2015. már 19.

Rubint Réka mindenhez ért…

írta: tolvajnorbert
Rubint Réka mindenhez ért…

Olyan országban élünk, ahol mindenki mindenhez ért. Hiszen itt mindenki ért a politikához, ha ő lehetne a szövetségi kapitány, akkor 12-0-re vernénk mindenkit a foci vb-n. De az kezd új jelenség lenni, hogy egyre többen kiáltják ki magukat párkapcsolati szuperszakértőnek. Tudom, hogy 1 millió tréner országa vagyunk és aki már látott két embert kézen fogva menni az utcán, ne adj Isten maga is élt már két hétig párkapcsolatban kikiáltja magát mindent tudó orákulumnak. Ezt tette nem is olyan rég Rubint Réka is.

Tisztázzunk két dolgot már a legelején! Azt, hogy Rubint Réka mennyire jó edző, milyen nagyszerű üzletasszony, milyen példakép és mennyire jók a termékeik nem tisztem megítélni. Ezt tegyék meg másik. Bár azt mindenki elismerheti, és én is elismerem, hogy értek el szép eredményeket az elmúlt években, évtizedben.

7901769_5578a5ced0f6934a71d2db9b7a55f1db_x.jpgForrás: velvet.hu

A másik, hogy ez a poszt nem a savanyú a szőlő érzés mondatja velem, hanem éppen ellenkezőleg. Az ilyen előadások, az ilyen önjelölt szupertanácsadók, akik valamilyen területen ugyan elértek sikereket olyan dolgokról is beszélnek, amiről nem kellene, hogy beszéljenek, és emiatt nekem lesz több munkám. Ebből kiindulva köszönet és hála is járna Rubint Rékának és a többi önjelelt tanácsadónak, de a gondom az, hogy többet ártanak, mint használnak egy-egy ilyen kirohanással, mert akik példaképként néznek rájuk elkezdik másolni őket.

Vannak kijelentések, amikkel egyet tudok érteni a velvet.hu-n megjelent cikkben. Minden részletével nem akarok foglalkozni, csak a párkapcsolati szakasszal. Az sok társkeresőnél megfigyelhető, hogy olyan társat választ, mint amilyet a szülői minta mutat, még akkor is, ha a szülők házassága tönkrement. Ez a tudósításban így jelenik meg: „elváltak, mert az apja rátelepedett az anyjára, és nem hagyta kibontakozni, meg hajat festeni. Rubint azt mondta, ezek után mégis pont ugyanilyen férfit választott magának, nem mást, mint Schobert Norbertet.”

De pontosan ez a választás fogja a frusztrációját okozni, ami ki is derült a folytatásból:

Amikor kismama lettem a Larával, azt mondta (Schobert), hogy akkor innentől kezdve maradj itthon, van nekem pénzem, majd eltartalak. Te csak neveld a Larát! [...] Szerette volna, ha úgy élek, ahogy ő szeretné. Ebből jött egy nagyon kemény tíz éves vita. Körülbelül eddig tartott, amíg kiálltam önmagamért. Ilyenkor jönnek a kiskapuk. Hogy hogyan ne sértsd meg, és hogyan érd el azt nála, hogy tedd a szájába azokat a mondatokat, mintha ő találta volna ki.”

7901507_8dd77b4fdb42e7aa9792f523117a0c71_x.jpgForrás: velvet.hu

A férjem kitalálta, hogy forgat nekem egy DVD-t 13 éve. És amikor elkészült, megszületett az első gyerek, meg gyorsan a második is, hogy hátha akkor tényleg nem fogok dolgozni. [...] Azt mondta (Schobert), hogy az én feleségem nem lehet alkalmazott egy fitneszteremben se. [...] Néha elvitt fellépni, akkor azzal úgy tudod úgy az a "Jólvan Pistike, addig is megnyugszol..." és amikor látta, hogy már majdnem merek szólni, akkor elkezdte nekem mondani, hogy "Szüljél nekem még egy kisbabát" Mondtam neki, hogy nem! Végre már ezek nagyok, nem kell pelenkáznom, most megpróbálok önmagam lenni.”

Mi derült ki ebből a számomra? Hogy Réka az elején rosszul választott! Nem mert kilépni a kapcsolatból, inkább tűrte és elviselte, hogy megalázzák. Nem hiszek abban, hogy egy kapcsolat két ego harcáról kell, hogy szóljon. Abban meg pláne nem, hogyha az egyik fél erőszakosan elnyomja a másikat, akkor akár hipp-hopp, akár 10 év után megváltozik. Sokkal inkább hiszem azt, hogy egy párkapcsolatnak a kölcsönösségen kell alapulnia. Lesznek összezördülések, hullámvölgyek, zsákutcák, de lesznek csodás szakasza is, ami miatt megéri. Egy párkapcsolat pedig csak akkor működik, ha sokkal több a jó időszak, mint a rossz! Én házasságpári vagyok, amivel tudom, hogy nem számítok trendinek. De abban is biztos vagyok, hogy el kell, hogy jöjjön az a pont, amikor el kell dönteni, hogy ez most zsákutca, ahonnan vissza kell fordulni vagy éppen hullámvölgy, ahonnan csak felfelé vissza az utunk. Aki Rubint Rékát hallgatta nem kapott támpontot, mert csak a panasz dőlt belőle. Furcsa az számomra, hogy évekig valaki nem mer lépni, majd keményen elkezd panaszkodni és szidni a férjét. Ezek után egyetlen egy dologra azért kíváncsi lennék! Amikor megjelent a Velvet cikke és Norbi elolvasta, akkor mire gondolt? A rossz hír is, hír és majd több pogácsát vesznek az emberek? Mert nekem Réka panaszáradata után sokkal inkább sejlik fel az a kép, hogy úgy két-három méterről neki fut és mindent beleadva úgy csapja arcon hites feleségét, hogy a fal adja a másikat! Nagyon merem remélni, hogy ez is csak a Schobert (bocsánat, Schóbert) birodalom ügyes marketing húzása volt, mert ha nem, akkor nem lettem volna a Réka helyében, amikor elverik, mint szódás a lovát. Legyünk optimisták és tételezzük fel a legjobbat és higgyünk abban, hogy most már senki nem nyomja el Rékát és előbb vagy utóbb ő is abba fogja hagyni a panaszkodást!

Egy rossz döntést ki lehet javítani. Mindenki hibázik! Én is szoktam! Ezzel nincs is baj. Ha pedig úgy dönt Rubin Réka, hogy új társat keres, de nem menne neki, akkor szívesen segítek neki is megtalálni azt a férfit (vagy nőt), aki mellett boldog lehet! Mert az általa elmondottakból az derül ki számomra, hogy a sok elnyomás, probléma és küzdelem miatt a boldogság és harmónia hiányzhat a párkapcsolatából.

A velvet.hu teljes cikkét itt olvashatjátok el!

Szólj hozzá

előadás párkapcsolat tréning házasság Rubint Réka