és a helyén tudom kezelni, hogy másik mit mondanak, gondolnak rólam. Néhány hónapja elkezdtem mozogni, mert már engem is zavart a kaszni. Most több, mint 30 kiló mínusznál járok, és bár le akarok dobni még legalább ennyit, most már találtam egy újabb olyan területet, amire büszke vagyok, és megerősítést tudok belőle nyerni. Te miből tudsz megerősítést nyerni? Én még nem találkoztam senkivel, de tényleg senkivel, akiben ne lett volna olyan tulajdonság, amit nem tudott volna kikerekíteni, és társkeresés közben az előnyére fordítani. Biztos vagyok benne, így ismeretlenül is, hogy benned is ott van az, amire tudsz alapozni, csak meg kell találni, csak elő kell csalogatni. Ha nem megy egyedül, akkor ne félj segítséget kérni egy baráttól, vagy akár tőlem…

Mert amíg tele vagy félelmekkel, démonokkal, addig nem lesz esélyed arra, hogy találj egy olyan párt, akivel együtt egy boldog és harmonikus kapcsolatot ki tudnátok alakítani. Nem azért nem fogod megtalálni, mert nincs ilyen, hanem azért, mert nem fogod elhinni, hogy megérdemled őt! Tessék elhinni, tessék hinni, bízni magadban!!! 

 

Elakadtál a társkeresésben? Pörgeted a Tindert, ezer online oldalon regisztráltál, de mégsem találod a párod? Nyugi, ha gondolod, akkor Neked is örömmel segítek, hogy végre megtaláld a társadat! A segítségért kattints ide: http://bit.ly/2iX1hYS

Fotó: https://tinder.com/

Szólj hozzá