2015. aug 19.

Fogas kérdés

írta: tolvajnorbert
Fogas kérdés

Amit a legtöbben elvárnak a másiktól társkeresés közben, hogy ápolt legyen. Ez a minimum, és ha ezt valaki nem teljesíti, akkor nagyon kicsi lesz az esélye arra, hogy társat találjon. Azt is mindig hozzáteszik, hogy az ápoltsághoz az is hozzátartozik, hogy valakinek rendben legyenek a fogai. De mi van akkor, ha valakinek hiányzik 6-8 foga, és jó indoka van arra, hogy miért nem akarja megcsináltatni?

Egy kedves úriemberrel találkoztam néhány hónapja, aki azzal keresett meg, hogy gondjai vannak a társkereséssel. Előzetesen beszélgettünk telefonon, és megbeszéltük, hogy találkozunk személyesen, hogy csináljunk neki egy jó társkereső stratégiát.

skull-480.jpg

Történetünk főhőse első ránézésre sok-sok női társkereső szívét megdobogtathatja. Hiszen, magas (183 cm), munkával, saját autóval és lakással rendelkezik, amin nincs hitel (stabil egzisztencia), minden évben valamelyik tengerparton nyaral (világot látott és vinné az új párját is magával), szeret olvasni, és színházba járni (művelt), könnyen oldódik, és jó beszélőkéje van (kellemes személyiség), illetve tudja, hogy mennyit ér, és nincsenek elrugaszkodott elképzelései (helyes önértékelés). Az ilyen pasikra szoktátok Ti lányok, hölgyek, nők, asszonyok azt mondani, hogy ilyen csak a mesében van.

De van egy olyan „tulajdonsága”, ami miatt nem megy neki az ismerkedés. Történetesen hiányzik az alsó elülső fogaiból 6, a felső elülső fogaiból pedig 2. Ez egy olyan hiányosság, amit nem tud áthidalni. Ráadásul azzal is pontosan tisztában van, hogy ez a hiányosság okozza az ő sikertelenségét.

dentist-480.jpg

De akkor miért nem csináltatja meg a fogait? A magyarázat engem is meglepett. Elmondta, hogy azok a fogorvosok, akikkel ő beszélt azt mondták, hogy a maradék fogai teljesen egészségesek, stabilak, minden rendben van velük. Éppen ezért döntött úgy, hogy egy darabig még fogak nélkül keresi az igazit, mert nem akarja ezeket az ép fogakat „legyalultatni”, hogy hidat, protézist tudjanak betenni neki.

Meghozta tehát azt a döntést, hogy olyan társat keres, aki el tudja fogadni, hogy a következő években még biztos nem csináltatja meg a fogait. Nem azért, mert igénytelen lenne, hanem azért, mert nem akarja azt, hogy néhány év múlva megint cserélni kelljen az implantátumot, és mire javában tapossa a nyugdíjas éveit már esélye se legyen arra, hogy megcsináltassa a fogait, mert akkor már beültetni sem fognak tudni neki.

Hogy mi a helyzet a fogászatban, és mit lehet, és mit nem, azt nem tudom! Az én szempontomból az volt az érdekes, hogy hogyan fog társat találni. A megoldás sem volt hétköznapi. Meg kellett neki találni azt a fórumot, csatornát, ahol tudott úgy ismerkedni, hogy az erősségei előtérbe kerüljenek, és a leendő partnerjelöltek közül megtalálja azt, akivel egy stabil és boldog párkapcsolatot ki tud alakítani. Nem az volt a cél, hogy vegyen magának valakit, hanem hogy találjon valakit, aki elfogadja olyannak, amilyen. Az első lépések nem voltak egyszerűek, de utána gyorsan megtalálta azt, aki elfogadta a helyzetet. Azóta is együtt vannak, és már a családalapítást tervezik.

 

 

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért!

Fotók: pixabay.com

Szólj hozzá

férfiak nők társkeresés ismerkedés párkapcsolat fog ápoltság