2015. máj 06.

Ezért vagy még egyedül!

írta: tolvajnorbert
Ezért vagy még egyedül!

Sokan, sokféleképpen keresnek, de mégis egyedül vannak. Egyedül vannak annak ellenére, hogy a legutóbbi felmérések szerint a felnőtt lakosság 52%-a nem él semmilyen párkapcsolatban, és ha megkérdezed őket, akkor  a többség azt mondják, hogy már pedig ők társat akarnak. Akkor mégis mi lehet az ok az egyedüllétnek?

Az elmúlt években azt tapasztalom, hogy három fő oka van annak, ha valaki társat keres, de ennek ellenére sem találja meg a párját. Emellett biztos van még számtalan apróság, ami szerepet játszhat az egyedüllétben, de összességében erre a három okra visszavezethető.

1 – Álmok kergetése

Alapvetően az nem baj, ha valaki tudja, hogy mit, kit keres. A baj akkor van, ha túl komplex, sőt, már irreális az, amit keres, így a ma élők közül jó ha 1-2 ember fennmarad a rostán, mert senki más nem elég jó. Ezzel az a baj, hogy annyira ragaszkodnak ehhez az ideálhoz, hogy nem tudják elengedni. Vegyünk egy klasszikus példát. Adott egy 165 cm magas hölgy, aki nem tudja elképzelni a szerelmet egy 185 cm-nél alacsonyabb férfival. Elmondja hogy magas sarkút hord, mert csak így érzi jól magát munka közben. Ezt értem, még meg is értem. De ha feltételezzük, hogy 10 cm-es a sarok, akkor mi a baj a 175 cm-es pasikkal? Ráadásul munkán kívül ritkán hordja a szeretett cipőit. Ez a hölgy egy kedves, megértő, hűséges pasit keres. A gond az, hogy nemcsak a magasságot, de még millió és egy dolgot meg fog határozni. Ezek összessége, mint hogy dohányozhat-e, lehet-e gyereke, hol lakhat, milyen legyen az iskola végzettsége, a szeme színe, a testsúlya, a lábmérete, a politikai beállítottsága, milyen zenét hallgasson, mivel foglalkozik, stb., ez pedig olyan szűk keresztmetszet fog megadni, ami a nullával teszi egyenlővé az ismerkedés esélyét. Senki se értsen félre! Fontosak (lehetnek) ezek a dolgok a kapcsolat szempontjából, de senki ne hagyja, hogy teljesen félre vigye őt az, hogy mindig mindenre rászűr. Legyen egy vagy két olyan paraméter, amihez ragaszkodik, amiből nem tud engedni, a többiben pedig legyen egy kicsit rugalmas. Mert lehet, hogy az előbb említett 175 (vagy éppen 170) cm-es pasi minden másban megfelelne, bár még az is lehet, hogy nem kék a szeme, hanem barna, de vele végre boldog, tartós és kiegyensúlyozott lehetne a kapcsolata. Azt se felejtse el senki, hogy amit a lelke mélyén keres egy társkereső oldalon nem lehet paraméterezni. Ezért én azt szoktam javasolni, hogy akivel el tudod képzelni, hogy megiszol egy kávét azzal találkozz. Ne feledd el, hogy a társkeresőn, amikor megismerkedsz valakivel az első találkozó az a 0. randi. Hiszen látnod kell élőben, hogy ki is a másik, kellenek benyomások, hogy el tudd azt dönteni, hogy meg akarod-e ismerni. Ezért nem látom értelmét a hosszas levelezgetésnek és ezért nem kell az első találkozónak sem túl nagy feneket keríteni, mert az nem szól másról, mint benyomásokról. Sokan azért nem akarnak randizni a másikkal, mert azt gondolják, hogy az valami nagyon, de nagyon komoly dolog. ők csak azt felejtik el, hogy nem az anyakönyvvezetőnél találkoznak, és egy kávé mellől udvariasan bármikor fel lehet állni, és ha nem tett rád jó benyomást a másik, akkor többet nem kell találkoznotok.
herceg_feher_lovon.jpg

