2017. jan 29.

Vajon Ő életed nagy szerelme?

írta: tolvajnorbert
Vajon Ő életed nagy szerelme?

Mi kell ahhoz, hogy megtaláld életed nagy szerelmét? Vannak, akik úgy gondolják, hogy sármosnak, igazi férfinak kell lenni hozzá. Vannak, akik szerint egy vastag pénztárca kell hozzá. Vannak olyanok is, akik a kockahasra esküsznek. Olyanok is vannak, akik szerint nem kell más egy nő meghódításához, mint humor, nyitottság és empátia. De olyanok is vannak, akik szerint az igaz szerelem olyan, mint egy egyszarvú, azaz mesebeli lény, amit még soha senki nem látott.

Vajon kinek van igazi? Vagy valami teljesen másra van szükség? Egy biztos. Manapság sokszor a társkeresés a számokról szól. Még mielőtt elégedetten a levegőbe bokszolnál, mert úgy érzed, hogy na ugye, Te is megmondtad, hogy a csajokat csak a pénz érdekli, akkor csak szólok, hogy nem ez a matek a fontos. Legalábbis a nők többségének nem ez számít. A többiekkel, az aranyásókkal pedig most ne foglalkozzunk.

De akkor milyen számok számítanak? Segítek! Ha jó sok van neked centikből, akkor ma Te egy jó pasi vagy. Ha a centik előtt nem szerepel egy nagyobbacska szám, akkor nagyon, de nagyon kell teperni, hogy egyáltalán észrevegyen valaki. Hiszen manapság 185 az a legkisebb szám, ami ha a magasság rovatban, és centiben megadva szerepel, akkor egy pasit nagyon vonzóvá tud tenni. Oké, ha 3-5 centivel kevesebb van, akkor is észre fognak venni. Pedig egy kapcsolat minőségét, az ember milyenségét, gondolkodását, mentalitását nem ez fogja meghatározni. A magasságfétis akár tetszik, akár nem, de jelen van. Köszi, Tinder!

Persze nem minden a magasság! Így gondolhatták az egyik legelgondolkodtatóbb, és szerintem az egyik legkomolyabb utópisztikus filmjének, az Életem NAGY szerelmének készítői.

276262_1461053163_3155.jpg

Persze tudom, hogy vannak olyanok, akik férfiként simán meghódítanak egy náluk 15-25 centivel magasabb nőt. Ők vannak kevesebben. Olyan kevesen, hogy sok terülten ezt hívnák kerekítési hibának.

A probléma kettős. Egyrészt a nők többsége kislánykora óta arról álmodott, hogy jön a herceg, akire fel tud nézni. Igen, tudom, hogy valakire nem csak a magassága miatt lehet felnézni, de valami miatt ez így csapódott le. Így a 155 centis lányok is a 185 centis pasikat keresik, ahogy a 183 centis lányok is. Arról nem beszélve, hogy a társadalmi elvárás is ez. Akkor mondják egy párra, hogy jaj, milyen szépek vagytok, ha a pár férfi tagja legalább egy minimálisan is, de magasabb, mint a nő. De mi van akkor, ha a lány, nő, asszony vesz egy nagy levegőt, és úgy dönt, hogy oké, nem érdekli a társadalmi elvárás, ő csak a szívére hallgat, és megnyitja a szívét egy nála alacsonyabb pasinak. Itt jön a második problémaforrás. A pasik többsége nem tud mit kezdeni ezzel a helyzettel. (Ugyan úgy ahogy azzal sem, hogyha a nő jóval sikeresebb, iskolázottabb, stb, de ez már egy másik téma!) Így a pasi fog kihátrálni a kapcsolatból.

A film jó, bár kár érte, hogy a poénok 90%-át lelövik az előzetesben. Vajon fog a hatására bármi változni? Szerintem nem. Pedig sok magányos éjszakát meg lehetne spórolni vele. De mégis azt kell, hogy mondjam, hogy a film sztorija annyiban más, hogy a második probléma, azaz a pasi félelme attól, hogy egy magasabb nő mellett is igazi férfi lehet, a nő pedig végre igazi nő nincs meg, hiszen a történet szerinti 135 centijével hozzászokott már ahhoz, hogy alacsony. Érdekes, hogy az általam ismert legtöbb ilyen történetben, ahol a nő a magasabb ez azért kelleni szokott ahhoz, hogy egy boldog párt tudjanak alkotni. Persze ahhoz, hogy észrevegye a magasabb nő az alacsonyabb férfit a csillagok olyan szerencsés együttállása kell(het), mint a filmben.

A film jó, nekem nagyon tetszett. Ha más hatása nem lesz, mint hogy a keresés az online világban, vagy akár csak a hétköznapokban végre ne csak 185 centi felett kezdődjön, hanem mindenki jóval lentebb is, akár 15-25 centivel szétnézzen, akkor már megérte. (Tudom, hogy ide valami nagyon közhelyes, nagyon sekélyes befejezés kellene, egy igazi szívbemarkoló idézet, de ezt inkább kihagyom. Hiszen, ha csak a centik számítanak, akkor úgyis mindegy, ha pedig egy pillanatig elgondolkozol ezen, akkor meg teljesen felesleges lesz, hiszen anélkül is változtatni fogsz és adsz majd egy esélyt arra, hogy végre megtaláld életed nagy szerelmét!)

Imádtad? Utáltad? Mondd el a véleményedet a kommenteknél!

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért!

Ha szeretnéd, akkor Neked is szívesen segítek megtalálni a társad!

Fotó: google.com (https://g.co/kgs/NtqplM)

Szólj hozzá

kritika szerelem társkeresés ismerkedés párkapcsolat magány társkereső magasság férfiasság társadalmi elvárások női-férfi kapcsolat magasságfétis