2018. jún 29.

Válaszúton

írta: tolvajnorbert
Válaszúton

Te milyen párkapcsolatot keresel? Lehet benne egy kis kiidegelés? A legtöbben arra a kérdésre, hogy milyen kapcsolatot keresnek azt válaszolják, hogy komolyat! A Válaszúton című film egy olyan párkapcsolatot mutat be, amelyre minden bizonnyal illik az a megfogalmazás, hogy komoly!

valaszuton_480.jpg

 Kép forrása: https://www.mafab.hu/movies/the-choice-272818.html

A film első pillanataitól tudni lehet, hogy ez nem egy manapság tipikus hollywoodi rohanós, nagy-nagy fordulatokkal teli mozi lesz. Nekem pont ezért tetszett. Lassú, megfontolt, szerethető film, amelyben végigkövethetjük egy szerelem megszületését!

„Az egész létezésünk döntéseken múlik. Apró, látszólag jelentéktelen döntéseken, amelyek utat nyitnak az életet meghatározó választásoknak! Tudjátok minden választás egy újabb döntéshez vezet, és van, ami mindent megváltoztat. A hátralévő életed minden egyes pillanatát meghatározhatja!

A film pont egy ilyen döntésről szól…

A következő párbeszéd pedig talán a film (egyik) csúcspontja:

Akarsz táncolni velem a fűben?

Nem

Miért nehezíted meg az udvarlást?

Mert ha megkönnyebbíteném nem udvarolnál többet! Ezt most nem kellett volna mondanom… Most meg mit csinálsz?

Szép lassan megyek feléd!

Miért?

Mert ha futnék, akkor megijednél.

 

Te olyan nagyokos vagy! Tudod, néha szívesen a lábadra taposnék. Ahogy megláttalak tudtam, hogy bajt hozol rám, és ne hidd, hogy nem vettem észre, ahogy bámulsz. A nagy barna szemeiddel!

A kapcsolat, amely lépésről lépésre épül fel a filmben egy olyan világba repít el, amely sokak számára csak álom. Hiszen mindkét fél közelít a másik felé. Nincsenek játszmát, csak őszinte, megélt érzések. Persze az is igaz, hogy sokan ha az orruk előtt egy ilyen kapcsolat akkor sem ismernék fel.

Hogy szeretni fogod-e a filmet, vagy sem, azt nem tudom megmondani. Abban az egyben biztos vagyok, hogy a film maradandó élmény lesz azoknak, akik megnézik. Itt egy rövid részlet a filmből:

 

(Bocsi, nem reklám, de nem találtam más használható videót hozzá!)

Ha gondolod, akkor látogass el weboldalamra: http://bit.ly/tolvajnorbert

Szólj hozzá

szerelem filmek filmkritika Maggie Grace Teresa Palmer Tom Wilkinson Benjamin Walker Alexandra Daddario Válaszúton Tom Welling kiidegelés