2015. feb 23.

Vajon miért néz?

írta: tolvajnorbert
Vajon miért néz?

Sokan, sokféleképpen reagálnak arra, ha jól megnézik őket. Egy dolog biztos, hogy valamilyen reakciót ki fog váltani mindenkiből, függetlenül attól, hogy nőről vagy férfiről van-e szó. Van olyan, aki mosolyog, van, aki szemezni kezd, de olyan is, aki elkapja a tekintetét, vagy éppen harcias, ellentámadásba kezd és a lehető legriasztóbb nézését veszi elő.

Erre a különböző reakcióra világított rá egy új aspektusból az egyik ügyfelem. A történet röviden: adva vagyon egy kedves, mosolygós, de zárkózott csinos negyvenes lány. A beszélgetés folyamán szóba kerül, hogy azért van szükséges segítségre, mert az elmúlt években nem volt komolynak mondható kapcsolata, a laza kapcsolatok pedig soha nem voltak az ő világának részesei és jutott el arra a pontra, hogy változtatni kell valamin.

A beszélgetés során elmondta, hogy úgy érezte, hogy soha, senki nem közeledett felé az elmúlt időszakban. Majd bevallotta, hogy sokszor mások szóltak neki, hogy miért nem kezdett el legalább beszélgetni azzal a sráccal, aki annyira megbámulta őt, hogy majd felfalta a szemével. Amikor rákérdeztem, hogy miért is nem, akkor elmondta, hogy az igazság az, hogy amikor valaki őt kicsit jobban megnézte, mindig arra gondolt, hogy koszos a ruhája és ezt nézik rajta. Emiatt pedig mindig szégyenérzete volt.

Mint írtam, mindenki másképpen reagál. Az ő esetében az volt a gond, hogy egy korábbi kapcsolatában az önbecsülését a sárba tiporták. Annak a kapcsolatnak lassan 6 éve vége, de még mindig magával ragadja és nem ereszti. Az első lépésnek annak kell lennie, hogy tudja eltemetni, feltenni a polcra korábbi kapcsolatát. Meg kell tanulnia továbblépni, ami kemény menet lesz, de legalább van, aki fogja a kezét és támogatja.

Meg kell tanulni azt, ami nekem is évekbe telt, hogy a családod, a szerelmed, a főnököd, a barátaid, az új autó vagy éppen egy kellemes vacsora és beszélgetés a barátokkal okozhat NEKED örömöt, de boldogságot nem. Ráadásul ez a boldogság sem tarthat sokáig csak néhány percig, óráig, esetleg napig. Tudom, hogy szívás egy olyan közegben, ahol tudat alatt mindenki hisz még az ingyen ebédben elfogadni azt, hogy csak én vagyok a felelős a saját boldogságomért és csak is én tehetem magamat boldoggá. Ha pedig jól érzed a bőrödben, akkor észre fogod venni, hogy ki az, aki azért néz meg, mert szívesen meghívna egy kávéra, hogy jobban megismerjen.

facebook_csoport.jpg

 

Szólj hozzá

segítség gyász boldogság ismerkedés fejlődés párkapcsolat támogatás önismeret önbecsülés