2014. máj 15.

Korkülönbség egyenlet

írta: tolvajnorbert
Korkülönbség egyenlet

Most, hogy mindenki túl van a matek érettségin, legyen az diák, szülő vagy akár tanár említsünk meg egy olyan egyenletet, amiről biztosan nem tanult senki a suliban.

roman-mager-59976-unsplash_480.jpg

Ez az egyenlet nem más, mint a korkülönbség nagy egyenletet. A képelt a következő:

X/2+7=Y

Ez egy egyszerű képlet, legalábbis, ha tudjuk, hogy X ebben az esetben az urak életkort jelenti. Egy kis számolás után pedig kiderül, hogy hány éves a számukra ideális pár. Tehát mondjuk, hogy egy 30 éves úr számára az ideális nő, társ életkora 22 év.

Az egyenlet hiányosságát és egyébként (szerintem) komolytalanságát az is mutatja, hogy mondjuk egy 20 éves srác esetében az ideális lány életkora 17 év. De mi van akkor, ha ők együtt maradnak? Hiszen akkor a lánynak a következő 10 évben csak 5 évet volna szabad öregednie. Vagy egyszerűen az „öregecskedő lányokat”, ahogy népünk egykori hős vezére is megmondta le kell cserélni? De mi van akkor, ha az úr mondjuk 60 éves? Akkor a válasz egyszerű, hiszen egy 37 éves hölgy az ideális a matek szerint.

Az igazság az, hogy tapasztalatom szerint az urak valóban ennek megfelelően fiatalabb hölgyeket keresnek. Bár számomra érdekes, hogy sok esetben pont a kor az, amit sokan elbagatelizálnak, amikor társat keresnek, pedig legyünk őszinték ez nem elhanyagolható kérdés. Hiszen lehet, hogy a nagy korkülönbség szexi tud lenni az elején és valljuk be van példa a tartós kapcsolatra, de a többségnek biztos, hogy nem fog működni.

De az igazi kérdés mégis csak az, hogy mi lesz 10 év múlva? Mi van akkor, ha mondjuk az egyik fél idősebb 30 évvel? Hiszen akár a férfi idősebb, akár a nő, egy 40 éves ember még ereje teljében van, míg egy 70 évesről ez nem feltétlenül mondható el. Tételezzük fel, hogy még ez is működik. Mi lesz 10 év múlva? A nagy magyar átlagot nézve, ha ezt a 10 évet nézzük, akkor lesz egy özvegyünk és egy magányos 50 évesünk. Tehát a kor igenis számít. Én azt gondolom, hogy lehet a nő is és a férfi is idősebb. De a nagy korkülönbséget szerintem érdemes kerülni, ha hosszú távra tervez valaki párkapcsolatot.

Ha úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged: http://bit.ly/ingyeneskonzultáció

 facebook_csoport.jpg

Szólj hozzá

társkeresés ismerkedés komoly kapcsolat korkülönbség