2015. ápr 29.

Mi legyen a vasárnapi ebéd, Drágám?

írta: tolvajnorbert
Mi legyen a vasárnapi ebéd, Drágám?

Ez egy örök, klasszikus kérdés, ami hétről hétre elhangzik a legtöbb párkapcsolatban. Most elárulom a titkot, melyre nők millió talán soha sem gondoltak!

De mielőtt ezt megtenném tisztázzuk, hogy miért is fontos ezt a kérdést egyáltalán tisztázni! Mi magyarok igazi gasztronagyhatalom vagyunk! Most nem arra gondolok, hogy mi csináljuk a legjobb gulaschzupét, hanem arra, hogy tele vagyunk aranyat érő családi recepttel és a Konyhafőnök megmutatta, hogy lelkes amatőrök olyan dolgokat csinálnak meg a konyhában, amiről én korábban álmodni sem mertem. Ráadásul, amikor elmondom valakinek, hogy van egy blogom, akkor egyből arra kérdez rá, hogy milyen gasztroblogot csinálok.

Ez soha nem volt gasztroblog, és megnyugtatok mindenkit, hogy nem is lesz az. De mindenki ismeri a régi mondást, hogy egy férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út!

Egy kapcsolat elején, ha a nő tud főzni, akkor megpróbálja a pasit levenni a lábáról valami finom étellel. Ilyenkor nem is nagyon kérdez, csak varázsol valamit a konyhában! Ahogy telnek-múlnak a hetek, a hónapok, az évek, úgy kopik a lelkesedés és a fantázia is, és szegezi neki a sablonos kérdést csütörtök dél és szombat 11 között urának, hogy akkor mi is kerüljön vasárnap az asztalra. Ilyenkor általában kiábrándító, sablonos válaszok jönnek: nekem mindegy drágám; édesem, én rád bízom; nem is tudom. Ha ad is tippeket, akkor a húsleves rántott hússal, paprikás csirke vagy a sült hús szentháromságból fog választani!

jokai_bableves.jpg

Forrás: http://streetkitchen.blog.hu/

Édesek vagytok, amikor valami újjal próbálkoztok! Én külön lelkes tudok lenni, de mi lenne, ha legközelebb Jókai bableves lenne az ebéd? Igen, mert legyünk őszinték bennünket pasikat ez úgy általában hideg hagy. Ha ott van az asztalon, akkor nem panaszkodunk, eszünk és kerek lesz a világ. Arról nem is beszélve, hogy ha egy pasi megkapja a kedvenc fogását, akkor azt képes akár napokig egymás után enni zokszó nélkül. Ezért is felesleges olyan nagyon pörögni azon, hogy mi kerül az asztalra. Így ha csinálsz egy jó nagy kasztrollyal (értsd lábas) a kedvencéből legyen az bármi és onnantól megoldottad a mi legyen ebéd, vacsora kérdéskört, hiszen le van tudva egy jó időre.

A titok pedig szerint mindenkinek nyilvánvaló, de azért kimondom. Ha kajáról van szó, akkor mi pasik egyszerűek vagyunk, mint egy fakocka! Ha most ismerkedtek, és el akarod varázsolni, akkor ne a legkülönlegesebb csodakajádat csináld meg, hanem a kedvencét. Ha nem tudod mi az, akkor kérdezd meg nyugodtan. Ha pedig együtt vagytok, akkor igazából már tudni fogod, hogy mit csinálj most vasárnap ebédre.

Szólj hozzá

férfiak ismerkedés kérdés párkapcsolat ebéd hódítás vasárnapi ebéd Jókai bableves