2015. jún 22.

Társkereső trollok

írta: tolvajnorbert
Társkereső trollok

Az Internet világában szinte nincs olyan terület, ahol ne lennének trollok, akik megkeserítik az emberek mindennapjait. A társkereső oldalak sem mentesek a trolloktól. A társkereső trollok, olyan provokatív szereplői a társkeresésnek, akik felkorbácsolják mások érzelmeit, mellyel komoly érzelmi sérüléseket okozhatnak. Az a legrosszabb bennük, hogy teljesen el tudják venni a kedvét azoknak, akik valóban társat keresnek. A társkeresés sokkal könnyebb lenne nélkülük.

Most három alfaját emelem ki a társkereső trolloknak, de szinte mindenki idetartozik, aki nem az adott oldal profiljának megfelelően keres társat. Fontos megjegyezni, hogy nem az különbözteti meg a trollt a többiektől, hogy komoly, tartalmas, stabil kapcsolat keres, vagy éppen futó kalandot, hanem hogy ezt hol, és hogyan teszi.

Klasszikus társkereső troll: A házasok társat keresnek.

Tisztázzuk, itt nemcsak férfiak, hanem bizony nők is lehetnek trollok a közhiedelemmel szemben. Alapesetben ők azok, akik egyedülállónak, vagy éppen különélőnek mondják magukat, de közben együtt élnek valakivel. Manapság az egyik leginkább bevett státusz, amit használnak: a válófélben, mert hát ember legyen a talpán, aki az elején elkéri a bírósági papírokat, hogy ellenőrizze, hogy akkor most tényleg válnak-e vagy sem. Ezzel a társkereső trollal két gond van. Az egyik, hogy ők azok, akik mindenféle hazugságokkal félrevezetik azokat, akik valóban komoly kapcsolatot keresnek. Lehazudják a csillagokat is az égről, és miután kiszórakozták magukat, tovább állnak. Ha mindezt egy olyan oldalon tennék, ahol mindenki szeretőt keres nem lennének trollok. De ők éppen azt élvezik, hogy megvezetik, becsapják a másikat. A másik gond ezzel az, hogy azoknak a hírét, megítélését rontják, akiknek a bőrébe bújnak. Hiszen nem minden válófélben lévő troll.

troll.jpg

forrás: https://pixabay.com

A legveszélyesebb troll: A szélhámosok

Velük az a legnagyobb baj, hogy kihasználják azt, hogy a társkeresők egy része érzelmileg sérült, bizonytalan. Ők pedig kihasználják ezt. Itt nem csak az érzelmek sérülnek, hanem sok esetben házassági, vagy csak egyszerű párkapcsolati ígérettel elérik, hogy az áldozat kinyissa pénztárcáját, valamit neki adjon, kölcsönt adjon vagy vegyen fel neki, de olyannal is találkoztam, aki a házát íratta a nevére. Remélhetőleg ezekben az esetekben előbb vagy utóbb a Rendőrség is képbe kerül, és sikerül leállítania szélhámosokat, hogy ne folytathassák tevékenységüket.

A kártevő trollok: Az unatkozó kispolgár

Ebbe a körbe azok tartoznak, akik otthon vagy a munkahelyükön unatkoznak, és szeretnék valamivel elütni a szabadidejüket. Ők azok, akik azt mondják, hogy ismerkedni, barátkozni akarnak valakivel. Persze sok esetben nem derül ki, hogy milyen szándékkal vannak fent egy-egy társkereső oldalon. Mivel ők abban érdekeltek, hogy izgalmassá tegyék szürke hétköznapjaikat bárkivel szívesen elkezdenek levelezni, beszélgetni, ismerkedni. A legnagyobb gond velük éppen az, hogy a másik fél ezt nem tudja. Számtalanszor jöttek hozzám azzal, hogy nem értik, hogy mi történt. Olyan szépen ment minden. Leveleztek, chatoltak egymással, de az egyik pillanatról a másikra eltűnt a másik, és azóta nem lehet elérni. A legrosszabb ebben az, hogy az a társkereső, aki át lett verve magában fogja elkezdeni a hibát. Ha belefut 2-3 ilyen trollba, akkor el fog menni a kedve az ismerkedéstől és lemond a lehetőségéről annak, hogy megismerkedjen valakivel.

Szólj hozzá

társkeresés ismerkedés komoly kapcsolat laza kapcsolat egy éjszakás kaland társkereső troll társkereső trollok