2015. máj 31.

Add fel!

írta: tolvajnorbert
Add fel!

A társkeresés sok esetben nem könnyű. Sok esetben ráadásul nem fog egyik napról a másikra megoldódni. Ilyenkor jönnek a jó tanácsnak szánt mondatok, hogy bízz magadban, és ha ezek nem segítenek, akkor jönnek a jól ismert idézetek. Ilyen lehet mondjuk a volt amerikai futball edző, Vince Lombardi egyik mondta: „Aki feladja, nem győzhet – mert a győztes sosem adja fel!” Én pedig azt mondom, hogy add fel!!!!

A fenti mondatokból is mindenkinek világos lehet, hogy nem vagyok motivációs tréner! Sokan ott rontják el, hogy akkor is ugyanazt csinálják, amikor már réges-régen mást kellene csinálniuk. Nem adják fel, nem merik feladni, mert akkor vesztesnek éreznék magukat. Szépen, lassan beszivárgott közénk az a szemlélet, hogy ha elbuksz, ha feladsz valamit, akkor Te csakis egy vesztes lehet. És őszintén! Ki szeret vesztes lenni?

Néhány éve olvastam egy könyvet, ami nekem nagyon sokat adott, és bár a könyv nem párkapcsolatokkal foglalkozik egy gondolta belőle tökéletesen alkalmazható a társkeresésben is.
7500_3.jpg

Forrás: http://www.pm.hu/index.php?sect=art&alsect=cikk&id=7500

Röviden a lényeg: A probléma az, hogy nem tudod eldönteni, hogy az adott helyzetben azért nem éred el a célodat, mert hullámvölgyben kerültél, vagy azért, mert zsákutcában vagy. Első ránézésére mind a kettő úgy tűnhet, hogy egyhelyben toporogsz, de valójában más okok miatt nem tudsz előre jutni. A hullámvölgy arról szól, hogy a kezdők szerencséje és a kitartók tartós eredménye között van egy völgy, egy szakadék, amin túl kell jutni. Ha elég okosan, erősen és kitartóan csinálod, akkor minden csodás lesz és eljutsz oda, ahova indultál. Ha társat keresel, akkor megtalálod a párodat. Itt számtalan hullámvölgy lehet. Ilyen a lelkesedés elmúlása, ami sok esetben egy társkeresőn történt regisztráció után három nappal már jelentkezni szokott. Keress, kutass tovább és meglesz az eredménye. A zsákutca az, amikor azért állsz egy helyben, mert elmentél a falig, és nincs tovább! Lehetetlen tovább menni. Ilyenkor, három dolgot kell nagyon gyorsan csinálni: feladni, megfordulni, kijönni a zsákutcából.

zsakutca.jpg

Tehát nem mindig az a jó, ha tovább csinálod. Mert a vége az lesz, ha zsákutcába kerültél, hogy betörik a fejed, és inkább úgy döntesz, hogy magányos maradsz. Pedig ha új útra lépnél, akkor megtalálhatnád azt, akit eddig is kerestél. Figyelj, túl rövid az életed, hogy egy helybe toporogj, és ahhoz is, hogy a magány mocsarába süllyedj önként és dalolva. Keres egy olyan utat inkább, ami célba vezet. Hiszen ha már futball hasonlattal éltem korábban (gondolom minden nő örült neki), akkor a bajnokságot kell megnyerni és abba belefér néhány vereség. Csak arra figyelj oda, hogy ne veszíts mindig, mert akkor ki fogsz esni.

Hogy honnan tudod, hogy Te most hullámvölgyben vagy zsákutcában vagy? Ez mindig egyéntől és az adott helyzettől függ. De nem árt elgondolkozni azon, hogyha nem azt kaptad, amit szerettél volna, akkor annak vajon mi lehet az oka.

Szólj hozzá

társkeresés ismerkedés zsákutca hullámvölgy feladni végigcsinálni