2015. júl 17.

Mikor találod meg az igazit?

írta: tolvajnorbert
Mikor találod meg az igazit?

Amikor valaki tudatosan kezd el társat keresni, akkor akár bevallja, akár nem, de a lehető leggyorsabban szeretné megtalálni a társát. Sokan úgy gondolják, hogy gyorsan regisztrálnak egy társkereső oldalra, vagy letöltenek egy mobilalkalmazást, és egy-két napon, max. héten belül máris megtalálják azt, akit keresnek, majd élnek boldogan, míg meg nem halnak. De ez hogy is néz ki a valóságban?

Először is nézzük meg, hogy mik azok a tényezők, amik befolyásolják a társkeresésedet:

  • Milyen elképzelésed van leendő társadról, és ez mennyire van kőbe vésve? (Kit keresel?)
  • Mennyire felelsz meg a többi társkereső elvárásának? (Mennyire vagy piacképes?)
  • Hol élsz, és hol keresel? (Mekkora körben keresel?)
  • Mennyire vagy kezdeményező, és használod a különböző társkereső csatornákat? (Aktivitás)


regisztral.jpg

Milyen elképzelésed van leendő társadról, és ez mennyire van kőbe vésve? (Kit keresel?)

Itt két véglet van! Az egyik, amikor nincs semmilyen elképzelése a kedves társkeresőnek, csak annyi, hogy jó lenne társat találni, mert mondjuk rossz egyedül. Ilyenkor az a gond, hogy senki nem fog neki megfelelni, mert mindenkinél elkezd kifogásokat keresni, hogy miért nem jó. A másik véglet is, mindig a hibát keresni, de vele meg az a gond, hogy túlságosan sok mindennek kell nála megfelelni. Sok esetben olyan apró részleteket is bekorlátoznak, amire egy átlag ember nem is gondolna. Mondjuk, hogy milyen színű lehet a körömlakk, amit használ, vagy milyen zenét hallgathat a kocsiban reggelente. Ez a sor annyira hosszú szokott lenni, hogy nincs ember a földön, aki megfelelne neki.

Sokszor elmondtam, és le is írtam többször, hogy érdemes már az elején eldönteni, hogy kit is keresel, és a keresési feltételeket nagyon tág körben meghatározni. Mert lehet, hogy 2-5 cm-rel alacsonyabb, mint ahogy elképzelted vagy éppen van rajta néhány kiló többlet, vagy éppen hiányzik az ideádhoz képest, de kedves, hűséges, humoros, stb., olyan, akit mindig is kerestél. Hidd el Te sem vagy tökéletes! Ahogy én sem!!!

Mennyire felelsz meg a többi társkereső elvárásának? (Mennyire vagy piacképes?)

Na itt jön a feketeleves sokaknak, mert ők meg vannak győződve arról, hogy őket akarja mindenki, de a piac szereplői ezt nem így gondolják. Vannak ma olyan külső jegyek, amik kelendőek és vannak, amelyek nem. Hogy csak a külső számít? Elsősorban igen. Hiszen gondolj bele, hogy csak egy fotót látnak rólad legtöbb esetben. A sok sablonos, vagy éppen üresen hagyott bemutatkozó szöveg mellett nem is csoda, ha a kép alapján döntenek, mert nem tudnak más alapján.

Ez persze sokaknak rossz hír, de sajnos ez egy ilyen műfaj. Ha túlsúlyod van, vagy hiányoznak a fogaid, és még lehetne sorolni, akkor ezek ellen tehetsz, persze csak, ha akarsz. Mert ez (is) rajtad múlik, és ezek olyan tulajdonságok, ami lehet változtatni. Míg vannak olyanok, amelyeken lehetetlen vagy nagyon nehéz, hiszen mondjuk nem tudsz 10 centivel magasabb lenni, vagy nem lesz holnapra diplomád.

Hol élsz, és hol keresel? (Mekkora körben keresel?)

Ez a kérdés leginkább egy elvi kérdés, hogy mennyit vagy hajlandó menni, utazni a szerelmedért. Itt nemcsak arra kell gondolni, hogy valaki egy kis faluban él valahol, akkor esélye sincs megtalálni a társát, csak nehezebb neki. De ugyanez igaz akkor is, ha valaki Budapesten nem hajlandó a szomszéd kerületben társat keresni, vagy Budáról átmenni Pestre, vagy éppen fordítva. Ha le tudod győzni a fejedben, és a térképen lévő távolságot, akkor máris sokkal több emberrel tudsz megismerkedni.

