2018. már 14.

Társkereső számháború

írta: tolvajnorbert
Társkereső számháború

Ha én egy nyolcas vagyok, akkor én vajon randizhatok egy kilencessel, vagy ne adj Isten akár egy tízessel is? Vagy elégedjek meg a velem egyszintű nyolcasokkal, és örüljenek a hatosok, hogy szóba állhatnak velem?

 

Nem is olyan régen egy hasonló eszmefutatással találtak meg a Társkeresés egyszerűen zárt Facebook csoportban, és éreztem, hogy a másfél évvel ezelőtti blogbejegyzésem nem érte el a kellő hatását, illetve sokan félreértették.

 tim-wright-123155-unsplash_480.jpg

A különböző osztályozós szempontrendszerekkel az a legnagyobb baj, hogy nincs egy egyetemes mérőszám, ami alapján be tudnád lőni, hogy Te, illetve az, akivel ismerkedni akarnál milyen számot kapna. Ráadásul ezzel van egy igen csak komoly probléma! A személyiséget, a valódi belső értékedet egyáltalán nem tudja mérni. Ahogyan azt sem, hogy milyen karakter milyen egyéniség vagy, mi az ami érdekel, mi az amitől rohamot kapsz. Így pedig egy olyan tévútra téved mindenki, aki ez alapján keres, válogat, aminek hosszas magányos hónapok, évek lesznek a jutalma. Igen, sokszor akkor is, ha találsz valakit, mert nagy valószínűséggel egy ideált találsz, ami mögött nincs egyéniség.

 

 

Amikor elkezdek valakivel dolgozni, akkor az első dolgom, hogy az ilyen őrültségeket kiverem a fejéből. Válogatni akarsz? Oké! Tudod mi legyen a mérce? El tudod képzelni, hogy megiszol vele egy kávét/teát/stb. vagy sem.

Az igazság az, hogy sokszor az lesz a befutó, aki az első körben kiszelektálnak az ügyfeleim. Nem azért, mert a ló helyett a szamár is megteszi nekik kétségbeesésükben, hanem azért, mert 2-3 heti közös munka után elkezdik az alapján keresni leendő társukat, ami igazán fontos nekik. Már hallom a károgókat, hogy biztos előtérbe toljuk azokat, akik kevésbé szerencsés külső adottságokkal rendelkeznek. Itt nem erről van szó. Nem hiszek abban, hogy aki szép, az buta, és fordítva. Ezek marhaságok. Én abban hiszek, az működik akkor, amikor tartós kapcsolatot keresel, hogy először tisztázod azt, hogy milyen kapcsolatot keresel, és azt milyen karakterű partnerrel képzeled el. Ha ez meg, na akkor lehet keresni, na akkor lehet könnyedén megtalálni a párodat. Akkor tudod, hogy mit keresel, és nem lesz szükség holmi bugyuta, értelmezhetetlen szempontrendszerekre…

Ha úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged: bit.ly/2AmEkYD

Fotó: https://unsplash.com

Szólj hozzá

ismerkedés szám érték zsákutca számháború osztályozás számozás szempontrendszer