Herceg fehér lovon

Forrás: http://www.nydailynews.com/

2 – Csodavárás

Tetszik, nem tetszik, de a túl sok társkeresőnek az egyik nagy hátulütője az, hogy sok emberrel kell felvenni a kapcsolatot, és ki kell bányászni azokat a tömegből, akikkel az ismerkedés rögös útjára lehet, érdemes lépni. Azt látom, hogy sokan otthon ülnek és várják, hogy megérkezzen a szőke herceg a lovon, vagy éppen a nyuszilány kilépjen a fali poszterből, és elmondja, hogy mindig is őt kereste, róla álmodott. Van egy rossz hírem! Nagyon pici az esélye annak, hogy ez bekövetkezik!!! Azt is mondhatom egészen nyugodtan, hogy ennek valószínűsége egyenlő a nullával. Persze van olyan, hogy a barátok annyira megsajnálnak, hogy összehoznak neked egy vakrandit. Másik rossz hírem, hogy az sem elég, ha regisztrál egy-két, vagy akár több társkeresőre és vársz, mondván, hogy Te mindent megtettél. Hát nem tettél meg mindent!!! A társkeresés olyan, mintha munkát keresnél. Ha regisztrálsz egy állásportálon, akkor nagyon remélem, a Te érdekedben, hogy nem csak azt várod, hogy egy HR-es felhívjon, hogy helllllló, kedves XY pont Önt keresessssssük! Akkor a társkeresésnél miért ezt csinálod? Annyi, hogy itt nem az állásajánlatok között böngészel, hanem a társkeresők adatlapjait böngészed! Hogy vannak idióták? És? Ki ígérte, hogy elsőre megtalálod azt, akit keresel? Ez nem egy sprint! Ez maraton! Nem mindenáron kell megtalálni, hanem csak azt az egyet, akivel boldog lesz a párkapcsolatod. Tovább megyek! Az sem elég, hogy társkereső irodai taggá válsz, és ott hagysz néhány 10, vagy éppen néhány 100 ezer Ft-ot. Mert ha csak vársz, az nem oldja meg a problémádat. Légy kezdeményező. Vállald el, és fogad el, hogy a társkereső oldalakon fizetni kell bizonyos szolgáltatásokért. Szánd rá azt az összeget. De emellett kezdj el emberek közé járni, és ismerkedj. Igazából bárhol, bárkivel. Lehet, hogy csak egy néhány szót fogtok váltani, de egy biztos. Ha egész pályás letámadást alkalmazol, akkor nagyobb esélyed lesz arra, hogy megtalálod, akit keresel. Ha kell, akkor fordulj segítségért. Például itt vagyok én is. De rajtam kívül is van még jó néhány szuper szakember, aki örömmel fog tudni segíteni, hogy megtaláld azt, akit keresel.

szerelmes_billentyu.jpg

Forrás: http://imgarcade.com/1/love-your-computer/

3 - Nem is akarsz társat.

Sokan saját maguknak sem merik bevallani azt, hogy jól érzik magukat egyedül. Persze a társadalmi nyomás és egyéb marhaságok miatt még regisztrálnak is egy-két társkeresőre, de a lelkük mélyén nem keresnek senkit. Ők azok, akik kialakítottak egy életet, amibe már nem fér bele senki más. Ők két kategóriára oszthatóak. Az egyik, akinek azért nem fér bele már más, mert hétfő reggeltől vasárnap estig megvan, hogy mit fog csinálni, és ezen nem akar változtatni. Hiszen hétfőn, szerdán meló után edzés, jóga, stb. kedden barátok, csütörtökön mindig akad valami, pénteken, szombaton buli vagy wellness, vasárnap pedig pihi egyedül, az ősökkel vagy a haverokkal, barátnőkkel. Ha jönne valaki, akkor vele a randi annyira komfortzónán kívül lenne, hogy az nagyobb lemondást jelentene, mint az, hogy most egyedül van. Az kevésbé fáj, hogy magányosan alszik el minden este, mint hogy le kelljen mondani egy jó kis kedd esti beszélgetés a törzshelyén valami hülye randi miatt. Te jó ég, hogy ők mennyien vannak. Napi szintem futok bele abba, hogy valaki társkeresőnek álcázza magát, de kiderül róla, hogy nem keres senkit. A másik, amikor egy-két, vagy több gyereket nevel valaki, és nem hiányzik neki még valaki. Megvan nekik a maguk baja. Nem kell ehhez még valaki. A munka és a család mellett pedig pláne nincs idejük, energiájuk és sokszor kedvük sem ahhoz, hogy valakivel még találkozzanak, és ott megpróbáljanak jó pofát vágni. Igaz, ők azok, akik ha egyszer lehetőség adódik egy új kapcsolatra könnyebben kilépnek a komfortzónájukból.

csajok.jpg

Forrás: http://geniusbeauty.com/

Ha szeretnéd, akkor Neked is szívesen segítek megtalálni a társad!  Ide kattints!

TárskereShow - Gyere, és tanulj bele a társkeresésbe!

Szólj hozzá

társkeresés ismerkedés párkapcsolat magány pár szingli társ egyedül egyedüllét paraméter ideál kávézás anyakönyvvezető online társkeresés társkereső iroda