2018. máj 02.

Egy véresen komoly társkereső dilemma: tükörtojás vagy rántotta?

írta: tolvajnorbert
Egy véresen komoly társkereső dilemma: tükörtojás vagy rántotta?

Ez a poszt évek óta a felszínre akar törni, és lappang bennem, de csak néhány napja állt össze, hogy ez miért is fontos. Igen, jól sejted, ha azt gondolod, hogy ez a poszt nem a tojáskészítés tökéletesítéséről fog szólni, hanem sokkal inkább arról, hogy Te hogyan szereted a tojást!

oliver-zenglein-310061-unsplash_480.jpg

Te hogyan szereted a tojást?

Megvan az a jelenet, ahogy Richard Gere az Oltári nőben oknyomozó újságíróként, mint egy botcsinálta Colomboként utolsó kérdésként felteszi a Julia Roberts által az oltár előtt faképnél hagyott pasiknak, hogy a lány hogyan szerette a tojást? Mindenki elmondja, hogy természetesen úgy, ahogy ő is szereti! Így volt aki azt mondta, hogy tükörtojásként, de volt hogy rántotta   De a lényeg nem a tojás elkészítési módján van, hanem azon, hogy fogalma sincs arról, hogy ő maga hogyan szereti a tojást!

Most mondhatod, hogy ez egy bugyuta történet, és hát ki lehet olyan bolond, hogy bevállal valami olyat, amit nem is szeret csak azért, hogy megtalálja a társát. Háááát! A társkeresők többsége! Lehet, hogy nem tojásról, hanem húsról, kirándulásról, sportról, ruhától, egy könyvről, filmről, szexuális pózról, vagy bármi másról van szó. De bevállalja, mert azt gondolja, hogy így tudja elnyerni a másik kegyeit, akkor miért is ne tegye. A másik megörül, hogy végre ő ugyan úgy, ugyanazt szereti, mint én, és felépít magában egy képet, ami nem is állhatna messzebb a valóságtól.

Tovább megyek! Sokszor azt sem tudod, hogy ki is az, aki tetszik Neked, kivel szeretnél megismerkedni. Persze mondhatod, hogy ez nem így van, de akkor az hogyan lehet, hogy sokan megkérdezik a barátaikat, hogy nekik ki tetszik, hogy tudják azt, hogy számukra mi a vonzó? Erre példa az is, hogy vannak, akik az alapján döntik el, hogy lesz-e folytatása az ismerkedésnek, hogy „megszavaztatják a barátaikkal” a Facebookon és/vagy az Instagramon a randijukat, és ha nem érkezik elég interakció, elég támogatás, akkor jöhet az új jelölt. De olyan is van, aki a barátaitól kér útbaigazítást, hogy tudja, hogy ki is a vonzó számára.

Most mondhatod, hogy ááááá, Te nem ilyen vagy. Az igazság az, hogy rád is hat a környezeted. Olyan 5-6 éve figyeltem fel arra, hogy azok a társkeresők, akik nem tudták egyértelműen, hogy kit keresnek azoknál előre meg tudtam mondtam, hogy kivel szeretnének megismerkedni. Na nem azért, mert beleláttam a fejükbe, hanem azért, mert egyen séma alapján döntöttek. Egy séma alapján, amit a televízió, az óriásplakátok, a közösségi média határozott meg. Ugyan azok a karakterek voltak számukra a vonzók. A helyzet azóta talán tovább romlott. Az Instagram szépei ugyanis nemcsak meghatározzák azt, hogy milyen emberrel szeretnél megismerkedni. Ennél ez a helyzet sokkal bonyolultabb. Az igazság az, hogy a legnagyobb probléma ott van, hogy számtalan embert bizonytalanítanak el. Nők és férfiak többsége úgy érzi, hogy nem érnek semmit, mert ők nem annyira tökéletesek. Emiatt pedig a béka feneke alatt van az önbecsülésük, amire ráerősít, hogy gond nélkül a fejükhöz is vágják, hogy nincs olyan szép izomtónusuk, feszes bőrük, helyes pofijuk, és valahogy nem olyan tökéletesek a képeken. Mindezt olyanoktól, akik a saját maguk önbizalomhiányát próbálják leplezni, és a régóta tartó magányukból fakadó frusztráltságukat próbálják ily módon oldani.

kaci-baum-130802_480.jpg

Nem kell hogy tökéletesen nézz ki ahhoz, hogy megtaláld a társadat!

Pedig a szíve mélyén mindenki tudja, hogyan szereti igazán a tojást. Ha nem tudod, akkor kóstolj végig néhányat, csak merd bevallani magadnak, hogy melyik ízlik igazán. Persze ehhez jó, ha el tudod fogadni önmagad. Ha nem, akkor kezdj el magadban megtalálni azt az értéket, amire építhetsz. Mert – így ismeretlenül is tudom – hogy ott van benned számtalan különleges érték! Kérlek, ha pedig elkezdesz társat keresni, akkor társkeresés közben amikor körbenézel, akkor nyisd ki a szemed, és mernéd bevállalni, hogy megismerkedj olyan emberekkel, akik lehet, hogy a társadalmi vagy éppen a barátaid elvárásai szerint nem tökéletesek, de ebben a tökéletlenségükben éppen a számodra lehetnek tökéletesek, akkor végre a következő lehetne az utolsó első csókod. Egy dologra mindenképpen figyelj oda! Ahogy a tojásnál, úgy a társadnál is a hangsúly nem a külsőn, hanem a belső tartalmon lesz. Így inkább erre koncentrálj, mert lehet, hogy helyes a pofija, de ha nem tudtok beszélgetni, nem vagytok egy hullámhosszon, akkor nem fog működni a kapcsolat, és megette a fene az egészet!

 

Ingyenes minikonzultáció, hogy helyére kerüljenek a dolgok: http://bit.ly/Minikonz

Képek: https://unsplash.com

Szólj hozzá

elvárás tökéletes társkeresés ismerkedés tojás önbizalom tökéletlen instagram Facebook Julia Roberts Richard Gere