2015. aug 20.

A tíz legjobb film romantikus estékhez

írta: tolvajnorbert
A tíz legjobb film romantikus estékhez

Most hogy nyakunkon a hosszú hétvége, és lassan a nyárnak is vége egyre többször fog napirendre kerülni az a kérdés, hogy mit csináljunk ma esete. Kézenfekvő, hogy együtt megnéztek egy jó filmet, de nem biztos, hogy olyan könnyű lesz kiválasztani. Hiszen még akkor is lehet ízlésbeli különbség, ha egyébként egy húron pendültök. De mi van, akkor ha egy filmben benne van a romantika (a lányok kedvéért), és valamilyen izgalom, akció (a fiúk kedvéért), bár az a legjobb, ha mindketten élvezitek a filmet (legyen a humor a közös nevező).

Próbáltam olyan filmeket válogatni, amelyek nem a klasszikus megalkuváson fognak alapulni, így nem lesz az, hogy nézzük meg ezt, és egyikkőtöknek sem fog tetszeni. Lehet, hogy hol az egyik, hol a másik félnek fog jobban tetszeni, de remélem, hogy mindketten jól fogtok szórakozni. Az összeállításban is az vezérelt, hogy a filmek szórakoztatóak legyenek, és együtt ki tudjatok kapcsolódni.

 

10. A sci-fi – dráma – Pillangó-hatás

Amikor egy pillangó megrebbenti a szárnyát a világ bármely pontján, az gyakran beláthatatlan változásokhoz vezethet a világ egy másik, távoli pontján. Hogyan változtassunk kis lépésekben a világon? Hogyan tegyük életünket szebbé, boldogabbá úgy, hogy közben a környezetünket is fejlődésre ösztönözzük? Szellemi tanítások néhány percben az életről,a világról, önmagunkról. Kell ennél több? Ha pedig tetszett, akkor van még két további része.

9. Coelhoba oltott sportfilm – A békés harcos útja

Ha rendszeresen osztasz meg magvas idézeteket a közösségi oldalakon, akkor ezt a filmet neked csinálták. Sőt, már az is lehet, hogy osztottál meg egy-két gondolatot a filmből is. A lányok emellett a sportos tornász fiúk esztétikai élményével, a srácok pedig a versenyszellem feléledésével gazdagodhatnak. A filmet itt tudod megnézni.

8. Gyors kocsik, bomba nők, tesztoszteron hegyek, igaz barátság és persze szerelem – Halálos iramban 7.

Ez az a film, amiben mind az akció vonal, mind pedig a romantikus szál rendesen benne van. Így elvileg ez lehet az a film, ahol nem kell kompromisszumot kötni a romantika és a akció között. Ha nem láttátok a sorozat korábbi részeit, akkor elég a 4. résztől elkezdeni megnézni, hogy összeálljon a kép. De ezek nélkül is jól fogtok szórakozni.

7. A vicces James Bond – Kingsman - A titkos szolgálat

A film igazi értéke az a humor, amely végig jelen van, és csinál klasszikust belőle. Ráadásul teszi mindezt úgy, hogy pont úgy árnyalja a finom angol úriemberek világát az amerikai világuralomra törekvéssel, ahogy azt az átlag filmfogyasztó is elképzel(het)i.

6. Síron túli szerelem – Az élet könyve

Romantikus összebújáshoz talán elsőre nem egy rajz film jutna az eszedbe, de itt a történet és a képi világ annyira magával ragadó, hogy bármely korosztály számára szórakoztató lehet. A humora már csak hab a tortán, amely azoknak is élménnyé változtatja ezt a rajzfilmet, akik vagy a rajzfilmektől, vagy éppenséggel a romantikus filmektől ódzkodnak.

5. Tehetségkutató helyett – Tökéletes hang

Ha nincs kedved tehetségkutatót nézni, de a párod köti az ebet a karóhoz, akkor dobd fel neki ezt a filmet. Van benne sok minden, amivel ki lehet váltani bármely Magyarországon futó tehetségkutatót.

4. Étkezési tanácsadás – Hyppolit, a lakáj

Hagymát hagymával és más klasszikus szófordulatok. Gondolom ez az a film a listán, amit nem nagyon kell bemutatni. Egy olyan korkép, amely mind a mai napig szórakoztat. Vigyázat, hamisítják! Az eredeti 1931-es filmet nézzétek meg!

3. A csapozós film – Gondolkozz pasiaggyal

Ha bele akarsz látni a pasik agyába, akkor nem biztos, hogy ez a film fog segíteni, bár szépen bemutatja a különböző típusokat és azt, hogy az milyen előítéletekkel kell megküzdeni az ismerkedés szakaszában.

20140623gondolkozz-pasiaggyal_480.jpg

Forrás: http://www.origo.hu/filmklub/blog/portre/20140623-kevin-hart-portre-gondolkozz-pasiaggyal-pofazunk-es-vegunk-flugos-jarat-get-hard-the-wedding.html

2. Időutazós szerelmes film – Időről időre

A film minden férfi álmát mutatja be. Hiszen ha elszúrsz valamit egy randin, akkor nem kell csinálnod semmi mást, mint keresni egy sötét helyet, és máris tudod, hogy mit kell ahhoz tenned, hogy minden úgy alakuljon, ahogy Te akarod.

1. A legszerelmesebb zombis film – Elven testek

A recept hasonló, mint a tini vámpíroknál, de mégis olyan film született, amit egy pasi is meg tud nézni. Miért ne lehetne egy zombi szerelmes? A szerelemnek gyógyító ereje van? Ez egy olyan habkönnyű limonádé, ami szó szerint beeszi magát a tudatodba, és a végén az igazán csöpögős romantikus filmek rajongó és a zombis filmek kedvelői is megszerethetik a filmet. Utóbbiaknak a film öniróniája is a segítségükre lehet.

 

 

Imádtad? Utáltad? Mond el a véleményedet a kommenteknél!

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért!

Szólj hozzá

filmek romantika A békés harcos útja Eleven testek Pillangó-hatás Tökéletes hang Időről időre Hyppolit Az élet könyve Kingsman Halálos iramban 7 szerelmes filmek Gondolkozz pasiaggyal