2018. máj 26.

Shane Tusup, és a házasság szentsége

írta: tolvajnorbert
Shane Tusup, és a házasság szentsége

Napok óta elárasztja a médiából hömpölygő sértettség a hétköznapokat. A sértett férj és edző, Shane Tusup a házasság szentsége nevében nem csinál mást, mint arról posztol, hogy a felesége hol rontotta el, kivel csalta meg újra és újra. Persze szeretne feltűnni a történet egyetlen tiszta szereplőjeként, amolyan meg nem értett grál lovagként. A baj csak az, hogy egy férj, egy férfi nem viselkedhet így.

chrissie-kremer-259100-unsplash_480.jpg

Szögezzük le az elején, hogy én házasságpárti vagyok. Fontos az a kötelék, ami két ember között jön létre a házasságkötés szentségében. De akár tetszik, akár nem ez a szövetség a darabjaira hullhat. Ilyenkor persze lehet mutogatni az egyik, vagy a másik félre, de az igazság az, hogy amikor egy párkapcsolat, egy házasság eljut oda, hogy felbomlik a szövetség, akkor ott mind a két fél hibás.

Nem ismerem sem Hosszú Katinkát, sem Shane Tusupot. Ez jól is van így. Azt gondolom, hogy nem tartozik rám, hogy a házasságuk éppen hogyan hullik darabjaira, és miért nem sikerült megmenteni. Azt tudom, hogy rám egyetlen dolog tartozik. Az, hogy Hosszú Katinka sportolóként hogyan teljesít. Amikor kudarcok érték, akkor szorítottam neki, hogy talpra tudjon állni, és hálás vagyok azokért a sikerekért, amelyeket elért, és büszkén nézhettem a magyar lobogót, ahogy a magasba emelkedik. Ennek kapcsán persze köszönet Shane Tusupnak is.

Nem tudom, hogyan akarták megmenteni a házasságukat, mi volt eleve a kiváltó ok, de van az a pont, amikor mind a két félnek jobb belátni, hogy el kell engedni a másikat. Ilyenkor az egyetlen, ahogy akár egy igazi férfi, akár egy izig-vérig nő tehet az, hogy emelt fővel a szépre emlékezik. Nem teregeti ki a szennyest. Nem azért, mert nem lenne mit, hanem azért, mert volt olyan pillanat, amikor szerette a másikat. Igen, ez megváltozott, de ha komolyan gondolja, hogy a házasságuk neki szent volt, és sokat jelentett, akkor nem is értem, hogy az emlékét miért is akarja bemocskolni.

Pontosan tudom, hogy milyen érzések kerítik a hatalmába az embert, amikor tudatosul benne, hogy ennek vége van. A benne lévő érzelmek elsöpörnek mindent, és jön az üresség. Ilyenkor a persze könnyű vádaskodni, csapkodni, ordítani, toporzékolni, mert hát majd úgyis mindenki megérti később, hogy abban az idegállapotban nem tehettem mást.

Azt érzem, hogy fel kellene nőni! Nemcsak Shane Tusupnak, hanem még nagyon sokaknak. Lehet, hogy Katinka hibázott, de a (volt) férj és edző gyerekes vádaskodására nincs magyarázat. Nem tudom, hogy mi volt ezzel a célja, de ha őszinte akarok lenni, nem is nagyon érdekel. Azt tudom, hogy érett férfiként és érett nőként így nem gondolkodhat senki. Igen, lehet, hogy nagy fáj, és belül ezerrel szakít szét a tomboló fájdalom, de akkor kérj segítséget, de ne kezdj el vádaskodni, amivel leginkább csak lejáratni tudod a volt szerelmedet, és persze önmagadat is.

Én tiszta szívből kívánom, hogy Katinka és Shane megtalálja a boldogságot és sikeresek legyenek, mindezt mindketten a maguk útján! Remélem, hogy Shane összeszedni magát, és emelt fővel tud távozni, és megtalálja a boldogságot, illetve be tudja bizonyítani, hogy más versenyzőkkel is sikeres tud lenni! Ahogy abban is nagyon reménykedem, hogy Katinka az őt ért támadások ellenére nemcsak talpra fog állni, hanem újabb csúcsokat dönt meg a medencében, az életben, és amolyan népmesei fordulatként megtalálja a legkisebb királyfit, akivel boldogan vonul el a naplementében, és csak az ásó, kapa, nagyharang választhatja el őket egymástól…

 

Ha kíváncsi vagy weboldalmra oldalamra: http://bit.ly/tolvajnorbert

Fotó: https://unsplash.com

 

Szólj hozzá

kudarc szerelem párkapcsolat házasság válás Hosszú Katinka házasság szentsége Shane Tusup