2016. nov 06.

Mariann és az ő négy pasija

írta: tolvajnorbert
Mariann és az ő négy pasija

Van az úgy, hogy egy nő, amikor bekerül egy közösségbe, akkor annak minden férfi tagjával összejön. Száll egyiktől a másikig, mint méhecske egyik virágról a másikra. De vajon ilyenkor ki hibázik? A pasik vagy a csaj? Vagy mondjuk azt, hogy ilyen az élet, és lépjünk tovább egyszerűen?

Az biztos, hogy Mariann nem egy egyszerű nő. Valamit nagyon tudhat. Legalábbis Egressy Zoltán Sóska Sült krumpli című darabjában. A darab zseniálisan ábrázolja a valóságot, ahol Mariannal nem találkozunk, de mégis körülötte forog a cselekmény.

soska2.jpg

Lacikám és Szappan a József Attila Színház tolmácsolásában (Bozsó Péter és Nemcsák Károly)

Így a foci eb után, amikor a fiúk hozzák a tőlük megszokott szintet üde színfolt lehet ez az előadás. Szerencsére több színházban is elvarázsolja a nézőket a futball bírók öltözőjének különleges, kicsit lepukkant atmoszférája. A darab 10. perce után simán megérted azt is, hogy miért tart ott a labdarúgásunk ahol. Évekig jártam én is hétről hétre meccsre. Így számomra külön élmény volt a József Attila Színházban megnézett előadás.

De miért is foglalkozom most ezzel a darabbal? Mert számtalan tanulsága van benne, amelyből társkeresőként, párkapcsolatban élőkánt sokat lehet tanulni.

A cselekmény mozgatórugója Mariann, aki az egyetlen közös pont a három szereplő életében. A szereplők azt leszámítva, hogy egy meccsen kell fújniuk teljesen más életet élnek. Hiszen Lacikám, a bíró egy sikeres értékesítő az erre a szakmára jellemző hatalmas egóval. Szappan, az egyik partjelző a lecsúszott vezéralak, akik mindig mindenért mást hibáztat, és mindent elkövet azért, hogy a másiknak rossz legyen. Végül pedig Művész az önsorsrontó másik partjelző, az igazi művészlélek, aki úgy tud szenvedni, ahogy csak a hozzá hasonló meg nem értett individualisták.

soska1.jpg

Művész a József Attila Színház tolmácsolásában (Karácsonyi Zoltán)

A kérdés persze az, hogy vajon mi lehet bennük, ami miatt Mariann mind a hármukkal összejött. Hiszen Művész szerelme volt, aki összejött Lacikámmal, de azért biztos, ami biztos lefeküdt Szappannal is. A dolog pikantériája, hogy most már mindhárman csak keseregni tudnak miatta, hiszen jelenleg a játékellenőr kedvese.

Persze Művész szenved, mert vissza akarja kapni, hiszen senki más nem tud olyan Sóskát csinálni sült krumplival, mint Mariann…

Mi ebből a tanulság?

  • Ha véget ért egy kapcsolat, akkor lépj tovább! Nem lesz könnyű, nem lesz egyszerű, de ha ezt nem teszed meg, akkor szenvedni fogsz, mint egy kutya!
  • Az estek többségében esélyed sem lesz visszaszerezni a korábbi partneredet! Nem véletlenül szakítottatok. Csak nagyon kevés esetben fog működni, ahogy a sok százmillió étel közül is csak a töltött káposzta jó újramelegítve!
  • Ne feküdj le a barátod, munkatársad partnerével. Ha megtetted, akkor pedig légy úriember és hallgass! Ne rúgj bele a másikba.
  • Barát, rokon, munkatárs jelenlegi partnerével ne kezdj ki. Mert az megmérgezi a kapcsolatotokat. Itt pedig jól látszik az is, hogyha Te el tudod csábítani a másiktól, akkor nagy az esély, hogy tőled is elcsábítják. Így nem marad neked más, mint a korábbi kapcsolat romjai, amit szinte esélytelen leszel helyrehozni.
  • Ha a barátod, rokonod, munkatársad szakított is partnerével, akkor is várj legalább egy évet, és ha már nem tudjátok egymás nélkül elképzelni az életeteket, akkor legalább legyetek annyira korrektek, hogy tőletek tudja meg a másik, hogy mi a helyzet.

Ha pedig jól akarod érezni magad, akkor 2 óra önfeledt szórakozás vár rád, ha megnézed Egressy Zoltán Sóska sült krumpli darabjából készült előadást bárhol, ahol műsoron van. Én biztos megnézem még néhányszor!

 

Imádtad? Utáltad? Mondd el a véleményedet a kommenteknél!

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért!

Ha pedig segíteni szeretnél, akkor az itt tudsz nekem segíteni!

fotók: http://jozsefattilaszinhaz.hu/eloadasok/soska_-sultkrumpli

Szólj hozzá

kritika humor gyász csábítás szakítás szenvedély megcsalás visszaszerzés emberi sorsok Nemcsák Károly Egressy Zoltán Bozsó Péter Sóska sült krumpli Karácsony Zoltán