2015. jún 23.

Ha fájni kell, fájjon!!!

írta: tolvajnorbert
Ha fájni kell, fájjon!!!

Sokan fordulnak hozzám azzal a kérdéssel, hogy mit csináljanak egy szakítás után. Hogyan lehet megúszni a fájdalmat? Mit tegyen, hogy gyorsan tovább tudjon lépni. A párkapcsolatok terén nem hiszik a kutyaharapást szőrével módszerben. Éld meg a fájdalmadat, mert még mindig ez az egyszerűbb megoldás.

Egy szakításba bele lehet hallani. Hiszen valaminek vége lesz, valami elmúlik örökre. A fájdalom, az űr, ami marad. Két féle embert ismerek. Az egyik amilyen gyorsan csak lehet visszapattan a lóra, és mintha mi sem történt volna megy tovább. Ő az, aki a következő percben már ismerkedik, regisztrál egy társkeresőn. A másik viszont csendben, magában fog szenvedni, lopva kémleli a másik Facebook profilját és önmarcangolás közben, vagy arra a kérdésre keresi a választ, hogy hol rontottam el, vagy pedig arra, hogy hogyan tudná visszaszerezni azt, akit korábban elveszített.

duhos_no.jpg

Hogy Te melyik körbe tartozol leginkább alkat kérdése. Valaki könnyen tovább tud lépni. Persze sok esetben ez nem több álcánál, ahol meg akarja mutatni, hogy ő milyen kemény. Persze a kemény álarc mögött kiégettség, és társas magány van, semmi más.

Én abban hiszek, hogy ami elmúlt, azt el kell engedni, meg kell gyászolni. Persze a gyásznak is vannak szakaszai, ahol tagadni fogsz mindent, majd úgy érzed, hogy túl vagy rajta, de lehet, hogy utána jön az igazi mélység.

Mindig utáltam ezt az értést, de ha elnyomtam, akkor később tőrt a felszínre és volt olyan, hogy mindent magával sodort, beleértve az éppen aktuális kapcsolatomat is. Én megtanultam, hogy gyorsabb és fájdalommentesebb, ha megéled az érzelmeidet. Ha nem tudsz egyedül túllépni, akkor kérj segítséget.

Egy szakítás után a legjobb, amit tehetsz, hogy dobozolsz. Mindent beleteszel egy dobozba, legyen az valóságos vagy éppen csak egy mappa a számítógépeden, és felteszed a polcra, hogy ne legyen szem előtt. Ne élj a múltba. Sokkal könnyebb lesz feldolgozni, és idővel tovább lépni.

emlek.jpg

 

Hogy mennyi idő kell a továbblépéshez? Van akinek elég néhány nap vagy hét, de ismerek olyanokat is, akiknek ehhez évekre volt szükség.

Szólj hozzá

gyász szakítás ismerkedés párkapcsolat továbblépés dobozolás