2017. jan 13.

Amikor nyitva tartod a szemed...

írta: tolvajnorbert
Amikor nyitva tartod a szemed...

Sokfélék vagyunk. Talán emiatt van az, hogy szinte minden hétre jut egy-egy olyan megoldás, amellyel még nem találkoztam, de az emberek úgy érzik, hogy nekik ez segít majd abban, hogy megtalálják a társukat. Igazán izgalmas ez akkor, ha egy olyan ember mesél a társkeresési szokásairól, akit évtizedek óta ismerek. Na jó, ez alatt az idő alatt csak én öregedtem, a volt osztálytársnőm egy pillanatot sem.

Most találhatnék ki neki álnevet, de nem fogok. A lényeg, hogy volt olyan is, hogy egy padban ültünk, így sokszor volt a társkeresés terítéken már a gimiben is, és azóta is. Nincs könnyű helyzetben. De ez a korosztályunk szinte minden tagjáról elmondható. Ő évekig dolgozott kint külföldön, majd hazajött. Építi a karrierjét, és remélem eléri azt, amit szeretne.

uzletasszony_480_business-1067978_1920.jpg

A napokban járt bent nálam, hogy megigyunk egy kávét a társkereső irodámban, és közben beszélgessünk egy jót. Természetesen gyorsan a párkapcsolatára, illetve annak hiányára terelődött a szó. Ez nálam szakmai ártalom, de lehet, hogy a hely varázsa, vagy a jó kávé hozta ki, de nagyon őszinte beszélgetés volt. Részleteket nem fogok elárulni, de megütötte egy mondat a fülemet:

Társkeresés? Én nem csinálok mást, mint nyitva tartom a szememet!

Vonatkoztattassunk most el tőle!!! Ezt nem először hallottam. Hogy mi szokott ilyenkor történni? Az ember fia, vagy éppen lánya azt hiszi, azt gondolja, hogy ő társat keres. Az is lehet, hogy még egy-két társkeresőn is regisztrál, de utána be se nagyon lép. Mi ezzel a legnagyobb baj? Talán pont az, hogy a lényeg marad a társkeresésből. Igen, eltaláltad a keresés. Ezzel pedig becsapja önmagát.

Legyünk pozitívak, és vegyük úgy, hogy tényleg nyitott szemmel jár! Azt tudtad, hogy a nők többsége (70% környéke) soha nem veszi észre azt, ha flörtölnek vele, bár a férfiaknál is csak néhány hajszállal jobb a helyzet. Na tehát, ha nyitott szemmel jársz, és szembe jön veled a nagy Ő a 4-6-oson, a sarki kisboltban vagy bárhol máshol, akkor mit csinálsz?

Sajnos, ilyenkor a történet úgy folytatódik, hogy szembe jött, majd ment is tovább. Te pedig sokszor csak napokkal vagy hetekkel később kapcsolsz, hogy bakker ott volt velem szemben, de nem csináltam semmit. De ha még egyből le is esik, hogy na vele már első látásra úgy érzed, hogy jöhetne az ásó, kapa , nagyharang, de vajon oda fogsz odalépni hozzá?

Tiszta szívemből kívánom, hogy ne legyen igazam! Én is tévedhetek!!! Remélem ebben az ügyben is tévedni fogok, de ha a csodára vársz, akkor az nem biztos, hogy el fog jönni. Ha társra vágysz, akkor ne a csodákban higgy, hanem kezdj el ismerkedni! Mert bár lehet, hogy sok-sok békát meg kell csókolni, hogy végre megtaláld a királyfit, de így legalább a saját kezedbe van a sorsod, és tenni tudsz azért, hogy ne légy egyedül!

Imádtad? Utáltad? Mondd el a véleményedet a kommenteknél!

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért!

Ha szeretnéd, akkor Neked is szívesen segítek megtalálni a társad!

 

Fotó: pixabay.com

Szólj hozzá

segítség társkeresés ismerkedés párkapcsolat magány társkereső történetek egyedül osztálytárs csináld ezer éve csapasd a ritmust