2014. jún 26.

Mitől működhet jól egy távkapcsolat?

írta: tolvajnorbert
Mitől működhet jól egy távkapcsolat?

Manapság egyre többen élnek távkapcsolatban. Ennek sok oka lehet. Hiszen lehet, hogy valaki azért választja a párkapcsolat ezen formáját, mert külföldön vállalt munkát, vagy egyszerűen másik városban tanul. De az is lehet, hogy egyszerűen csak az Internetes társkeresésnek hála Ámor nyila egy egymástól messze lakó férfit és nőt kötött egymáshoz.

 london_tavkapcs.jpg

Tisztázzuk már a legelején, hogy a távkapcsolat nem működik mindenkinél és emiatt nem is való mindenkinek. Hiszen ha a féltékenység zöld szemű szörnye belénk költözött vagy éppen elvonási tüneteink vannak a párkapcsolati függőség miatt, akkor valljuk be, hogy nekünk ez nem fog menni. Mert az nem lesz elég, hogy ezért a csajért/pasiért mi mindenre képesek vagyunk. Na az ilyen önbecsapás miatt lesz néhány hét vagy hónap után szenvedés, lelki terror és egyéb borzalmas esetek. Ha pedig eleve elrettenünk a több órás vonatozástól, az országokat, esetleg kontinenseket átívelő repülésektől, akkor nézzünk szembe önmagunkkal és keressünk magunknak mást, mert különben olyan helyzetekbe kerülünk, ami szépen, lassan fel fog őrölni mindenkit.

Fontos a szabályokat minél előbb lefektetni. Itt az egészen egyszerű, hogyan tartsuk a kapcsolattól egészen a hűségig terjedő kérdésekig fontos lehet mindent megbeszélni. Hiszen fontos az, hogy egyrészt legyen egy fix időpont, amikor keresni lehet a másik és így a távolban lévő egyik fél sem kap agyvérzést, szívrohamot, ha a másik mondjuk a nap további részében nem elérhető. Arra viszont figyeljünk oda, hogyha kommunikálunk, hogy a félreértéseket elkerüljük. Ezért ne csak e-mailen vagy chaton keresztül érintkezzünk. Beszéljünk telefonon és ha lehet, akkor használjunk webkamerát.

A legfontosabb kérdés pedig az, hogy hogyan viszonyulunk a hűséghez, mert lehet, hogy akár hónapokig nem találkoznak, és van olyan párkapcsolat, ami ezt megsínyli, de egyesek akár a nyitott kapcsolatra is hajlandóak a másik kedvéért, szerelméért.

 telefon.jpg

Ha úgy érzitek, hogy menni fog a távkapcsolat és lefektettétek a szabályokat, akkor a következő öt dologra figyeljetek oda mind a ketten, hogy tényleg működjön is ez a kapcsolat.

Találkozzatok rendszeresen

Fontos, hogy időről időre találkozzatok és a két találkozás között ne teljen el sok idő. Lehetőség szerint havonta legalább egyszer találkozzatok és fontos, hogy a következő találkozó időpontját ilyenkor előre egyeztessétek le. Különlegessé teheti ezeket a találkozókat, ha valahol félúton találkoztok egymással. Arra is figyeljetek oda, hogy egy-egy kiruccanás megterhelő lehet anyagilag. Így, ha már úgyis egy pár vagytok, akkor osszátok meg a költségeket egymás között. Persze figyeljünk arra is, hogy az a fél, aki ebben a párkapcsolatban szerényebb anyagi lehetőséggel rendelkezik ne érezze rosszul magát, és a másik pedig ne hangoztassa, hogy ő mekkora anyagi áldozatokat hozott azzal, hogy a költségek nagyobb részét ő vállalta fel.

Közös célok

Készüljünk fel arra, hogy lesznek a távkapcsolatban hullámvölgyek. De ezen a közös célok könnyen, könnyebben át tudják lendíteni a feleket. Egy átlagos párkapcsolatban is felmerül a nagy kérdés, hogy mikor költözzünk össze. Ez egy távkapcsolatban külön izgalmas kérdés lehet, mert ennek a célnak a kitűzése mutatja, mutathatja meg, hogy mennyi időre is szól maga a távkapcsolat. Jegyezzük meg gyorsan, ahol erről nem beszéltek, akkor ott komoly gondok vannak.

Élmények, melyek közelebb hoznak

Mivel kevesebbet vagytok együtt, ezért nehezebb meglepetéssel kedveskedni, hiszen egy spontán vacsorameghívás vagy spontán program nem jöhet szóba. De apróbb dolgokkal tudsz kedveskedni a másiknak. Hiszen küldhetsz neki képeslapot, sőt ma már szinte bármit, hiszen a házhozszállítás korábban ezt azért könnyű megoldani. Ha pedig találkoztok, akkor legyen különleges az a találkozó, aminek a kedvéért mondjunk le a szokásos meccsnézős programot vagy a csajos beszélgetéseket. Ha pedig együtt vagyunk, akkor lehet, hogy jobb kettesben lenni és pihizni, mint rohanni az adott városban legyenek ott bármilyen nevezetességek. Ha pedig a családunkkal találkozunk, akkor is oldjunk meg, hogy kettesben lehessünk párunkkal.

Szexualitás

A szexuális együttlét minden párkapcsolat esetében fontos kérdés. Ne dugjuk a fejünket a homokba, mert nincs ez másként egy távkapcsolat esetében sem. Amikor távol vagytok egymástól, akkor jöhet jól a telefonszex, a sztriptíz a webkamerába és a közös távmaszturbálás. Persze ilyenkor fontos, hogy teljes legyen a bizalom, hogy mondjuk egy ilyen erotikus tánc ne egy videómegosztó oldalon kössön ki. Ha pedig végre egymás karjaiban vagytok, akkor vessetek be mindent, hogy felejthetetlen legyen az együttlét és tegyétek meg, hogy fejfájásra vagy fáradtságra nem ilyenkor hivatkoztok.

Végy egy nagy levegőt

Egy távkapcsolatban nem minden alakul úgy, ahogy azt előre megtervezték. Emiatt fontos, hogy vegyél egy nagy levegőt és ne kapj dührohamot ha nem minden történik a terv szerint. Ha pedig dühös vagy elhamarkodott döntéseket hozhatsz, aminek olyan következményei lehetnek, amiket igazából nem is akartál. Légy türelmes. Igaz van egy pont, ahol megint csak el kell gondolkodni a folytatáson, de addig tarts ki.

 facebook_csoport.jpg

Szólj hozzá

telefon család kommunikáció szex szexualitás beszélgetés párkapcsolat e-mail szenvedély hűség távkapcsolat közös célok