2016. sze 27.

Magasságfétis

írta: tolvajnorbert
Magasságfétis

A társkeresésben kevés olyan pont van, ami meghatározóbb tud lenni, mint a magasság! Ez ráadásul a társadalmi elvárásoknak köszönhető. Hiszen a már a mesékben azt kapják a lányok, hogy a jött a magas herceg a fehér lovon, majd ahogy telnek-múlnak az évek ezt a marhaságot támasztják alá. Pedig jó lenne, ha elhinnétek, hogy egy 185 cm alatti fiúval is lehet boldog a párkapcsolatotok.

A romantikus filmekben – ahogy a filmek többségében úgy általában – komoly hangsúlyt fektetnek, hogy a főhős, a hős szerelmes magasabb legyen, mint vágyai tárgya, a meghódítandó szépséges kisasszony. Így van ez akkor is, ha a pasi magasság egy kerti törpéjével vetekszik. Sebaj! Keresnek egy nála is alacsonyabb nőt. Ezzel jó mélyen el is ültetik a lányokban, hogy nekik magas pasi kell! Persze, ha Te magad nőként 185 centi vagy magasabb vagy, akkor érthető. Bár volt egy izgalmas beszélgetésem egy ex-modell lánnyal, aki legalább egy fejjel magasabb volt, mint bárki a helyiségben, hogy amikor eldöntötte, hogy férjez megy, akkor nem a magasság számított. A férje 15 centivel alacsonyabb, és ő nőként szokott magassarkút is felvenni a párja magasságától függetlenül. Elmondta, hogy egy férfi férfias megjelenése, férfias viselkedése, gondolkodása nem a magasságától függ.

Ez a bejegyzés olyanoknak szól, akiknél egyébként már a 165-175 centis pasik is magasabbak!!!

 feet-1434701_1920_480.jpg

Ti vagytok azok, akik egy társadalmi elvárás csapdájában éltek. Elkezdtek társat keresni, és az első az lesz, hogy legyen 10-25 centivel magasabb a pasi, pedig sok esetben a 165 centit sem éritek el. Így már a keresés fázisában veszíteni fogtok. Hiszen beállítod a keresőben, hogy kik jöhetnek szóba, és egyből a lehetséges jelöltek többségét kizárod az ismerkedés lehetőségéből.

Egy kis statisztika: Az elmúlt években mind a nők, mind a férfiak magassága növekedett. Az átlag férfi magassága 176 centi, a nőké pedig 163 centi. Ebben benne van mindenki, a 18 évestől a 100+-ig.

Ebben az az igazán szép, hogy ahogy lebontjuk korosztályokra, akkor megfigyelhető, hogy minél idősebb korosztályt nézünk, annál alacsonyabb lesz mindenki. Ebben benne van is, hogy egyre magasabbra nőnek a srácok, és az is, hogy egy kor után nem nőni, hanem összemenni fogunk…

Az a 30-as, 40-es korosztály, amelynek nő tagjai talán leginkább keresik a magas pasikat, ahol a magasságfétis a leginkább jellemző azért vannak vacak helyzetben, mert a pasik többségének átlagmagassága messze van a hőn keresettől.

Miért ragaszkodtok ennyire a nők a magas pasikhoz?

Erre sok választ kaptam már. Ez a 3 leggyakoribb:

  • Mert néha hordok magassarkút!
  • Mert egy pasinak magasabbnak kell lennie!
  • Mert fel akarok nézni valakire!

Ezekkel az a legnagyobb baj, hogy a legtöbb esetben mondvacsinált kifogásokról van szó. Hiszen az elmúlt félévben nem volt rajta magassarkú, esetleg munka közben, de hát a korábbi kapcsolataival sem egy munkahelyen dolgozott. Egy 168 centis lány már érzékelhetően felfelé néz, ha egy 172 centis fiúval beszélget. Nem kell ehhez plusz 10-20-30 centi. Arról nem is beszélve, hogy ezzel máris két kifogást kilőttünk. Ráadásul az is ki szokott derülni, hogy a felnézni valakire leginkább a büszkének lenni érzésnek felel meg, és számtalan belső tulajdonsággal, humorra, vagy éppen üzleti sikerrel, karrierrel ezt el lehet érni, ki lehet váltani.

Én azt javaslom, hogy lefelé állíts a keresési beállításokon 10-15%-ot, és sokkal inkább koncentrálj azokra a belső értékekre, amelyek alapjai lehetnek egy kapcsolatnak. Ezzel együtt ráadásul hirtelen meg fog női az esélye annak, hogy megtalálod a társad! Ezzel pedig azt sem zárod ám ki, hogy végül egy nagyon magas társat találj. A társkereső oldalak nem lehetnek mindenki mellett ott, hogy lemérjék őket centivel, hogy az adataik valósak-e. De ha ezt a pici lépést lányok megteszitek és elkezdtek normál magasságú srácok közötti is keresgélni, akkor várhatóan a kamu adatok száma is csökkenni fog.

Légy nyitott, és ismerkedj bátran!

A végezetére egy kicsit más megközelítés, amivel én nem feltétlenül értek egyet, de a magasságot így is lehet befolyásolni, és vannak, akinek meg ez kell, ez is elég:

Ha ráállok a pénztárcámra, mindjárt magasabbnak fogok látszódni!

Danny DeVito

Imádtad? Utáltad? Mondd el a véleményedet a kommenteknél!

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért!

Ha pedig segíteni szeretnél, akkor az itt tudsz nekem segíteni!

Fotó: pixabay.com

Szólj hozzá

társkeresés ismerkedés társkereső magassarkú magasság nőiesség súgó férfias férfiasság magasságfétis