2017. júl 07.

2+4 dolog, amiből tudhatod, hogy komoly kapcsolatban élsz

írta: tolvajnorbert
2+4 dolog, amiből tudhatod, hogy komoly kapcsolatban élsz

A legtöbb társkereső saját lemondása szerint komoly kapcsolatot keres. A többség sokszor abban nem ért egyet, hogy mit is jelent maga a komoly kapcsolat. Hiszen van olyan, akinek már az is komoly kapcsolat, ha valakivel havonta egyszer találkozik, míg mások csak a házasságot tartják annak. De honnan tudhatod, hogy Te egy komoly kapcsolatban élsz?

Bárhol ki tudsz alakítani komoly kapcsolatot. Hiszen online társkereső oldalon, a Tinderen, társkereső irodában, vagy éppen a buszmegállóban is rád mosolyoghat az, akivel utána egy komoly kapcsolatot tudsz kialakítani. A kedvencem, amikor valaki az együtt eltöltött időhöz köti, hogy a kapcsolat komoly-e. Tehát ha együtt vagy 89 napja valakivel, még ismerkedtek, de ha másnap felkeltek, akkor az a kapcsolat már komolynak tekinthető? Szerintem maga a felvetés sem valami komoly, de akkor mi alapján lehet ezt meghatározni?

1. Bemutatott-e a családjának, barátainak (ha vannak, akkor a gyerek(ei)nek)?

Tetszik, nem tetszik amikor megismerkedsz valakivel, akkor nemcsak őt ismered meg, hanem a környezetét. Sokszor egy kapcsolat jövőjére ez komolyabb hatással van, mint az, hogy az éppen ismerkedő pár tagjai milyen képet alakítani ki magukban. A nagy kérdés, hogy be lettél-e mutatva, ha igen, akkor rendszeresen együtt vagytok, ha akár Te, akár új párod a családjával, barátaival találkozik. Ha ez nem történt, meg, akkor sok mindenről beszélhetünk, de arról az elköteleződésről, ami egy párkapcsolat alapja biztosan nem.

2. Felvállal-e a szélesebb kapcsolatai előtt?

Tudom, hogy banális, de az is fontos, hogy amikor együtt vagytok, akkor a közös képek megjelenek-e a közösségi oldalain, vagy a párkapcsolati státuszát változtatja-e miattad! (Igaz, ehhez is, kell, hogy jelen legyen a Fcebookon, Instán, stb.) Bár ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor ennél sokkal, de sokkal fontosabb, hogy a munkatársai, akikkel együtt van egész nap, vajon tudnak-e rólad. Felvállal-e, meghív-e, ha a cége valamilyen családi rendezvényt szervez.

couple-1853996_480.jpg

Ha az első kettőre nem tudsz egyértelműen igent mondani, akkor üljetek le beszélgetni, és beszéljétek át, hogy merre tart a kapcsolatotok. Mert nem biztos, hogy mind a ketten ugyan úgy képzelitek el a jövőtöket! Mert a megfelelő alapok, az elköteleződés nélkül a következő pontok nem sokat fognak érni, legalábbis egy stabil, boldog komoly kapcsolat tekintetében.

+1. Terveztek együtt?

Ha terveztek közös nyaralás, majd kisállat (kutya, macska), vagy éppen sokkal inkább gyerekvállalást, akkor ez olyan előre mutató jel, ami bíztató a kapcsolatotok szempontjából.

+2. Megosztja veled a tulajdonát!

Két nagyon komoly mérföldkő van a megosztásban! Az egyik, hogy ad-e kulcsot neked a lakásához. A másik, hogy (főleg pasiként) engedi-e, hogy vezesd az autóját. Mindkettő nagy lépés. Utána jöhetnek olyan apróságok, hogy van-e fogkeféd, vagy bármilyen cuccod nála, engedi-e, hogy egy-két dolgot vagy akár az egész lakást átalakítsátok.

love-1054050_480_blog.jpg

+3. Ott van-e veled, ha baj van?

Egy kapcsolatban komoly szakítópróba lehet egy betegség. Sokszor egy egyszerű nátha is túl tudja feszíteni a húrt. De ha a mások figyel rád, ápol és melletted van, akkor azért az komoly bizakodásra adhat okot.

+4. Megbeszéltek mindent

Ha már bizakodás, akkor beszéljünk a bizalomról. Ez akkor igazán meghatározó, ha mindent meg tudtok beszélni egymással. A legjobb, hogyha magadtól, magától indul el a beszélgetés. Ha nincsenek tabuk, nincsen titkolózás, akkor nagyon jó irányba haladtok. Fontos, hogy ez az a pont, amin (bármikor) elcsúszhat egy kapcsolat.

 

Imádtad? Utáltad? Mondd el a véleményedet a kommenteknél!

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért!

Ha szeretnéd, akkor Neked is szívesen segítek megtalálni a társad!

Fotó: Pixabay.com

Szólj hozzá

barátok család kommunikáció gyerek betegség szerelem beszélgetés ismerkedés bizalom gyerekvállalás tabu munkatársak szülők ápolás komoly kapcsolat céges buli közösen munkahelyi kapcsolat Tinder női-férfi kommunikáció közös tervek