Mennyire vagy kezdeményező, és használod a különböző társkereső csatornákat? (Aktivitás)

Ezt a pontot szerintem nem kell agyonmagyarázni. A társkeresés olyan, mintha munkát keresnél. A különbség annyi, hogy nem állásportálokat fogsz böngészni, hanem társkereső oldalakat, illetve nem állásajánlatok közül válogatsz, és küldesz nekik önéletrajzot, és motivációs levelet, hanem a többi társkereső adatlapját nézegeted, és nekik küldesz levelet, ha felkeltik az érdeklődésedet. Minél aktívabb vagy, annál könnyebben megtalálod a társadat. Arról nem is beszélve, hogy ebben az esetben Te válogatsz, míg ha arra vársz, hogy kapj valakitől egy levelet, akkor csak azokkal kerülsz kapcsolatba, akik veled akarják venni a kapcsolatot. Az esélyeidet javítja, hogyha több oldalon, applikáción keresztül keresgélsz. Hiszen vannak, akik egy-egy oldalra regisztrálnak csak, bár ne lepődj meg, mert azért lesz átfedés bőven.

Mennyi ideig fog tartani a társkeresés?

  • 3 héten belül megtalálod azt, akit kerestél
  • 6 hónapon belül megtalálod azt, akit kerestél
  • 1 éven túl fogod megtalálni azt, akit kerestél
  • Valószínűleg soha nem találod meg, akit kerestél

reklam_blog_link.jpg

3 héten belül megtalálod azt, akit kerestél

Ebben az esetben nem voltak az elvárásaid egetverően magasak, és tudod is, hogy kit kerestél. Emellett tökéletesen megfeleltél a többi társkereső elvárásainak is. De a legfontosabb, hogy aktívan részt vettél a társkeresésben, és megragadtál minden alkalmat. Elmentél randizni. Ilyen esetben lehet, hogy csak egy emberrel találkoztál és persze van olyan is, aki gyorsan akarja megtalálni a társát és képes naponta randizni addig, amíg meg nem találja azt, akit keresett.

6 hónapon belül megtalálod azt, akit kerestél

Ők nagyjából ugyan azt csinálnak, mit azok, akik rövidebb idő alatt megtalálják a társukat, de ők megfontoltabbak, és sok esetben egy kicsit ki is várnak. Ők is tudják, hogy kit keresnek, illetve ők is kellően aktívak a társkeresésben.

1 éven túl fogod megtalálni azt, akit kerestél

Itt már szükség lesz a kitartásra is. Sok esetben itt az is közrejátszik, hogy bizonyos időszakok kimaradnak, és ezalatt egyáltalán nem aktív a társkeresésben. Itt az aktivitás szokott leginkább megjelenni, mint gyenge pont. Ha az rendben van, akkor nézzük meg az elvárásokat, de sok esetben ennyi idő után ezek ha korábban túlzóak voltak kezdenek a helyükre kerülni. Ez tud abban segíteni, hogy könnyebbé váljon a társkeresés. Ha pedig az elején az okozott gondot, hogy mondjuk túlsúlyod van, vagy éppen mondjuk nincs munkád, diplomád, stb, akkor egy év elég nagy idő, hogy elkezdj fogyni, találj munkát vagy éppen elkezdj tanulni. Leírni ezt sokkal könnyebb, mint megcsinálni, de mint ahogy korábban írtam Te is dönthetsz úgy, hogy ezen a területen megnöveled az esélyeidet.

Valószínűleg soha nem találod meg, akit kerestél

Azok, akik ebbe a kategóriába tartoznak tipikusan azok, akik feladják. Elmegy a kedvük az első zökkenőnél, mert nem tudnak levelet írni senkinek, hiszen néhány ezer Ft-ot nem akarnak áldozni, viszont akik nekik írnak, azokkal meg ők nem akarnak megismerkedni. De mégsem ez a legmeghatározóbb eleme a feladásnak. Az egyik, hogy körbenéznek egy oldalon, és megállapítják, hogy senki nem felel meg az elvárásaiknak. Vagy a másik, hogy rájönnek menet közben, hogy ők nem is akarnak igazából maguk mellé senkit, mert jól megvannak egyedül is, vagy éppen még nincsenek túl az előző kapcsolatukon.

 

A társkeresők többsége a második és a harmadik csoportba fog tartozni. Így én azt mondom, hogy bár hozzá vagyunk szokva sok helyen ahhoz, hogy mindent egyből megkapunk, de a társkeresésre rá kell szánni az időt, mert átlagosan 6-9 hónapig fog tartani. Ha nem találod meg a társad 4-6 hónapon belül, akkor rendezkedj be arra, hogy ez tovább fog tartani. De ne add fel, mert vannak olyanok, akik jóval hosszabb ideig kerestek, de megtalálták azt, akire vágytak.

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért!

Te is társat keresel? Itt lehet, hogy megtalálod!!! Kattints ide, és ismerkedj!

Szólj hozzá

kövérség elvárás tanulás társkeresés ismerkedés fogyás társkereső randi diploma fog komoly kapcsolat ideál online társkeresés