2014. nov 18.

Egy diplomás nő vallomása

írta: tolvajnorbert
Egy diplomás nő vallomása

Mit is keres egy diplomás nő? A válasz röviden: diplomás pasit, legalábbis alapesetben. Egy korábbi posztomban már foglalkoztam a témával. Most elsősorban az ottani hozzászólások alapján próbálok rávilágítani a helyzetre méghozzá úgy, hogy több diplomás nőt megkérdeztem az ügyfeleim közül, hogy mennyire fontos a számukra az, hogy a párjuk szintén diplomás legyen és ez miért fontos a számukra.

Most az egyikük véleményét tolmácsolom. Bár szinte mindegyikük ugyanezt mondta el. Júlia, aki most 44 éves ügyvéd és a társát keresi, ja és természetesen nem ez a valódi neve, bár az online társkeresés világában ezen a néven található meg. Párkapcsolata tönkrement és most próbálja meg megtalálni új társát.

diplomas_no.jpg

Vele is, mint mindenkivel átbeszéltük, hogy milyen társat is keres és miért pont ilyen társra vágyik. Külön kíváncsi voltam a válaszaira. Megbeszéltük azt is, hogy elvileg több nő diplomázik évről évre, így eleve kevesebb a diplomás pasi, de elmondta, hogy ő miért is ragaszkodik ahhoz, hogy a párja szintén diplomás legyen. Fontosnak tartom elmondani, hogy az elmúlt napokban beszélgettem, tanárral, közgazdásszal, művelődésszervező, kommunikációs szakemberrel, kerekedővel, orvossal és még sok más végzettséggel rendelkező hölggyel és az általuk elmondottak alátámasztják és megerősítik Júlia tapasztalatait, ami alapján meghozták a döntésüket. Függetlenül attól, hogy persze vannak kivételek és sok esetben nem számít a végzettség.

Júlia már a társkeresés első fázisában szűri azokat, akikkel ismerkedni akar. Így, ha online ismerkedik, akkor nem is keres rá azokra, akiknek nincs valamilyen diplomája. Elmondta, hogy nem számít, hogy milyen diplomája van. Pedig sokáig neki mindegy volt, hogy a pasinak van-e papírja vagy sincs. Hiszen gyermeke apjának sem volt diplomája, amikor megismerkedtek. De nagyon elvarázsolta a külsejével és a dumájával. Sőt, volt más olyan párkapcsolata is, ahol a partnerének érettségije vagy szakmunkásvégzettsége volt.

Mit tapasztalt? Mindegyik pasira igaz volt kivétel nélkül, hogy kisebbségi komplexusát kompenzálta, méghozzá oly módon, hogy totálisan elnyomta, elsősorban érzelmileg. Ezek a férfiak mindent elkövettek, hogy tönkretegyék az önbecsülését, és amikor lázadni akart ez ellen és a sarkára állt, akkor mindig megkapta, hogy ne játssza már azt a diplomás fejét. Ezek után jött az érzelmi zsarolás is, hogy akkor most elhagyják, mert bár ő diplomás, de nem érdemel meg egy ilyen klassz srácot. Elmondta, hogy sok esetben az is érezhető volt, hogy a pasikat az is frusztrálta, hogy meg voltak győződve, hogy ő sokkal többet keres. Ez nem mindig volt így, bár mindig törekedett arra, hogy önálló egzisztenciát építsen ki magának.

Fontos, hogy ez a poszt nem arról szól, hogy akinek nincs diplomája, az nem ér semmit. Pontosan tudom, hogy messze nem ez határozza meg az ember értékét. Ez a poszt azért született, hogy megvilágítsa, még ha csak néhány mondatban is, hogy hogyan látja a diplomás nők többsége a társkeresést és miért nem akarnak olyannal ismerkedni, akiknek jelentősen alacsonyabb az iskola végzettsége.

facebook_csoport.jpg

 

Szólj hozzá

elvárás ismerkedés randi online társkeresés diplomás társkereső diplomás nők diplomás férfiak párk alacsonyabb végzettség